Ny cricket klub i Roskilde

  • Skrevet af: Alex Olsen
David Hemmet med et køligt overblik.
Tiltrækker kompetente gæstetrænere. Her er det landsholdsspiller Jonas Henriksen.
Flittig annoncering på de sociale medier skaber stor interessen.
En løbende opdatering på klubbens fremdrift er vigtig.
Penge skal der til, nu er der etableret en webshop.
Løbende opslag. Vi synes i skal følge dem på Instagram.
Lokal støtte er vigtigt. Du kan måske gøre det samme i din by?
Også på Twitter er RCC aktive.

Cricket er genopstået i Roskilde.

Der har ikke været registreret en cricket klub i Roskilde siden 1984. Her optrådte Roskilde for foreløbigt sidste gang i en DCF turnering.

I Roskilde kan man datere cricket tilbage til 1885 hvor den første klub blev stiftet. Der har været forskellige klubber igennem de mange år. De har løbende afløst hinanden, indtil det ikke længere var muligt i 1984 hvor klubben lukkede og cricket forsvandt fra byen.

Nu – 37år senere er Roskilde tilbage på cricket landkortet. Forbundet har fornyligt modtaget den endelige dokumentation fra den nystiftede forening og registreret dem som medlem nyt af DCF.

Klubben er stiftet af den energiske skolelærer David Hemmet sammen med andre gode kræfter. David har ikke selv en lang cricket opvækst i baggagen. Men David har taget sporten til sig i sit skoleregi. Delvist udtaler David, at sporten i sig selv har så meget at byde på, men ikke mindst de fede værdier, der er en del af sportens DNA har været medvirkende til at han er blevet så fascineret af sporten.

Igennem en række år, har David introduceret sporten på sin skole – Klostermarkskolen i Roskilde, hvor cricket battet er blevet svinget lystigt.

Og nu skal det tilføjes et ekstra niveau. En rigtig cricket klub er etableret, i samarbejde med andre gode lokale kræfter. Klubbens fokus er besluttet at være ungdomscricket og kvinder til en start. Rygtet er, at der allerede nu, er 28 engagerede piger og drenge, med og flere er på vej. Hvordan kan det lade sig gøre? Ja det er et nysgerrigt spørgsmål ,man må stille sig i andre klubber.

Der er flere svar på dette spørgsmål. Men et vigtigt element er helt sikkert, et stærkt engagement på de sociale medier. Instagram og Twitter er medierne og der er daglige opslag. Det logger flere og flere følgere til, og det spreder kendskabet til projekteret og tiltrækker flere.

Vi glæder os til snart, at se Roskilde Cricket Club på cricket banerne. Mon ikke 2022 bliver året, hvor vi i udendørsturneringen ser en række hold fra klubben. Vi håber på også at se dem i indendørs turneringen og vi tænker de dukker op tidligere.

Se her nogle eksempler på opslag.

Back To Top