KB danske mestre 2018

KB danske mestre 2018

  • Skrevet af: Jørgen Jønsson

KB guld – Svanholm sølv – Ishøj bronze

Mesterligt spil af KB og Amjad Khan gjorde udslaget

KB danske mestre sølv til Svanholm og bronze til Ishøj 8
KBs anfører Yasir Iqbal modtager DM-pokalen af DCFs formand Umair Butt
KB danske mestre sølv til Svanholm og bronze til Ishøj 1
Mesterligt spil af Amjad Khan

KB vandt fortjent det danske mesterskab efter en storsejr over Svanholm, med mesterligt spil af Amjad Khan godt suppleret af Aftab Ahmed. Sejren kom til at lyde på 174 points.

Men fra starten lignede det et spændende opgør om guldet. Men da Amjad Khan kom ind som nummer 5, vendte kampen totalt. KB var 4 ude for 53 og 5 for 99, og så kan man mildt sagt konstatere, at kampen tog en kæmpe drejning da Amjad Khan (110) og Aftab Ahmed (55) mødtes i en gærdestand på 131.

KB danske mestre sølv til Svanholm og bronze til Ishøj 6
Svanholms sølv-vindere
KB danske mestre sølv til Svanholm og bronze til Ishøj 2
KBs Keith Dabengwa blev dømt ben for men havde et fantastisk greb

Især var Amjad Khans gærdespil en nydelse at se på, uanset hvilke ”kasket” man havde på i dagens DM-finalekamp. Det var tydeligt at se, at Amjad gjorde sin entre med en stor viljestyrke og tro på sine egne evner. Det var som om, at han ville benytte lejligheden til at vise både modstandere og sin egen klub, at dette her, ”skulle jeg nok ordne”.

KB danske mestre sølv til Svanholm og bronze til Ishøj 4
Svanholms Atta Ullah hopper ved gærdet og ser pinden vælte

Fra 99 for 5 og til 230 blev vi vidne til et skoleeksempel på koncentration og viljestyrke fra Amjad og Aftab Ahmeds bat. Sidstnævnte måtte en tur uden for banen, da han fik et lille ”ildebefindende”, men vendte frisk tilbage. Amjad Khan var klart kampens spiller og var toneangivende til den store overbevisende sejr. Efter den udmærkede start fra Svanholm i den første halvdel af kampen, faldt holdet sammen i takt med de to magtfulde og koncentrerede Amjad og Aftabs dominans, og Svanholms kastning og markspil faldt i kvalitet.

KB danske mestre sølv til Svanholm og bronze til Ishøj 3
Amjad Khan viser sin søn guldmedaljen

KB endte med 309 for 8, hvor J, Jojo lagde gode og hurtige 39 på tavlen på 23 bolde. De 3 Svanholmbowlere A. Ullah (2 for 25), Hamid Shah (2 for 51) og Saud Munir (2 for 72) var dem der tog gærder for holdet.

Svanholm fik en skidt start og mistede 2 gærder efter den anden over

Selv om det var noget af en dukkert for Svanholm- KB 309 – var der stadigvæk en tro på egne evner. Men denne tro blev meget hurtigt pillet ud af de mærkede Svanholmspillere med en chokstart, hvor både Zameer Khan og Hamid Khan var ude efter 2 overs. Siden lykkedes det aldrig for Svanholm at komme ind i kampen, hvor mange af spillerne virkede modløse, men samtidig også nogle veloplagte og tændte KBer, som både kastede og fieldede bedre end Svanholm gjorde.

KB danske mestre sølv til Svanholm og bronze til Ishøj 5
KB-spillere i jubel

Det blev meget hurtigt klart, at Svanholm skulle kæmpe for bare at holde sig inde, hvor KB virkelig var oppe på tæerne i alle de 34 overs som Svanholm kunne holde til. 134 for alle blev det til, hvor anfører Zishan Shah var topscorer med 31 og Saad Ahmad med 25, sidstnævnte viste faktisk i den svære periode han var inde, at når han holder sig til sit normale spil, så kan han også mod den gode kastning lave points. Bedste KB-bowler var sympatiske Bashir Shah med 4 gærder for 34 på sine 9 overs. Kampens bedste markpræstation stod KBs spillende træner den 37årige Keith Dabengwa, for, da han nærmest akrobatisk skulle løbe med ryggen til bolden ca 10-15 meter for at udføre et fantastisk greb.

En flok jublende KB-spillere kunne velfortjent efter kampen modtage deres guldmedaljer, samtidig med at de lidt slukørede Svanholmspillere ligeså velfortjent fik sat sølvmedaljerne ned over halsen. Ishøj og klubstifter Asmat Ullah kunne på Ishøjs bane juble over for første gang i klubbens historie at vinde bronze efter sejren i dag over Nørrebro, som må rykke ned i den næstbedste række.

KB danske mestre sølv til Svanholm og bronze til Ishøj 7
Ishøj vandt for første gang i klubbens historie bronze

I 2. division kunne den gamle storklub Glostrup også juble, da klubben vandt i et meget spændende og tæt opgør den afgørende kamp mod KB 2 med et stående gærde, og dermed er Glostrups nedtur forhåbentlig stoppet.

Jørgen Jønsson

Back To Top