Næsten en massakre i Herning

  • Skrevet af: Peter Power

Elitedivision

Alle kampe lørdag i Elite- og 1 division blev kortet ned til 40 overs på grund af vejrets indflydelse. I Herning havde nattens regn skabt ravage på Hernings bane 1, der siden sidste år havde fået drænene ordnet og lagt ny græs. Drænene havde åbenbart ikke virket og området foran klubhuset var sumpet. Hjemmeholdets forsøg på at udbedre forholdene virkede ikke. I stedet fandt man ud af at bane 2 sagtens var brugbar så kampen blev flyttet og kortet ned til 40 overs. Herning vandt lodtrækningen og overraskende valgte at gå i marken. Allerede i den anden over slap KB’s Saif Ali Ahmad (38) fra et mistimet drive, da det blev tabt i marken. Hernings markspil var ikke godt, idet de mistede 7 andre gribechancer. Der var tydelig forskel mellem Herning og KB i marken, både i kvalitet og atmosfære. Saif og Zameer Kahn (130) lavede 74 tilsammen før Saif endelig blev grebet. Lucky Ali (1) blev tabt af keeperen på den første bold, men det varede ikke længe før han blev grebet. Imens scorede Zameer frit med et antal grænseslag. Brian Chari (14) slog til fra starten, men missede et slag og blev kastet ud. Så kom Saad Ahmad (92) til og sammen med Zameer lavede et gærdestand på 160, hvorpå Zameer nåede sit century. Saad Ahmad prøvede at nå sit century inden overne udløb, men han blev grebet ude ved grænsen. KB nåede 306 for 6 på de 40 overs.

Med mindre der skete et mirakel, så vidste man at totalen var udenfor Hernings rækkevidde og det startede ikke godt. Steen Kristoffrersen blev kastet ud i den første over fra Amjad Khan. I den næste over hans erstatning Patrick Matautaava (9) sendte Basit Javed til grænsen to gange for at blive grebet bolden efter. I den næste over blev Raizul Saumy (3) løbet ud. Det begyndte at ligne en massakre og det varede ikke længe før Sonnich Thacker (12) blev kastet ud. Surja Anand (9) og Glen Hedevang (43) forsøgte at få stabilitet, men i den 10. over blev Surja kastet ud i forsøg på aggressivitet. Men Glenn blev hængende, mens gærder faldt og at broderen Stig Hedevang (1) måtte forlade banen efter at havde beskadiget sit knæ, da han mistede balancen ved gærdet. Glen og Golzar Khan (15) fik pyntet på totalen inklusive 2 seksere fra Golzar i en over. KB brugte hele 9 kastere, da de ikke følte noget pres og det betød Herning fik flere points på tavlen. Men gærderne faldt og Glenn blev grebet som sidste mand med 103 på tavlen.

Video highlights Herning v KB

På Svanholm Park spillede Svanholm mod Glostrup, der vandt lodtrækningen og gik til gærdet. Svanholms Jonas Henriksen havde en god dag med 5 gærder for 28 og han fjernede toppen af Glostrups gærdeorden inklusive Frederik Klokker (11). Kun Shakeel Zeb (40) ydede nogen modstand sammen med Aftab Ahmed (21) da Glostrup var ude for 114 efter 35 overs. Ingen af Glostrups kastere kunne bryde igennem Svanholms åbningsgærdespillere Hamid Shah (65*) og Jonas Henriksen (40*). De brugte kun 21 overs til at passere Glostrups total.

1. division

I 1. division var Esbjerg i København og spillede mod Copenhagen. Esbjerg blev sendt til gærdet og lavede på de 40 overs 205 med Kasper Rubin not out med 61 samt Magnus Kristensen med 35, Sreeram med 39 og Gaj Nielsen med 34 not out. Copenhagen anført af Umar Nawaz (46) og Muhammad Salman (60)* behøvede kun 36 overs til at passere Esbjerg.

Kolding var i Ishøj for at spille mod Ishøjs andet hold, der valgte at gå først til gærdet. Koldings Martin Pedersen og Osman Hanifi fik Ishøj i problemer med 5 nede for 47, men Iqrar Ul Haq og Zaheer Akhtar fik Ishøj oppe på 102 før Iqrar blev grebet. Herefter kneb det for Ishøj, men Zaheer og Mansoor Khan fik Ishøj oppe på 157 for 9, da de løb tør for overs. Kolding fik en dårlig start, men Madderi (34) og Ahmad (31) og Martin Pedersen (51*) sørgede for Kolding passerede for tabet af seks gærder.

Back To Top