KB, Ishøj og Svanholm alle vandt

  • Skrevet af: Peter Power
Regnvejret betød at klude mv. blev brugt til at suge vand ved tilløbet.
C Botma c R Ahemdzai b S Yousaf
Martin Pedersen
Martin Pedersen 6
Masser af appeller fra begge hold
A Sherwani 6

Elitedivision

Herning havde i denne weekend en dobbelttur hvor holdet mødte Ishøj om lørdagen og KB om søndagen. Mod Ishøj valgte Herning at gå først til gærdet i en kamp reduceret til 40 overs og kom under pres fra starten, da Gulzar Khan blev grebet på første bold. Surya Anand (55) kom til og blev Hernings ankermand, mens gærderne efterhånden faldt i den anden ende. Herning havde det svært med at score, da Ishøjs pitch ikke er nem. Efter 30 overs var der 94 på tavlen for tabet af 4 gærder, men der kom lidt mere fart på i de sidste 10, da Herning endte på 146 for tabte af 7 gærder. Surya fik assistance i de sidste overs fra Stig Hedevang (16). Ishøjs Delawar Khan satte pres i starten men senere tog to gærder mens de øvrige gærder blev ligeligt fordelt.
Ishøj gik til angreb fra starten, således at der stod 67 på tavlen i det 10 over, da den første gærde faldt. Jawad Ahmed (35) og Salar Khan (45) sat fart i tingene efterfulgt af Adeel Akhtar (33*). Herning havde ikke noget svar end at de to første gærdefald var til spinbowlere. Sejren kom i den 23 over med tabet af 3 gærder.

Søndag var Herning på Peter Bangs Vej til mødet med topholdet KB. Kampen var reelt overstået efter bare to timer. Herning brugte 103 minutter til at score 49 points for alle mand. At det gik så galt skyldtes en katastrofal start med tabet af 3 gærder i de 3 første overs og en veloplagt åbningskaster Mark Hocking støttet af Basit Javed og de kastede 8 overs hver i træk. Efter de 16 overs havde Herning mistet 6 gærder for 35. Bashir Shah kom til og han ryddede resten i løbet af 13 bolde og 4 points. Mark Hocking endte med at tage 4 for 24 og Basit 1 for 11 på 8 overs! Da KB kom til gærdet var det lyn og torden, da de passerede i den 4. over. Saif Ahmed med 31 førte an støttet af Saran Aslam med 16.
Der var klar klasseforskel mellem holdene og det giver anledning til at tænke over om den nuværende turneringsform kan ændres til fordel til de 4 klubber som dominerer Elitedivisionen. Her tænkes på at lave grundspil og slutspil.

Søndag så et andet tophold nemlig Svanholm i aktion, da de mødte Soraner der hører til det nederste del af tabellen på Svanholm Park. Soraner valgte at gå først til gærdet og i løbet af de første 4 overs havde de mistet to gærder. Vibhor Chaudhary (20) og Rajesh Ayyappan (12) fik lidt skik på scoren, men efter de faldt var der en kollaps, der gjorde at Soraner var 68 for 9 gærder.  Srianth Konnanur (19) samt Naveen Bobburi (33) havde dog en sidste gærdestand på 44, således sluttotalen blev 112. Toqeer Ahmad var endnu engang skadevolderen med 3 gærder for 22 samt Saud Munir med 3 for 14.
Svanholm havde heller ikke en god start, da Hamid Shah og Saud Munir var hurtigt tilbage i klubhuset, men Jonas Henriksen (33*) holdt stand og sammen med Abdul Hashmi (21) og bror Mads Henriksen (32) førte Svanholm til en sikker sejr på 6 stående.

1. division

Copenhagen CC var på deres dobbelttur og de startede lørdag med at møde Esbjerg. Copenhagen valgte at sende Esbjerg til gærdet. Trods et hurtigt gennembrud var det Esbjerg som dominerede ved gærdet. Kampen var nedsat på forhånd til 40 overs. Mads Slepsager (38) og Sreeram (44) fik totalen oppe på 90 og derefter var det Kasper Rubin (81*), Magnus Kristensen (17) og bror Jakob (29) der løftede Esbjerg oppe på sluttallet 217 for 5 gærder. Trods det kunne Umar Farooq ende med at tage 3 gærder for 30.

Copenhagen ved gærdet fedter ikke. Umar Nawaz (117) gik til Esbjergs kastning med det samme. Med bl.a. 10 seksere satte han fart i Copenhagens svar og godt støttet af Parveen Kumar (20) og Hasan Mira (31*) kunne Copenhagen passere Esbjergs total i den 35. over.

Dagen efter var Copenhagen i Kolding, dog lidt forsinket, men igen valgte holdet at sende modstanderen til gærdet først. Kolding fik ellers en god start med Christo Botma (26) og Andreas Rasmussen (10), men begge lavede fejl og blev grebet. Stefan Langholz var for første gang med i år og sammen med Martin Pedersen fik totalen på 85 efter bare 15 overs. Anfører Søren Skov var kun inde i 28 minutter men med 41 points fik Kolding godt fremad. Desværre kom der regn i større mængder og det betød i den sidste ende at Kolding fik kun 42 overs med en total på 261 for 9.

Video highlights Koldings halvleg

I spisepausen kom der endnu mere regn og det betød at Copenhagen ville kun få 33 overs. Duckworth/Lewis kom på spil og den revideret target lød på 229+1 for at vinde. Sherwani og Nawaz startede som et eksprestog, hvor bolden endte i træerne eller på skrænten i flere tilfælde. Efter 4 overs havde Copenhagen 46 på tavlen og godt kørende, men så skete der noget, som skabte en masse diskussion både på og udenfor banen. Under et løb blev Sherwani dømt for forhindret markspil, da man mente han forsætligt skiftede bane fra den ene side af pitchen til den anden for at afskærme indstikket der endte med at ramme dommeren. Da spillet blev genoptaget mistede Copenhagen 3 hurtige gærder med blandt andet et fibergreb fra Martin Pedersen. Det motiverede Kolding, men Copenhagen med Salman (49) og Azhar (36) genoptog pointsjagten med 8 seksere mere. Azhar fejlbedømte et markspil og blev løbet ud og da Salman faldt ben for gik gassen lidt af ballonen. Men sidste mand Hassan (25*) gav ikke op og med 3 seksere kom Copenhagen faretruende nær targetscoren. Mayar sørgede for udløsningen, da Waseem (3) blev kastet ud og Copenhagen manglede 17 points for at vinde. Gærderne blev ligelig fordelt mellem kasterne.

Video highlights Copenhagens halvleg

Glostrup fastholdte deres bud på oprykning ved at besejre det andet tophold Svanholm II om lørdagen i en kamp der på forhånd blev reduceret til 40 overs. Svanholm sendte Glostrup til gærdet men Frederik Klokker var i form og med 96 not out var fundamentet i Glostrups halvleg på 212 for 2 godt støttet af Aftab Ahmed med 51. Selv om Glen Larsen har nået en alder af 47 er han på ingen måde ufarlig. Det fandt Svanholm ud af da han fjernede midte-gærdeordenen med 5 gærder på 5 overs og selvom Musa Mahmood lavede 30 og Mati Malik 31 kunne Svanholm ikke nå i nærheden af Glostrup og var ude for 132.

Søndag var Glostrup igen i spil og denne gang var modstanderen, også et tophold, Ishøj II, der vandt lodtrækningen og gik til gærdet. Glostrups Shakeel Zeb var hurtig til at fjerne 2 mand og Rocky Chawla én, men Azim Khan (47) og Ali Akhtar (39*) fik Ishøj mere på kortet, senere støttet af Adnan Ibrar (27), men Shakeel Zeb tog 2 gærder mere og Aftab Ahmed 4 gærder og gjorde at Ishøj var ude for 156. Ved gærdet gentog historien sig fra dagen før, Frederik Klokker med 82* og Aftab Ahmed med 54* sørgede for en ny sejr på 8 stående gærder. Med sejren er Glostrup på første pladsen med kun 2 nederlag efterfulgt af Ishøj II og Svanholm II, der begge ikke må rykke op.

Back To Top