Makkerlæring for nye spillere 1

Makkerlæring for nye spillere

  • Skrevet af: Alex Olsen

Esbjerg gør træningen let at gå til for nye, som lærer fra de øvede spillere. Makkerlæring virker i praksis.

I Esbjerg har klubben haft held med at hente 5 nye spillere ind i forbindelse med skolestart i august via træner Christian Nielsens besøg på en række skoler. Det er interessant for dansk cricket, som jo generelt har udfordringer med at rekruttere nye unge spillere.

Under skolebesøgene, som fandt sted i forbindelse med idrætsundervisningen og var aftalt på forhånd med idrætslærerne, gennemførte træneren nogle nemme øvelser med børnene for at vise, hvor sjovt spillet er, og hvor nemt det er at komme i gang.

Dyb koncentration forud for slag

Dyb koncentration forud for slag

Den første gang, de nye børn kom i klubben, blev de taget imod af træneren og de øvede børn. For at sikre en god start er klubbens træning desuden baseret på makkerlæring: De øvede og de nye træner sammen, så børnene dels lærer af hinanden og dels lærer hinanden at kende.

Christian Nielsen oplever, at det kan være svært at vide, hvor man starter med nye børn, når der ikke kommer mange på en gang. Men han har haft held med at bygge bro mellem de øvede og uøvede ved at tage udgangspunkt i at de nye havde prøvet at bowle i skolen.

Dette byggede han videre på ved at lave en stafet med blandede grupper af børn. Øvelsen blev ikke svær, og der var god fart og sjov i træningen. Her så han, at de nye børn kiggede meget på, hvordan de øvede gjorde. På den måde omsættes allerede indlært praksis til ny viden hos de uøvede.

Ung Esbjerg-spiller bowler
Ung Esbjerg-spiller bowler

Hvad gør din klub for at lade ungdomsspillere hjælpe nye i træningen? Har du idéer eller kommentarer til artiklen, så send en mail til kronby@cricket.dk eller endnu bedre: Kom til Masterklub Forum den 26. november, mød Esbjerg og tal med andre klubber om træning af børn og unge.

25-10-2016, GV

Back To Top