Lørdag: Suværen gærdestand sikrer Esbjerg sejr – Albertslund trumfer Herning

  • Skrevet af: Peter Power
Hernings Christo Botma rammes på armen af Salar Khan
C Botma+ c AU Rehman b Y Ayub
Salar Khan kaster
P Mansfield lbw b S Khan
Endnu et gærde til Albertslund R Saumy* b AU Rehman
Stig Hedevang kastet Jamal. Regnskabet viser dog at han var grebet, hvilket ikke passer.
Appel på Iyhas som ikke bar frugt. Ben for var dyre lørdag......
Iyhas Saumy 4
J Varatharajan 6
S Nørtoft b A Jamal
Albertslunds først bold - Salar Khan slår den til 6
Salar Khan 4
En mulig chance i slip ?
Glen Hedevang er overbevist men dommeren er ikke.
Waqas Hafeez i aktion
I Khan 6
W Hafeez c G Hedevang b G Khan
Sejren er hjemme med 4
Esbjergs Jakob Rubin slår en "meget træt" 4
Krampen er der
Selv spillere udenfor kan få krampe.......
Frederik Klokker i aktion mod slutningen
Frederik efter kampen og sejren.

LØRDAG

Der var ingen kampe i vest i denne weekend i de øverste divisioner, men både Herning og Esbjerg er på weekendtur i København.

Elitedivision

Herning var lørdag på besøg i Albertslund, hvis bane var, modsat i fortiden, kortklippet og hurtig. Herning vandt lodtrækningen og valgte at gå til gærdet på en pitch, som er anderledes end den i Herning. Det fandt Christo Botma (6) hurtig ud af da han fik en bold som sprang op på længden og ramte ham på armen. Om det havde indflydelse, da han kort efter sendte bolden i points hænder, vides ikke. Albertslunds Salar Khan med sine outsvinger havde Herning problemer med og han tog Mansfield (9) og Lajjani (5), således at Herning var 3 nede for 25. Det fik Iyhas Saumy (64) til gærdet og han blev omdrejningspunktet for Herning og efter Glen Hedevang (4) blev kastet, fik en gærdestand sammen med bror Raizul (10) indtil 77 før Raizul også blev kastet. Iyhas fik endelig en partner i Jeyapragash Varatharajan (42) og sammen fik de lagt 59 til totalen. Albertslund havde sat deres off-spinner Atif Jamal på og han snød Iyhas med 133 på tavlen. Men Jamal tog endnu tre gærder inklusiv Varatharajan som sidste mand med 160 på tavlen efter kun 37 overs. Hans kastning er dog langsom og viste gærdespillernes svagheder.

Videohighlights Hernings halvleg

Albertlund startede med Salar Khan og anfører Jafar Butt og Salar slog den aller første bold i halvlegen fra Stig Hedevang til 6. Dermed var stilen lagt fra Salar, der gik til angreb når lejligheden bød sig. Det gik især udover Gulzar Khan og Glen Hedevang. Jafar Butt spillede bare anden violin og Herning måtte vente til de havde scoret 79 tilsammen før der kom et gennembrud, da Jafar blev grebet af Iyhas på brors Raizuls kastning. Men erstatningen Waqas Hafeez var mere aktiv og de fortsatte med at score i samme hastighed som antal bolde modtaget. Men det måtte ende galt og Salar blev endelig grebet fra Laljanis første bold. Der stod 121 på tavlen og sejren var næsten uundgåelig, selv om Waqas også blev grebet med 151 på tavlen. Sejren blev på syv stående gærder på kun 26 overs og viste at Hernings kastning mangler tænder, i hvert fald i starten.

Videohighlights Albertslunds halvleg

1 division

Esbjerg var i Ishøj, hvor man har efter megen kritik haft pitchtæppet og og repareret underlaget. Ifølge dommeren efter kampen var det blevet en smule bedre, men stadig ikke til at stole på. Ishøj vandt lostrækningen og gik til gærdet. Esbjerg fik hurtigt et gærde i sækken men Zaman (44) og Khan (39) havde en gærdestand på 104 før Zaman blev kastet. Khan fulgte kort efter og Ashraf fik kun 4 bolde.  I Ul Haq (35) blev krumtappen i gærdehalvlegen, da han så 4 gærdefald fra den anden ende. Da han faldt med 187 på tavlen var det keeperen Ibrar (37*) sammen med Shazad (14) og Aftab (19*) der løftede Ishøj op på 263, da overene løb ud. Esbjergs Chaturvedi var bedst med 3 for 36 men bemærk at Esbjerg afgav hele 51 ekstra.
Ishøjs bane var hurtig og det benyttede Esbjergs åbnings par meget af nemlig Frederik Klokker (137*) og Jakob Rubin (94*) da de tilsammen slog 30 grænseslag. De fandt hullerne mens Ishøj sled i varmen. De kunne ikke få et gennembrud, mens Jacob kæmpede lidt med krampe, da Esbjerg passerede Ishøjs total uden gærdetab. Frederik viste sin styrke med endnu et century til samlingen og tabte nok et par kilo i processen.

Begge kampe viste at de kan svare sig at gå i marken først i varmen, da begge hold der gik i marken sidst havde svært med varmen for at virke farligt.

Back To Top