Månedens Profil :  Nicolaj Damgaard Jørgensen 3

Månedens Profil: Nicolaj Damgaard Jørgensen

  • Skrevet af: Jørgen Jønsson

De fleste cricketinteresserede vidste ikke rigtigt hvad de skulle sige til landstræner Jeremy Brays valg af Nicolaj Damgaard Jørgensen til den endelige VM-trup til Malaysia i april måned.

Undertegnede var heller ikke helt fortrolig med tanken om Nicolaj som alternativ venstrehånds slowbowler. Selv om man havde fået at vide, at Nicolaj Damgaard fuldstændig havde ændret, ikke alene kastestil, men også attitude- var tanken alligevel, her har vi en ung spiller, som altid har været noget af en livlig sjæl både på og uden for banen, og så en total ændring i sin kastestil, som vi jo godt ved, kræver meget ro og rutine, hvis man skal have styr på tingene.

Men hvad er der dog sket med den ”nye” Nicolaj? det er og var det store spørgsmål, som skribenten var nødt til at stille ham i sidste weekend.

Inden vi stiller ham spørgsmålet, ridser vi lige hans kasteresultater op i den sidste måneds tid:

De sidste 3 kampe i Malaysia: Mod Uganda 10 overs 2 maidens 22 løb 0 gærder = økonomirate 2,2

Mod Malaysia 10-1-23-2 = rate 2,3 mod Vanuatu 10-1-39-0 = 3,9

Mod Skanderborg i elitedivisionen 10-2-32-0 =3,2 Mod Nørrebro i elitedivisionen 0-2-39-2 = 3,9

Mod KB i elitedivisionen 10-1-28-2 = 2,8 og Twneny20 mod Husum 4-0-24-4.

Nicolaj har i denne sæson i alt bowlet 64 overs- 9 maidens-  207 løb- 10 gærder- økonomirate 3,23 Imponerende tal.

Månedens Profil : Nicolaj Damgaard Jørgensen 2
Også landsholdet fik gavn af Nicolaj

Hvad er der sket med dig Nicolaj?

”Flere ting. Jeg føler lige nu, at jeg hviler i mig selv, føler at jeg gør det godt, får også meget ros derfor, alt andet lige varmer det og giver mig den nødvendige selvtillid”

Sidste sæson kastede du pace og var ikke særlig præcis?

”Det har du ret i. Jeg har pludselig fået noget stabilt over min kastning, som jeg sagde, føler jeg, at jeg og min kastning hviler i sig selv, og at jeg også på klub og landsholdet får den nødvendig opbakning til det jeg foretager mig”

Husker som træner for U.19.landsholdet, at vi arbejdede med en mentaltræner, som sørgede for at vi trænere bare skulle lære spillerne den tekniske del, så skulle han nok sørge for resten?

”Jeg forstår hvad du taler om. Jeg har fået overskud til at ændre mit sind og den mentale del af kastningen, så har jeg samtidig fået ro og tro på, at min præcision pludselig er en given ting, således at jeg kan bruge mine andre fordele, såsom variation noget bedre”

Jeg har tidligere peget på, at du nok skal arbejde noget mere med ”Wickettaking”?

”Det er jeg med på, jeg et jo en meget ung slowbowler, der først nu rigtigt har fået nys om spinbowlingens kunst, så jeg er i gang, uden at det skal gå ud over min stabilitet som kaster”

Du har faktisk potentiale til også at blive en god allrounder, har du tænkt på det?

”Ja det har jeg faktisk. Hvis jeg bruger noget af det positive, jeg er blevet bekendt med som en konstant spinner- altså forstå en bedre sortering af de bolde jeg spiller som gærdespiller, hvor jeg mange gange har for travlt, håber jeg på sigt, at jeg også kan tilføje all-rounder på mit CV”

 

Back To Top