Nye sejre til tophold samt spænding i Husum

  • Skrevet af: Peter Power

Elitedivision

Lørdag så to kampe, hvoraf den ene var mellem topholdene Skanderborg og Ishøj i Ishøj, da Skanderborg er på dobbelttur, mens Svanholm spillede mod Albertslund.

I Ishøj vandt hjemmeholdet lodtrækningen og valgte at gå til gærdet. De fik en god start, idet hverken Anders Bülow eller Oliver Hald kunne få et gennembrud. Med 36 på tavlen efter 6 overs gik man så over til spin og Nikolaj Damgaard fik hul på bylden i den første over, da Jawad Ahmed (14) blev kastet. Spin kom snart på den anden ende og igen fik Omar Hyatt bid i sin første over, da Zakir Wasim (5) blev grebet. Salar Khan (39) gjorde dog modstand, men blev kastet af Omar med 67 på tavlen. Omar og Nikolaj fik Ishøj i yderligere problemer med seks gærder nede for 82, men så tog Pawan Kumar (50) fat støttet af Dharmindhar Singh (19). De to havde en gærdestand på 76, der blev brudt da Oliver Hald kom tilbage og kastede Pawan. Kamran Mahmood var ellers kommet på og tog igen gærder ved at fjerne Ishøjs hale så slut totalen blev 175.

Nu er Ishøjs pitch kendt for at være svær, men tallene viser det anderledes da Nikolaj Damgaard (58) og Monty Singh (27) åbnede. Pawan Kumar fik kun 3 overs da de kostede 22 points, mens Delawar Khan var mere svær at score på. De facto var, at Skanderborg fik en glimrende start med 78 på tavlen i den 15. over, da Monty blev fanget ben for. Shangeev Thani (7) kunne ikke genskabe sidste uges form og blev forholdsvis hurtigt kastet ud og Nikolaj blev stokket kort efter med 108 på tavlen. Det var den sidste gærde der faldt, idet Anders Bülow (27*) og Rizwan Mahmood (37*) kørte sejren hjem. Ishøj brugte 7 kastere i alt i forsøget på gennembruddet og med nederlaget er Ishøj i realiteten hægtet af guldjagten med 3 nederlag. Skanderborg skal søndag møde KB i det andet topopgør.

I kampen mellem Albertslund og Svanholm spillet i Svanholm Park vandt Albertslund lodtrækningen og valgte at gå til gærdet. De kom hurtigt i problem mod Svanholms Toqeer Ahmad og Mads Henriksen, der fjernede 3 Albertslunder med kun 19 på tavlen. Heldigvis fik Qaisar Munir (24) og Raja Ali (14) lidt styr på tingene, men ingen af dem og de efterfølgende gærdespiller kunne postere en større innings med det resultat, at holdet var ude for 117. Gærderne blev lige fordelt mellem kasterne. Svanholm brugte kun 21 overs for at passere Albertslund med tabet af 2 gærder, der faldt forholdsvis tidligt. Hamid Shah (51) og Mads Henriksen (48) var hovedmændene bag sejren.

1. division

Dagens mest spændende kamp fandt sted i Husum, hvor Kolding var på besøg. Kolding havde ellers Martin Pedersen med og for første gang Christo Botma. Husum måtte undvære Lars Flemming Boldt, men til gengæld var der et gensyn med Renald Buss. Kolding vandt lodtrækningen og valgte at gå til gærdet anført af Christo (19) og Andreas Rasmussen (10). Christo så ellers veloplagt ud med to dejlige firer i træk, men blev Husums første offer godt grebet på en mistimet slag. Renald Buss kom på og snød Andreas med en der blev nede. Martin Pedersen (22) tog så fat og da scoren viste 90 blev han ellers fanget ben for af Husums kastestjerne Paul Warman. De efterfølgende gærdespillere kunne ikke finde ud at spille Paul og han gaffede yderligere 4 gærder uden at der blev scoret ret meget. Han ville havde fået det sjette offer, men en gribechance gik tabt og i stedet kunne Madderi (17) og Mayar (16) få pyntet på totalen, der viste 133 da sidste mand blev kastet. Paul Warman endte med 5 for 24 på sine 10 overs.

Highlights Kolding

To personer satte deres præg på Husums halvleg. Gerrit Müller (52*) for Husum, som kom ind da det tredje gærde faldt ved 37 og scorede det vindende slag, samt Martin Pedersen for Kolding, der med sine seks gærder rystede Husums gærdespillere og vendte kampen mere til Koldings fordel. Da Husums femte gærde faldt ved 106 så holdets ellers ud til at kunne passere Kolding med Gerrit i den ene ende. Men Jürg Krüger faldt uden at score og 14 points senere faldt både Olli Peters og Müller junior. Gerrit og Janni Wiese fik kravlet nærmere og med totalen 132 blev Janni så kastet ud af Havmøller. Presset var nu på sidste mand Michael Hüpfel, men så blev der kastet en udenom (en af 22 = synd) og Michael overlevede den sidste bold i overen. Gerrit kunne så i den næste over sikre sejren med et grænseslag.

Highlights Husum

Back To Top