Nordisk cricket vil mere indendørs

Nordisk cricket vil mere indendørs

  • Skrevet af: Thomas Ren Kronby

Indendørscricket når hurtigere store scorer end udendørs. Derfor glæder mange ungdomshold sig til lørdag 24.marts, hvor de kæmper om at være Danmarks bedste i 2018. Men er indendørs egentlig sjov cricket?

I vores naboland Sverige spiller de efter andre regler og spiller med Tape-ball, og deres mesterskabskampe spilles også i denne uge. Vi sammenligner kort her, hvad der gør indendørsformatet til god cricket i Norden.

Naturligvis har begge lande udviklet indendørs cricket til at blive spillet i håndboldhaller i den kolde tid. Men mens vi i Danmark har fastholdt et 12 overs format i flere årtier, så har Sverige fornyet deres indendørs reglerne til 5 overs pr hold. Ja, det er rigtigt – kun 5 gange 6 bolde.

Hvordan påvirker de kortere kampe god cricket?

Vores svenske udviklingspartnere har haft behov for at hjælpe klubberne til at spille på få dage og spare på køreturene på de store afstande i sporten. Og i 2017/2018 vinteren har projektleder Azam Khalil ændret formatet til at afvikle turneringen to måneder før det svenske mesterskab i 4 regionale grupper.

Som Khalil forklarer over telefonen: ”We have changed the game and qualifications this winter, because we have many sport halls that only allow to use the tape ball. And the short 5 over version makes it easy to play freely without protection.” Khalil har sidste år været i Danmark for at tage sin ECB Level 2 træneruddannelse, og derfor kan se fordele i at gøre kampene kortere – også til det svenske mesterskab 21.marts.

Det svenske mesterskab i Skelleftå i denne uge får i år mulighed for at dele TV-tid med mere end 10 sportsgrene på national TV, da de korte kampe kan optages og vises fra start til slut. Desuden går klubberne og udviklingsansatte sammen om at lade publikum prøve mellem kampene. Khalil uddyber: ”The SM-veckan allows us to show a short and fast game, and let others try – not just look on.”

DM for ungdom lørdag 24.marts

På lørdag samles mere 10 klubber til Inde-DM, hvor herrelandstræneren Jeremy Bray glæder sig til at se hvordan de unge fra 11 år til 18 år kaster sig rundt for, at stoppe boldene inden de rammer væggene til bonuspoint. Træner Bray arbejder i øjeblikket hårdt med de 14 udtagne spillere med forberedelserne til World Cricket League Div 4 i slut april.

Jeremy Bray vil kigge på, om de unge atleter spiller indendørs ligesom de spiller udendørs. Han vurderer ikke at det danske indendørs format kræver en anden spillestil. Så han ved at de bedste ungdomsspillere skal forsøge at score fra hver bold. Dette gør selv korte kampe til god, moderne cricket – afslutter Bray, og han vil også stå for uddelingen af medaljer til alle 3 aldersgrupper på lørdag.

Kampene indendørs gør det muligt for maximum point på kortest mulig tid. Og stævner gøres publikum og medievenlige, som ikke kan bruge hele dagen på at kigge eller optage.

Back To Top