Masterklub: Trænerhjælpere sætter fart på breddesamling

Masterklub: Trænerhjælpere sætter fart på breddesamling

  • Skrevet af: Thomas Ren Kronby

I ungdomscricket kan en ildsjæl i hver klub typisk skabe et godt miljø. I både VestJyden (Esbjerg) og Husum CC står hovedtræneren får meget i hverdagen. Men lørdag d. 5. august tog andre over for en dag. Samlingen denne dag sørgede for at børnene under 13 år spillede turneringskamp, dog gav træning-på-tværs af klubberne børnene mange fede oplevelser.

To trænerteams på samlingen med Finn Gerckens forrest til venstre

Anderleders end hverdagens træning
Programleder Finn Gerckens organiserede et fuldt dagsprogram, som skulle give børn mange øvelser de ikke når i hverdagen. Der blev afholdt 5 stationer med trænere og specialister på hvert sted.

På holdleder-rollen havde Finn fordelt børnene efter evne sammen med holdleder Keith Hendry, som havde taget turen med Esbjerg børnene og træner-forældre Michael Skovby Hansen. Børnene fik præmier i løbet af dagen, quiz i frokostpausen og ved afslutningen fik holdlederne til opgave, at overrække diplomer til hver sit hold. (En øvelse for voksne, for på andre samlinger i år blev hjælpere usikre på en fair-fordeling af hæder)

Holdlederne de-briefing over diplomer til slut – prøves igen ved Mini DM på over 10 forskellige hold

Hvorfor var børnene glade for samlingen?
Børnene fra alderen 6 til 13 år kom i tæt dialog med elitespillere fra Husum CC. Derfor lyttede børnene særligt godt efter de nye voksne, som tager fri fra arbejde og anden familietid på denne særlige samling.

Åbningsbatteren Lars Flemming Boldt glædede sig denne sommerdag til at tage grupper af 3-4 børn igennem batøvelser med statisk bold og bevægende bold. Og på 20 minutter nåede han Square Cut, Cover Drive og Pull Shot, som uddannede trænere også ville gøre til børn under 13 år.

Mens leg-spin bowleren Jannik Wiese (bl.a. på Cricket Akademiet 2015) overraskede mange børn med vise dem, hvor de på kort tid kan kaste spin. Nogle fik set deres kastestil på video for første gang. De blev så glade for denne station, at 4 ud af 5 ville kaste leg-spin, når de kommer hjem igen til egen klub.

Stationsprogram for 5.aug.

Og i frokosten blev der quiz i markplaceringer med voksen ekspertpanel.

Markspil giver spænding, fart og godt samarbejde
Udover at lege i korte kampe på en station, så børnene i grupper af 3-4 afprøve øvelser med tidligere ungdomslandsholdspiller Finn Kleissl og new zealandske Paul Warman med stor begejstring for gribere, indstik kast stående og i løb. Øvelser hvor børnene bruger tid på at kopiere hinanden viser dagens video-optagelser.

Indtrykkene fra dagen viste at kastetræning ofte ikke gennemføres i grupper, men nærmere enkeltvis. Den aldersrelaterede træning kan specialiseres, så klubtræningen også prøver spin-bowling til hele årgange. Klubbernes trænere og hjælpere fik en unik chance for, at dele erfaringer og udvikle andre øvelser til næste gang. Derfor er det glædeligt, at Husum-klubben snart igen vil lægge faciliteter til træning-på-tværs.

Back To Top