Kamp om 4. slutspilsplads

  • Skrevet af: Peter Power
Herning v Ishøj II - Zayan Shams b Stig Hedevang

LØRDAG

Elitedivision

Husum var på dobbelttur i Københavns området og lørdag var holdet i Solvangsparken for at møde Glostrup. Hvis Husum skulle have en chance på at nå slutspillet var en sejr nødvendigt. Husum vandt lodtrækningen og valgte at sende Glostrup til gærdet. Husum fik en god start da Abishek Gupta (6) blev fanget ben for på veteran Hauke Müllers kastning i den 4. over, men det blev den eneste succes i starten. Hasan Rashid (34) og Rajesh Ayyappan (24) havde en gærdestand på 61 før introduktion af Renald Buss medium gav bonus, da han fjernede begge gærdespillere. Det gav plads dog til Shehzad Ahmed (72), der sammen med Taha Ahmed (10), Vibhor Chaudhary (8) og Faraz Sheikh (22) fik løftet Glostrup til 199, da Shehzad blev grebet. I de sidste overs overtog Shakeel Zeb scenen med bland andet 3 seksere i træk på Casper Müllers kastning og to i den sidste over, således at Glostrup endte på 263 for 8 efter 50 overs.

Nogen ønskestart fik Husum ikke, da Tom Wiese (5) blev kastet af Shakeel Zeb i den tredje over og partneren Josch Jensen (12) blev kastet i den 8. over. Cane Peper (50) og Dineth Madurawala (25) fik genopbugget halvlegen, men Dineth blev grebet med 74 på tavlen. Ingen af de efterfølgende gærdespillere leverede nogen store halvlege, således Cane blev topscorer, da han faldt som 5 gærde med 100 på tavlen. Ahmad Zaman med tre gærder og Hasan Rashid med 2 sørgede for at Husum endte med at blive kastet ud for 156.

1.division

I Esbjerg var KBs andet hold på besøg og de vandt lodtrækningen og gik til gærdet. Det centrale i KBs halvleg er en gærdestand mellem Yasir Iqbal (94) og anfører Hassan Farooq (95), der løftede KB fra 57 til 253 på godt 25 overs. I de sidste 9 overs med Mohammed Khushdil (31*) og Zakria Raja (25) endte KB på 338 for 7. Jakob Rubin, der startede som keeper kom til at kaste og endte med at tage 4 gærder for 43. Esbjerg nåede kun at modtage 2 overs inden man var nødt til at stoppe på grund af tordenvejr, der hang over Esbjerg i lang tid. Kampen blev ikke genoptaget og er derfor “no result”.

Tordenvejret havde også indflydelse i kampen mellem Herning og Ishøjs andet hold, hvor det dog lykkedes at få et resultat, men kampen endte sent. Herning vandt lodtrækningen og gik til gærdet hvor Melad Navabi (44) og Phil Mansfield (69) gav den bedste åbning hidtil i år med 121. Surya Anand (50) og Raizul Sawmy (42) fortsatte det gode arbejde og halvlegen endte med Stig Hedevang (53*). Med 316 på tavlen efter 50 overs havde Ishøj en hård opgave, især da de mistede den første gærde i den første over og et mere 5 overs senere, men Asim Khan (38) og Muhammad Azhar (75) fik Ishøj i gang. Da Asim blev grebet på stregen kom Ali Akhtar (71) til og han blev krumtappen i resten af halvlegen. Men så kom tordenvejret og regn til og pausen betød, at Ishøj mistede 4 overs og fik en ny targetscore på 302. Trods at det bragede rundt omkring spillede man videre og Ishøj gik over til T20 mode for at holde scoren i gang. Det gav også gærder og Stig Hedevang skabte ravage, da Ishøj blev mere desperate. Ali Akhtar kæmpede til det sidste og blev kastet ud som sidste mand med 273 på tavlen.

Video highlights Herning v Ishøj II (YouTube)

Svanholms andet hold tog imod Hvidovre, hvor hjemmeholdet valgte at gå først til gærdet. Efter 8 overs havde Svanholm 37, men så røg to gærder og Adyaan Hussain (32) og anfører Zishan Shah (82) måtte bygge havlegen videre indtil Adyaan faldt ved 77. Zishan havde flere partnere herefter, men Arun Kumar (41) bidrog mest og støttede Zishan indtil han blev grebet med 171 på tavlen. Arun og Isa Malik (20*) sørgede for at Svanholm endte på 227 efter 50 overs. Mudasar Iqbal var Hvidovres bedste våben med 3 for 42. Hvidovre fik en god start med Shaid Hussain (26) og Mudasar Iqbal (44), der havde en gærdestand på 59. Da Mudasar faldt som tredje gærde med 92 på tavlen var det Jatinder Singh (32) der førte holdet videre, men da han blev grebet som sjette gærde og 140 faldt Hvidovre helt sammen og var ude for 151. Zishan Shah kunne de ikke klare, da han tog 3 for 9 på 6 overs. Ellers var det Said Alam med 4 for 30, der fjernede toppen af gærdeordenen.

T20

Der blev spillet en kamp lørdag mellem Svanholm og Ishøj i Ishøj, hvor hjemmeholdt gik først til gærdet. Da de 20 overs var kastet viste tavlen 122 for 3 gærder. Salar Khan med 38 og Rabi Tariq med 32 lagde bunden til Ishøjs halvleg, mens Mohammed Shah (18*) og Azim Khan (14*) sluttede den. Svanholm brugte 7 kastere i alt og Ehsan Karimi tog 2 for 16. Svanholm passerede i den 19 over også for 3 gærder. Her var stjernen Hamid Shah med 59 not out med støtte fra Saud Munir med 35.

SØNDAG

Elitedivision

Husum fortsatte deres dobbelttur med et besøg på Svanholm Park, hvor hjemmeholdet Svanholm valgte at gå først til gærdet. Anfører Hamid Shah måtte nøjes med én bold med en snitter til keeperen. Abdul Hashmi (40) sørgede dog for sammen med først Musa Mahmood (15) og senere med Saud Munir (72) at der kom points på tavlen. Men Svanholm var 94 for 5 indtil Saud og Abdullah Mahmood (52) havde en gærdestand på 118, hvor hovedparten af pointsene blev løbet. Renald Buss var dog Husums bedste og han fjernede begge og 3 mere, da Svanholm endte på 234 for 8.

Der var ikke meget der tydede på den store modstand, da Husum havde mistet 3 gærder for 35, men Dineth Madurawala (90) og Paul Warman (19) fik 50 lagt på tavlen før Paul blev grebet. Dineth fik så Gerrit Müller som partner og de løftede Husum tæt på Svanholms total, hvor begge faldt med 223 på tavlen, men Renald Buss sørgede for med Casper Müller at Husum passerede i den 48 over. Mens Svanholm scorede 8 grænselsag i alt havde Husum til gengæld 21. Det siger lidt af kampen.

Soraner, som havde kun æren at spille for efter lutter nederlag, var på besøg hos KB på Peter Bangs Vej og de valgte at gå først til gærdet. Alle mand var ved gærdet og da det sidste mand faldt stod der 160 på tavlen. Det skyldtes især Naveen Bobburi med 53, Krishna Mikkilineni med 28 og Ravikiran Shetty med 28. Anique Uddin med sin skruekast tog 3 for 18 på sine 10 overs. KB brugte bare 3 gærder for at passere. Lucky Malik blev der hele tiden med 65* mens Brian Chari scorede 49. Af de tre gærder der faldt var de to løbet ud!

Med weekendens kampe har alle hold i Elitedivisionen spillet 6 kampe og alle mangler 1 kamp, som afvikles næste weekend. KB fører suverænt med 6 sejre, mens Svanholm og Skanderborg har fire sejre. Husum sidder på fjerde pladsen efter sejren over Svanholm med 3 sejre og det har Glostrup nu også, men de har en ringere NRR. Så der er spænding om den fjerde plads. Husum har en svær kamp mod Skanderborg, mens Glostrup møder Ishøj. Ishøj og Albertslund har begge 2 sejre og kan derfor med sejre over henholdsvis Glostrup og Soraner nå oppe på 3 sejre. Derfor kan fjerdepladsen blive afgjort på NRR. Man skal bemærke, at bestemmelsen i turneringsreglementets §25.1.1 har en forkert formulering. Den var ændret i forventning om bonuspoints indførelse, men det blev ikke til noget, hvilket har skabt en masse debat. Placering i grundspillet skal med lighed i koefficienten afgøres ved NRR.

1.division

Der var en enkel kamp i 1. division mellem AB og Kolding, der blev spillet i Bagsværd. Kolding vandt lodtrækningen og sendte AB til gærdet. Da ABs sidste mand blev løbet ud i den 46. over stod der 222 på tavlen. Det skyldtes især Mukarram Hussain med 51, der fik støtte af Zaman Haider (20), Ezatullah Jabarkhel (25) og Jawad Ali (26). Hasan Mirza med 30 og Roshan Ahmadzai med 16 sørgede for at AB kom over 200. Koldings Mustafa Mayar med 3 for 25 var bedste kaster. Han blev også bedste gærdespiller for Kolding med 57, da han med Rasmus Kirkmand havde en vigtig gærdestand på 82, der bragte Kolding tæt på ABs total. Vijay Kumar med 35 og Aziz Ahmad med 27 lagde grundstenen til Koldings halvleg. Kolding passerede AB i den 49 over.

T20

Der blev spillet en enkel kamp i serie 1 søndag mellem Albertslund og Glostrup. Albertslund valgte at gå først til gærdet og takket være Jawad Ahmeds 33 og Ahmed Yaqobis 28 endte på 135 for 7 efter de 20 overs. Glostrups Shektar Daima var med 3 for 25 bedste kaster. Trods 32 fra Abhishek Gupta kunne Glostrup ikke passere og måtte nøjes med 108 for alle mand.

I serie 1 A er Svanholm sikker på finalerne, mens Ishøj møder Albertslund næste søndag. Vinderen af kampen Ishøj mod Albertslund kommer i finalerunden. I serie 1B er både Skanderborg og KB sikker på finalerne inden sidste omgang på søndag.

Back To Top