Køge Danske Bank Cup: Flot vintercricket spillet af drenge og piger - med god trænerhjælp

Køge Danske Bank Cup: Flot vintercricket spillet af drenge og piger – med god trænerhjælp

  • Skrevet af: Alex Olsen

Da Køge KK i den forløbne weekend afholdt stævne for 40. år i træk med Danske Bank, så foregik det med gode kampe og målrettede børn og trænere. Dagen blev en helt speciel oplevelse med kage og mange point, som varmede dejligt i den kolde frostklare vintertid.

KøgeKage

Stævnet holdt konstant 2 baner i gang. Banerne fylder en hel håndboldbane, og stemningen fra den ene bane påvirkede helt naturligt banen ved siden af. Forældre og ventende hold med børn så på fra tilskuerpladserne, mens de kiggede på den hurtigt skiftende pointtavle.

Og ivrige trænere såsom Køges Søren Sørensen og Husums Jörg Kruger sørgede efter hver bold kastet for, at holde børnenes fokus på at arbejde for holdet. Da de to hold mødtes i den ene hal steg presset og stemningen til landsholdsniveau, men børnene levede fuldt ud op til det.

I alle kampene om de vigtige præmier scorede drenge og piger hele 2154 point i løbet af søndag d. 15.januar. Kasterne tog i alt 114 gærder fra klubber på Sjælland (Køge, Ishøj, Brøndbys Svanholm, AB i Bagsværd og Albertslund), og gæster fra Husum (i den dansktalende del af Tyskland) og et nyt skolehold ISKL fra Lund i Sverige. Svenskerne lærte hurtigt, at det er vigtigt at kaste med strakt arm og tilpassede sig de danske regler i løbet af dagen. De oplevede straks, at de danske børn har trænet mere men viste alligevel fremgang i kampene.

Kampe med god kvalitet

DCFformandHolderYngsteTilskuer.IndtrykkeneBlevForMangeKøgeLilleput2017
Også DCF-formand Umair Butt var at finde på sidelinjen med sin yngste søn.

Blandt forældrene på sidelinjen og nye trænere forsøgte man hurtigt at få forklaret indendørsreglerne.

Dette gav gode snakke om, hvordan sommeren åbner for store slag op i luften. I vintertiden arbejder trænerne nemlig med at lære børnene i alderen op til 13 år hurtige løb mellem gærderne og at slå bolden til siderne.

Disse tekniske detaljer er forældrene glade for at få vist, så de bedre kan anerkende deres børns indsatser.

Det overraskede flere at finde herrelandsholdsspiller Hamid Shah på trænerbænken, hvor han roligt holdt sit lilleputhold (under 13 år) fattet og fokuseret på at score over 100 i hver kamp på under 30 minutter (næsten hurtigere end de voksnes landshold). Han fortalte batterne på midten, at de skulle slå bolden til siderne og ikke kun til endevæggen – selvom det ser sjovt ud.

I samme hal observerede en af DCF’s nye regionstrænere Mukarram Hussain om “batterne” brugte slagene ”Square Cut” og ”Pull”, mens han hjalp sin eget klubhold til at styre bolden forbi markspillerne.

SquareCut.Video
Klik på billedet og se VIDEO om klubtræning for under 13 år

Dagens højdepunkter var da blandt andet Albertslund og Ishøj spillede sig frem til finalerne. Her sås flere meget små børn – også på sidelinjen – og selv de små under 10 år imponerede ved at lave svære gribere. Og efter finalerne fik vinderne guld-, sølv- og bronzemedaljer samt biografbilletter, udsat af Danske Bank, til spillerne fra de 3 bedst placerede hold: Svanholm A, Albertslund og Ishøj.

Når din klubs trænere søger tricks til at hjælpe lilleputterne (børn under 13 år) til at spille sjovere cricket, så anbefal ham/hende at kigge på bat-øvelser på Masterklub videoen fra 2016-4 klub nyt (side 4)

17-01-2017, trk

Back To Top