MASTERKLUB: Medierne bruger cricket som en af de største 2

MASTERKLUB: Medierne bruger cricket som en af de største

  • Skrevet af: Thomas Ren Kronby

Cricket kan via søgemaskiner søges som verdens næstestørste sport. Denne sensation er tydeligere i Danmark, hvor sporten ikke har mange udøvere på trods af sin 100-årige historie. Det skete igen på DR Radio P4 Hovedstaden torsdag 14.april, og følger op på flere klubhistorier fra 2015.

DRradio.14april

Næststørst i verden – giver klubber omtale
P4 satte igen fokus på sporten cricket som den næststørste i verden. Dernæst fulgte quiz-programmet op med tal på, hvor sporten har flest udøvere i hovedstadsområdet. Valget stod mellem Brøndby, Gentofte eller Gladsaxe. Lytteren gættede rigtigt ved at huske på hvor de havde spillet på højt niveau i mange år. Kender du svaret, ellers søg her på www.cricket.dk?

Det er vanskeligt for mindre sportsgrene at trænge igennem mediebilledet i Danmark. Dagens historie bidrager til flere omtaler sidste år rundt om i landet, som når AB Cricket og SB Skanderborg (nu Skanderborg Stingrays, red.) udtaler sig til gratisavisen MetroXpress om sportens vilkår i Danmark:

Bragt i MetroXpress i sommer-sektionen PLUS (mx.dk 16.april 2015)
Bragt i MetroXpress i sommer-sektionen PLUS (mx.dk 16.april 2015)

Flere klubber gjorde sporten sidst år
I 2015 leverede de seks aktive i Masterklub 2-6 avisklip pr klub. Bl.a. Køge KK, Herning CC og Svanholm CC skabte omtalt af klubliv og skole, samt elite-historie om helte og heltinder. I Fredericia lykkedes de også at få TV og lokalradio engageret på ungdomsarbejdets succeser.

De seks klubber fortsætter deres kamp i 2016 for mere synlighed lokalt. Du kan læse om, hvad de arbejder med i Masterklub under ”Om DCF” (følg link). De vil dele deres ide og løsninger på blandt andet åbne netværksmøder på tværs af klubber.

Kan andre klubber bidrage til at sporten når 20 lokale avisklip på tværs af landet i år 2016?

Masterklub – klubudvikling drevet af lokale kræfter

Back To Top