MASTERKLUB: Klubber fornyer teams 2

MASTERKLUB: Klubber fornyer teams

  • Skrevet af: Thomas Ren Kronby

Ungdomscricket har mange steder en ungdomstræner pr klub. Men rollemodellerne som Svanholm og Esbjerg har i nogle år lykkes med at forny deres trænerteams. Dette gør det nemmere at fastholde de rette personer til de rette opgaver. Og i 2017, er den aldersrelaterede træning fortsat til diskussion i Masterklub-netværket, fordi afløsning mellem trænere bør være så problemfri som mulig.

Kvalitet i træningen fylder meget hos Svanholm i Brøndby

Siden starten af Svanholm CCs deltagelse i Masterklub-programmet i 2015, har klubbens ungdomsfolk haft en nedskrevet målsætning om at kvalitetssikre klubtræningen. Deres ungdomsudvalg bestående primært af aktive trænere  har koordineret træningstider i samarbejde med bestyrelsen. Ligesom de har vendt andre forhold, som giver børnene den bedste mulige cricket hver gang de kommer. Og i 2017 har Said Alam (styrende på topfotoet) og Sonnich Thacker fortsat det gode arbejde. De har på lejre og netværksmøder udviklet træningsmetoder og anden aflastning til klubtrænere via Masterklub-netværket med andre klubber med ungdom.

Denne indsats har været mulig, fordi Søren Nissen og klubbens formand Søren Henriksen har skabt gode rammer til træning og forestået meget administrativt før og efter kampe. Denne synlige bestyrelses opbakning har givet en driftssikkerhed, som giver trænerne ”ro på bagsmækken”.

I Brøndbyklubben vægter ledelsen den rette personlighed hos trænerne. Derfor bliver trænerne først uddannet hos forbundet, når de har vist den rette ”støbning”. Der betyder, at det er vigtigst at være i stand til at kunne skabe energi i træningen, som virker både motivende og lærende for spillerne. Samtidig sættes  relationsskabelse i også i høj kurs, så den enkelte spiller fornemmer at træneren er nærværende og engageret . Her fremhæver Henriksen trænere som Zishan Shah, Saif Ahmed (Serverer mad på foto) og nyrekrutterede Raja Khan, som alle er elitespillere der også kan formidle teknisk træning.

Cricket i Esbjerg skifter roller og fastholder

Klubben VestJyden (ECV) fik for alvor i 2015 gang i nye kuld af ungdom. Og deres ældste unge nedsatte et ungdomsudvalg, som træner Christian Nielsen i løbet af 2016 fik engageret i særlige ungdomsture. På samme tid lykkedes det at uddanne et par forældre som trænere, så klubben følte sig rustet til at indgå aftale om at udvikle ungdomsløsninger via Masterklub-netværket.

, SE VIDEO om udviklingen i Esbjerg, hvor klubben fremhæver at flere personer tager del i ansvarsdelingen

Forandringer for ungdom

Allerede i november 2016 deltog Mads Slepsager og Marlene Slepsager i Masterklub Forum for, at tage del i løsninger som på sigt kan forandre cricket, og særligt for børn og unge. Den aldersrelaterede træning blev diskuteret og første video til trænere blev rundsendt efter Mads og andre unge trænere afprøvede udvalgt teknik på U13 spillere fra Odense.

Senere i 2017 afholdte klubben pigelejr med besøg af et hollandsk klubhold, hvor holdledere blev afprøvet som aflastning for ungdomstrænerne. Og nu til den kommende vinter, har ECV omfordelt rollerne i deres trænerteam. Så hovedtræner bliver Keith Hendry, og teknisk træner er Mads Slepsager. Mens Michael Skovby Hansen fortsætter på udvalgte arrangementer. For det fjerde, tager Christian Nielsen sig fremover primært fast af skolecricket. I fremtiden forventer klubben, ligesom Svanholm, at de forskellige personer skaber god kontakt og kan favne mange typer børn.

 

 

Back To Top