Ishøj vandt fornemt det første officielle Danmarksmesterskab i "Twenty20-cricket"

Ishøj vandt fornemt det første officielle Danmarksmesterskab i “Twenty20-cricket”

  • Skrevet af: Jørgen Jønsson

 

Holdet fra vestegnen gik ubesejret gennem turneringen med maksimumpoints

Glade DM-vindere fra Ishøj med trofæet og formand Asmat Ullah

Søndagens sidste kampe i Twenty20-turneringen, som retfærdigvis blev spillet i Ishøj, var stort set uden betydning for turneringens afslutning. Ishøj var allerede inden finaledagen sikker vinder af det første danske officielle mesterskab i Twenty20-cricket. Holdet har udraderet alle de andre hold og har vundet alle deres 10 kampe, stort set uden nævneværdig modstand.

I den sidste kamp mod Herning vandt Ishøj lodtrækningen og valgte at batte først. Når man ved hvor svært det har været for alle hold at kunne forcere gærde spillet mod netop Ishøj, var det vigtigt for holdet i første omgang at holde en runrate på mellem 5 og 6 pr overs.

Denne øvelse udførte Ishøjs gærdespillere til UG og slange. Holdets hårdtslående gærdespillere, blev godt sekunderet af Monty Singh, der forstod at holde spillet og dermed holdet i gang, med den omtalte runrate. Ishøj sluttede med 132 for 6 på de 20 overs med Monty Singh som topscorer med 36 på 43 bolde. Hernings anfører S. Ivetic blev holdets bedste kaster med 2 gærder for 17.

Herning blev aldrig nogen trussel for det velspillende Ishøj-hold

Lodtrækningen med Herning var alligevel ikke så vigtig for Ishøj

Hernings afbudsramte gærdeside nåede aldrig at komme ind i kampen mod Ishøjs farlige ”Twenty20-bowlere” -havde efter de første 12 overs kun 26 for 4 på tavlen- kun den lidt u-ortodokse A. Mangal(22) fra Herning kunne stritte lidt i mod Ishøjs kastning, hvor ”uldjyderne” var ude med 81 for 9 på 20 overs. Der var tale om et godt holdarbejde fra Ishøjs side-  hele 7 kaster delte gærderne, og udførte et tæt og gedigent stykke arbejde, som gjorde det meget svært for Hernings gærdespillere.

DM-pokalen står og venter på Ishøj CC

Efter kampen overrakte DCFs formand Umair Butt den store DM-pokal til Ishøjs fortjente vindere, og uddelte stor ros til spillere og ikke mindst klubbens mangeårige formand Asmat Ullah, der i både med – og modvind har styret foreningen, hvor han altid har lagt stor vægt på, at man skulle have ungdoms-afdelingen i orden før man kunne tillade sig at bryste sig med seniorholdene. Vi har skrevet det en gang før, men gentager gerne, det må have været Ishøjs og Asmat Ullahs største triumf i klubbens historie, med dette velfortjente Danmarksmesterskab.

I de to sidste kampe i denne turnering vandt KB over Herning og Svanholm over AB.

Jørgen Jønsson

 

 

Back To Top