Hvor Blev De Af- er nok ikke så dækkende for Preben Felt, han har været her hele tiden 4

Hvor Blev De Af-Preben Felt, han har været her hele tiden

  • Skrevet af: Jørgen Jønsson

Hvor Blev De Af- er ikke så dækkende for Preben Felt som har været her hele tiden

Den nu 80-årige ildsjæl fra Køge spillede sin første kamp i 1952 i Sorø

Føljetonen om hvor blev de af, er måske ikke så rammende i dette tilfælde som tidligere eksempler.

Preben Felt har været i dansk cricket i snart 70 år, og er her stadigvæk uanset hans forholdsvis høje alder,

Preben spillede sin første cricketkamp som 12- årig i Sorø i 1952. Køge Kricketklub havde på det tidspunkt besøg af en engelsk træner, der skulle lære drengene at spille ordentlig cricket.

Efter kampen meddelte den ikke særlig pædagogiske træner Preben, at han godt kunne gå hjem, da han alligevel aldrig ville lære at spille cricket!

Det er faktisk gået ganske godt siden. Preben har spillet over 200 kampe og scorede Century mod Århus i 1972.

Hvor Blev De Af- er nok ikke så dækkende for Preben Felt, han har været her hele tiden 1

Preben felt var træner i 70erne for det lilleputhold som blev danske mestre indendørsDet er nok som mangeårig træner og leder, han har gjort sig mest bemærket. Han var formand i Køge i 25 år, og er nu kasserer bare for at nævne nogle af de mange poster han har haft.

”Når folk spørger mig hvor længe jeg bliver ved, bliver jeg svar skyldig, så længe jeg har kræfter fortsætter jeg, oplevelserne er jo lønnen i sig selv” siger Preben Felt.

Preben var for mange år siden træner for et meget stærkt lilleputhold, der gjorde Køge til danske indendørs-mester.

” I 1953 var vi i Køge det første sjællandske hold der tilmeldte os i drengeturneringen, hvor de københavnske spillere kaldte os for nogle ”bonderøve”, selv om vi til stor fortrydelse for dem, vandt rækken. Jeg husker at vores daværende formand Poul Lehrmann Madsen, som var købmand, inviterede hele holdet på kyllinger på cafe Bristol på Køge Torv” siger Preben Felt.

”I øvrigt fik jeg min seniordebut en gang i 50erne mod ABs guldalderhold med alle de mange stjerner. Jeg blev faktisk topscorer i anden halvleg, hvor jeg holdt mig inde i 3 bolde og scorede 8 points, så gjorde det ikke så meget, at jeg blev kastet ud af den berømte kaster Thomas Provis, efter at have kantet 2 firer gennem slippen” slutter Preben Felt.

Preben Felt har siden 1978 arrangeret Rasmus Klump-turnering, Provins Bank Cup, Pondus Cup og Køge Cup-indendørs i alle disse år. I 2002 blev Preben valgt som årets idrætsleder i Køge kommune, og kronen på værket var da han i 2017 blev hædret med Danmarks Idræts-Forbunds ærestegn.

Hvor Blev De Af- er nok ikke så dækkende for Preben Felt, han har været her hele tiden 2
Der skal meget til at slå hr, Felt ud-her bliver han overrasket da DIF dukker op for hylde ham med Ærestegnet under Køge Cup-turneringen

I det private har Preben haft den glæde, at han har været træner for sine to børnebørn Casper og Rasmus, som begge gjorde deres farfar stolt, når de fuldførte hans gode råd om at spille med lodret bat. Preben spillede en hel del kampe sammen med de to tvillinger.

Preben og hans kone Marna, som han mødte til et bal på landsbyen i Køge, er forældre til to piger, som begge naturligvis også har spillet cricket. Den yngste Karin nåede hele 44 ungdomskampe.

Hvor Blev De Af- er nok ikke så dækkende for Preben Felt, han har været her hele tiden 3
Preben forstår til fulde at slappe af, når der ikke er cricket, her sidder han med sin karakteristiske stråhat

En ting som må glæde ildsjælen Felt, må helt afgjort være, at flere af hans lærlinge gennem tiden- Jan Rasmussen, Dennis Seir og Søren Sørensen- for at nævne nogle af de kræfter, der nu har taget over under uglens (Felt) bevågenhed, og gør det så godt, at uglen for det meste, bliver siddende oppe i træet, og kun kommer ned, når der er behov for hjælp, og det er der naturligvis i en lille driftig klub som Køge.

Jørgen Jønsson

 

Back To Top