KBs elitehold er favorit til at genvinde det danske mesterskab 2

KBs elitehold er favorit til at genvinde det danske mesterskab

  • Skrevet af: Alex Olsen

KBs danske mestre er favorit til at vinde DM igen

Til gengæld bliver der formentlig spænding om de to andre medaljer

DCFs hjemmeside-redaktion plejer at være rimelig skarp med forudsigelserne om den nye sæson i vores bedste række.

Igen i år prøver vi at agere cricketeksperter, og melder ud med det samme, KB er klar favorit til at genvinde det danske mesterskab.

Det vi har set i det indledende Twenty20-DM, er klar over forskelligheden i de to ”stilarter”, og selv om KB havde en ”smutter” mod Ishøj- er den nødvendige homogene klasse, når man fokuserer på holdenes stærke og lidt svagere sider, kommer det et KBs hold til gode.

KBs formand Shargiil Bashir melder om uforandret holdopstilling i forhold til sidste successæson.

”Vi har hverken mistet eller fået ny spillere til holdet, så vores ambition er at forbedre vores spil i forhold til sidste sæson, og dermed også at kunne forsvare vores mesterskab, på spørgsmålet om at stille det bedste hold hver gang, kan jeg blot sige, at vi altid går på banen for at vinde, og derfor altid vil stille med vores stærkeste hold” Siger Shargiil Bashir.

Skanderborgs Christian Peck, ved gærdet, skal forsvare det godt, hvis han skal tage over fra Carsten Pedersen

Skanderborg har mistet Carsten Pedersen, hvad betyder det?

Carsten Pedersen stoppede sidste år efter en stor og glorværdig cricketkarriere hvilket helt sikkert vil sætte sit præg på sidste års sølvhold.

Skanderborgs hårdtslående gærdespiller Rizwan Mahmood oplyser, at man på et spillermøde har drøftet at være mere dedikeret til træningen, og melder allerede om forbedringer på dette område. Selv om det i de indledende Twenty20-kampe, hvor holdet har tabt 3 kampe, endnu ikke har kunnet måles, er Rizwan stadigvæk optimist ”Selvfølgelig betyder det noget, når vi ikke mere har en spiller som Carsten Pedersen til rådighed, men vi råder heldigvis over en del unge talenter, hvor vi forventer at de vil tage over allerede i denne sæson. Frederik Klokker, har ikke haft samme mulighed som tidligere med hensyn til træningen, men han skal nu nok komme i gang. I Skanderborg forsøger vi at stille med det stærkeste hold hver gang, men vi må samtidig erkende, at spillerne også i et vist omfang bliver nødt til at prioritere visse familiearrangementer, hvilket der er forståelse for, derfor råder jeg dem til, at vælge de ”rigtige” datoer, hvor man måske så fravælger de lidt svagere hold” udtaler Rizwan Mahmood.

Svanholm har mistet 3 prominente spillere der er taget til England og Irland

Svanholms anfører Zishan Shah har måttet sige farvel til sine 3 landsholdspillere Amjad Khan, Zameer Khan til en engelsk klub, samt Hamid Shah til en irsk klub. Selvfølgelig noget at en ”åreladning”, men når man husker tilbage på sidste sæson, hvor de omtalte spillere fra England for det meste ankom i sidste øjeblik, og et par gange inde i selve kampen, forstår man godt Svanholms anfører Zishans, til tider store frustration, som var med til forstyrrelse af både indledning og afvikling af kampene.

Svanholmspilleren skal springe endnu højere hvis KB skal vippes af pinden

Svanholm har fået den gode pacer Toquer Ahmad fra AB, han har allerede vist sit værd som en mulig åbningsmakker til Basit Javed på kastesiden. I sær i øjeblikket hvor de to Henriksen-brødre Mads og Jonas stadigvæk går med skader, hvor i sær Mads ikke har kunnet bowle i lang tid. Hans skade stammer vist helt tilbage fra hans Australien-ophold? Apropos, så er Saad Ahmad, til dels pga skader, begyndt at bowle off-spinnere. Det er vi mange der er særdeles spændt på at følge. Hvis den mentale del kan følge med, så ingen tvivl om at det er en god ide, som Saad vil blive glad for.

Der er heller ikke tvivl om, at dette meget unge Svanholm-hold, som i bund og grund emmer af talent, nu bliver nødt til at arbejde sammen, som det hedder i devisen ”mange bække små, gør en stor Å”.

Kan Ishøj leve op til klubbens bedrifter i Twenty20-turneringen ender de i medaljekampen

Den største overraskelse indtil nu er ubetinget Ishøj, der har afleveret brødrene Hafeez til Nørrebro, og endnu ikke har haft Monty Singh, som er skadet, i spil. Trods det, har holdet vundet alle deres kampe i omtalte Twenty20-DM, og hvis klubben kan opretholde den samme gejst og holdånd, sidstnævnte er netop hvad formand Asmat Ullah begrunder sit holds succes med i øjeblikket. Det bliver naturligvis svært, når overantallet bliver sat op. Vi har oplevet før, at netop Ishøj, har det med at satse lidt for hårdt og hurtigt i deres gærdespil-ligesom en maratonløber, der starter for hårdt og går død til sidst- så får holdet ikke brugt alle de tildelte overs. Kan holdet komme over denne ”hurdle”, kan man som godt ende i medaljerækken. I sær bliver det spændende at følge den farlige venstrehåndkaster Delewar Khan, som kan udvikle sig til en stor allrounder.

Herning, AB og Nørrebro spås til at kæmpe om ”overlevelse”

Reglerne i år er, 7 hold spiller en dobbeltturnering hvor vinderen af elitedivisionen er Danmarksmester og nummer sidst i rækken rykker ud af elitedivisionen.

Det er naturligvis svært på forhånd præcist at placere de 7 elitedivisionshold – undertegnede vover pelsen- øretæverne kommer jo først til efteråret, og kommer de, er jeg efterhånden polstret med stor elefanthud, så det ikke vil gøre så ondt endda.

Herning har fornyet sit koncept, og har ”skrællet” godt af det, der hedder veteran-delen- Lars og Morten Hedegaard, Troels Thøgersen blot nogle der har meldt sig ud af den øverste del af koncepten, og har efter rygterne, meldt deres ankomst på 2.holdet. Indtil videre har man set dette noget yngre Herning-team i en lidt bedre fatning rent fysisk, og klubben melder selv om en forbedret holdmoral, så må vi se om ”bukserne” kan holde, når de lidt alvorligere og længere kampe tager sin start. Men Herningholdet har allerede vist en forbedring, hvad sejren over Svanholm i Twent20 også fortalte. Unge spillere som Oliver Hald-Damgaard, Nicolaj Damgaard, Glenn Hedevang, Magnus Kristensen, Jeppe G. Nielsen og brødrene Saumy godt støttet af veteranen Jacob Larsen, der har sagt, hvis der er en ung mand der trænger sig på, flytter jeg mig gerne, for de unge der vil vise vejen.

Nabil Ghullam skal helst spille alle kampe for Nørrebro

AB der kom med på et ”Wild Card” kommer på en svær opgave ligesom oprykkerne Nørrebro

AB har endnu engang måtte sige farvel til et par af deres gode spillere, men Mikkel Grøns tropper har meddelt, at de ikke giver op, men ufortrødent vil kæmpe sig gennem den spåede hårde kamp for overlevelse. Vi har set et par gode gærdestande mellem Annique Uddin og Usman Ali i Twenty20-turneringen, og det er nok disse to, sammen med Mugal, når han kommer i gang, der skal være med til at skabe gode partnerchip, således at AB måske kan overraske cricketfolket. Vi har rost Annique Uddins gærdespil efter hans Australienstur, nu skal han i den længere 50-overstrurnering ”pendle” mellem hans nye offensive indstilling, og så til det faktum, at han samtidig skal blive ved sin post (gærdet) og hæve sin runkvote sammen med Usman Ali, der nok skal prøve at forvalte sit spil efter, når han er spillet ind, til at være lidt mere velovervejet og ikke for luftig.

Selv om Nørrebro, der vandt 1.division sidste år, har fået god tilgang af brødrene Saad og Waqas Hafeez skal der kæmpes for hver eneste sejr. Holdet bliver nødt til at mønstre det stærkeste hold hver kampdag. Dette vil indebære, at man konstant råder over Nabil Gullam, der på sine gode dage kan blive match winner både med bold og bat. Nørrebro har mistet deres ellers gode holdspiller Rizwan Islam, der er gået i Glostrup. På det overordnede plan slås klubben med Københavns kommune om at få deres klubhus klar til hjemmekampene, men i starten bliver man nok nødt til at spille sine hjemmekampe ude, så længe kommunen ikke har giver grønt lys og færdiggør klubhuset. Formand Irfan Ali arbejder hårdt på sagen, som vi håber snart kommer på plads.

Det endelige tip om sæsonen 2017 vil være, at KB genvinder det danske mesterskab, Skanderborg får sølv, Svanholm Bronze, men både Skanderborg og Svanholm kommer i hård kamp med Ishøj. I den nederst halvdel er forudsigelsen, at Herning overlever, og at Nørrebro og AB skal slås om at undgå nedrykning.

Jørgen Jønsson

Back To Top