MASTERKLUB: Fastholdelse i top, Svanholm 2

MASTERKLUB: Fastholdelse i top, Svanholm!

  • Skrevet af: Thomas Ren Kronby

I det sidste år af Masterklub-programmet forventer Brøndby klubben, at skulle arbejde videre med fastholdelse af unge. Klubbens ledelse sætter kursen mod at opbygge større loyalitet hos de unge. De oplever at sporten i Danmark på elite-niveau er ramt af tidens trend med gode spillere som tænker eget ego først. Det forsøger Svanholm selv at påvirke ved at give egne spillere det rette værdisæt.

Svanholm har bevidst styrket sin ungdomstræning løbende over flere år, mens klubben har forsøgt at inspirere andre klubber i netværket Masterklub til at gøre det samme. Netværket har siden 2015 delt løsninger og på skift afprøvet hinandens løsninger for at styrke udbyttet af kampe og god træning. Så igen i år, har formand Søren Henriksen og hans ledelse ansat en udenlandsk træner, sydafrikaneren Rasheed Lewis (erfaren fra sit hjemland, Holland og Irland som elite/ungdomstræner) som en synlig forstærkning af klubbens trænerteam.

Rasheed Lewis (t.h.), Said Alam (ungdomsleder) og ungdomsspiller Jonas Henriksen samarbejder om skolecricket i juni før skolernes ferielukning i 2018

Trænerteamet i Svanholm år 2018 bestående af Lewis og de øvrige faste trænere tager på udenlandstur til Holland. Turen er del af fastholdelsesstrategien for de næste år, hvor de unge 14-18 årige møder høj kvalitet, professionel træner, udlandsture og give spillerne en forståelse af vores værdisæt KLUB-HOLD-SPILLER i den orden med det vigtigste først. Formand Henriksen uddyber: ”Perspektiverne bliver således at ruste vores unge spillere til, at gå ind på seniorholdene – det gøres bedst ved at de også får mulighed for at konkurrere med jævnaldrende, og så gradvist spilles ind på seniorholdene.”

De unge er en del af noget større

De unge skal lære at de er en del af noget større. Klubben forstærker en kultur, hvor de unge skal vise at de vil være med til, at ville gøre noget for andre og yde for fællesskabet både hos unge og i resten af klubben. Dermed vil klubben gøre op med den tendens som senior-cricket påvirkes meget af i disse år.

Henriksen præciserer: ”Vi mener, at dansk cricket aktuelt oplever en tendens i at elite-spillerne ”shopper rundt” efter, hvor deres eget ”ego” kan tilfredsstilles mest.” De unge får derfor muligheden for at prøves på 1.holdet. Svanholm vil på denne vis fortsætte med, at give egne spillere muligheden for at komme på klubbens bedste hold, og på den måde bygge på spillere, som forstår klubbens værdier.

I 2019 er det planen, at 1. holdet også skal en udlandstur. Det er højst sandsynligt, at en eller flere af de unge talenter kommer med på denne tur. Dette skulle gerne motivere og inspirere de unge til se at det betaler sig, at lægge kræfter i klubben og blive i klubben. Svanholm og andre klubber bruger således udenlandsture til at opbygge loyalitet og bedre klubforståelse.

Effekten af disse ture vil vi følge op på senere på sommeren her på cricket.dk.

Back To Top