Masterklub: Nye kræfter i slutåret 3

Masterklub: Nye kræfter i slutåret

  • Skrevet af: Thomas Ren Kronby

Klubber kan bruge de unge til at lave god træning. Bare de får små hjælpeopgaver, så ved de selv hvordan cricketkammeraterne kan få en sjov og varierende træning. Lørdag d. 3 feb. 2018 kunne unge fra 3 klubber hjælpe hinanden til at udvikle træning, og løse problemer under kampe. 2-3 unge fra hver klub afprøvede gode muligheder for at de selv kan hjælpe til med at fastholde deres kammerater.

Flere klubber fra Hovedstaden benyttede sig af trænerkurset 1-2 Træner til at opstarte deres unge-involvering i 2018. Dette skete under inspiration og med feedback fra forbundets Carsten Martensen. Lørdag d. 3. februar blev holdleder opgaver afprøvet hos 3 klubber, fordi de vil styrke kammeratskabet og fastholde ungdomsspillerne ved at give roller til unge fra 15 års alderen.

Nye kræfter på vej; klubber vil fastholde cricketungdom

Både Albertslund og Ishøj er i en positiv dialog med forbundet om, hvordan de bedst deltager i Masterklub-programmet for at styrke fastholdelsen af børn og unge i 2018. Derfor var det dejligt at den tredje klub AB sendte 3 gode holdkammerater til at træne sammen med de to andre klubber denne kolde vinter lørdag. AB har hjulpet med løsninger til den gode crickettræning i netværket bag Masterklub, og de tre unge Zaman, Abubakr og Sami kunne fortælle, hvordan de på deres måde hjælper i ungdomstræningen allerede.

Næsten som almindelig træning – alle kan hjælpe hinanden

Lørdagen blev brugt til at vise god træning via remsen “VIS FORKLAR VIS” + PRØVE! Og Ishøj vennerne Basit, Azim, Ali og Harun (som senere blev topscorer i præmiekampen) fik prøvet remsen mange gange i praksis. De skiftede til selv at opstille øvelser, og vise andre unge, hvordan man kan lave konkurrencer i træningen.

Shariq og Aswad (16 og 14 år) fra Albertslund fremhæver at ture kan give godt kammeratskab, og kan blive en vigtig del i at give børn et mål at træne hen imod. Og denne del vil de tage forbundets Thomas Ren Kronby med på i den videre udvikling af klublivet i Albertslund. Det kommer til at ske specielt i de klubber hvor unge holdledere vil prøves af under kampsituationer. Ligesom de prøvede under kampene på 1-2 Træner.

Holdet som gav modstand til de sidste 6 point allerede i 4.over

 

Vinderholdet i 6.overs kampen som unge selv lavede regler til

Crickettræning via makkerhjælp – mere end kampe

Klubberne har udvalgt nogle unge, som er gode holdkammerater. Disse unge har på lørdagens 1-2 Træner dele vist at træningen i klubben drejer sig om samarbejde mellem spillere, og at men også kan øve sig derhjemme før næste træning.

Hver af de tre københavnerklubber vil via Masterklub-netværket i marts få mulighed for at vise, hvordan god træning bl.a. drejer sig om, at lave opsamling efter hver træning, og at alle ved hvad der kan trænes næste gang.

Back To Top