Masterklub: Lærerne kan nemt selv undervise skolecricket, hvis de får lov

Masterklub: Lærerne kan nemt selv undervise skolecricket, hvis de får lov

  • Skrevet af: Alex Olsen

Siden skolestart i august har klubber været i dialog med DCF om skolecricket. Mange klubber har ikke tid til at stå i skolerne. Andre finder meget tid hvor de hjælper i idrætstimerne. Denne september har lærerne taget mange af øvelserne til sig, så de selv underviser. De låner stadig cricketeksperterne i de lokale klubber i Masterklub bl.a.

herfoelgeskole
Lærerne på Holmebækskolen, Køge, har aldrig være så positive efter et lærerkursus som DCF’s, lyder anmeldelsen fra idrætslæreren Christian Ginderskov Hansen efter, at have prøvet fem typer grundspil.

Dette skoleår er cricket startet anderledes end det plejer, fordi DCF’s breddekonsulenter tog dialoger både kommuner og idrætsansvarlige lærere. Det har gjort kommuner forskellige steder i Danmark interesseret i DCF lærerkurset. På et sådant lærerkursus på Holmebækskolen i Køge Kommune har mange af lærerne haft glæde af lærermaterialerne via www.spilcricket.dk. Så meget at de vil hellere have cricket end rundbold på programmet.

Et hold som vores september lærerkursus med 13 deltagere viser, at cricket kan skabe god interesse hos lærerstabe rundt om i landet. De får på et par timer vist Cirkel Cricket, Cricket Rundbold, og par cricket bl.a. for at spillene viser gradvist flere måder at slå og gribe bolden – max tid på at prøve og kort tid på teknik. Frederik Klokker, Breddekonsulent ØST, oplevede at lærerne efter bare 10-15 minutters undervisning ser mange fordele ved cricket over rundbold. Særligt Cricket Rundbold får pulsen op og holder mange i bevægelse på samme tid. Det var nemt at bare prøve og samtidigt tale om team-work og små tricks for at få slået bolden de rigtige steder.

Andre steder prøver lærerne at være opgiver fremfor cricket-træneren
Flere klubber i Masterklub programmet hos DCF udfordrer sig selv ved, at lade skolelærere undervise cricket selv. I Skanderborg oplevede DCF-Vests Carsten Martensen også i september at klubbens ildsjæl Torben forberedte 3 lærere på øvelserne, så de kunne fortsætte med cricket på dage hvor klubbens folk blev forhindret af arbejde.

skole cricket med klubtræneren på sidelinjen
Den kvindelige lærer opgiver bolden i Cirkel Cricket, og finder hurtigt selv på flere stationer så flere børn holdes i bevægelse. Hendes kollegaer synes at cricket er let at starte og bedre end klassisk rundbold.

Senere i september og oktober har aktive klubber også givet lærerne chancer for at undervise selv. De bruger øvelser fra www.spilcricket.dk og resten af året er der ikke plads til flere lærerkurser. Der er allerede venteliste på forårets lærerkurser.

19-09-2016, Thomas Ren Kronby
– Masterklub for aktive klubber som udvikler ungdomscricket

Back To Top