Ishøj CC - klubben oplever positive forandringer 10

Ishøj CC – klubben oplever positive forandringer

  • Skrevet af: Thomas Ren Kronby

Før titelkampen i søndags oplevede Ishøj nye tiltag i 2017. Men at vinde et Danmarksmesterskab toppede mere end 40 års klubarbejde og det har betydning for klubbens selvforståelse mener klubbens spillere. Klubben har haft meget succes med ungdom, og har haft medlemsvækst de sidste par år. Så dette mesterskab har samlet både unge og gamle spillere til at støtte op om fremgangen.

Klubfarverne giver fornyet stolthed (foto: Sami Ullah)

Ungdomsrekruttering lykkes med en ildsjæl, som fanger børnene efter skoletid (en personlig model, som klubbesøg til Skotland så virke i 2016). Væksten i ungdom lykkes primært, fordi ildsjælen Asmat Ullah stadig holder fast i, at tale med forældrene direkte om børnenes træning. Et helt hold under 11 år er således startet i vinteren 2016/2017. Derfor har de ungdom i alderen fra 15 år og under, med 3 hold tilmeldt turneringen. Klubben har desuden 4 seniorhold (2 på eliteniveau og 2 bredde). Det har klubben prøvet før, men nu har klubbens første hold givet klubben helt nye oplevelser med et blandet hold af spillere med rødder i Pakistan, Afghanistan og Indien.

Søndag 6.august var derfor ikke bare en til sejr. Men også en extra festdag i klubben, hvor de gamle medlemmer organiserede mad, som kunne fastholde børnenes støtte til den sidste bold var kastet. Og mesterskabet kunne overrækkes med pokal.
LÆS OM kampene 6.aug.

Vejen til triumf
Twenty20 (T20) serie 1 spillede i 2017 for første gang om et Danmarksmesterskab. Klubben skulle spille 10 kampe og var spændte op til første kamp mod KB (De regerende mestre) i april. Derfor lavede holdets nye anfører Pawan Kumar forandringer i klubtræningen med fysisk træning 1½ måned før kampen. Disse forandringer var godkendt i klubbens bestyrelse, og de var indstillet på nye tider for eliteholdet.

Fra venstre: Eliteanfører Pawan Kumar, formand Asmat Ullah og tidl. bestyrelse Ali Asghar Akhtar (Foto: Sami Ullah)

Pawan Kumar (31 år) har spillet i Ishøj CC siden 2009 og har stærke følelser for klubben, hvor hans kone og ham selv nærmest har familiebånd til formand Asmat Ullah, da de ikke har anden familie i Danmark. Når anfører Pawan ser tilbage på kampene i serie 1, så er der nogle særlige nøglekampe som gør, at holdet og klubben oplever stærkere opbakning i løbet af sæsonen 2017.

Inden denne sæson tror andre klubber ikke, at Ishøj Elite er et vinderhold i 2017. Og holdets tætte åbningskamp mod KB bliver vundet med kun 10 point, hvor Ishøj batter først som de gjorde i alle kampe. Pawan var superglad for sit holds kampånd, og deres pres overraskede KB. Dette gav en tror på alt kunne ske. Senere blev holdet ramt af skader, men bredden sikrede stadig sejrene, fortæller Pawan.

Lokalaviserne dækkede klubbens højdepunkt (Udklip fra Sydkysten, 18.juli 2017)

Det helt afgørende blev sejrene 8.juli over Herning og Skanderborg for en måned siden, fortsætter Pawan sit tilbageblik. Til de disse kampe var holdet klar over, hvad stod på spil. Og med batter scoren på 134 og 203 point i de to kampe, så kunne holdet sikre sig titlen med to kampe tilbage. SE VIDEO fra kampene

Holdets profiler og en god bred trup
Fem bowlers kunne vinde kampe på skift. Det synes Pawan har været holdets styrke. Spillerne Delawar Khan, Jawid Khan, Siddarth Mayar, Ali Shah og anføreren selv har taget henholdsvis 18, 15, 12, 9 og 7 gærder, hvor de første to har kastet næsten 70 overs som de faste i hver kampe. Men i de fleste kampe har holdet flere andre kastere at vælge fra, så der typisk er 7 bowlere pr kamp.

F.eks. Ali Asghar Akhtar (28 år) blev hentet ind efter halvdelen af dette års T20 serie var spillet. Ali er vokset op i klubben, og siger om dette mesterskab: “Holdet har haft stor bredde og særligt i 2017 serien har yngre spillere taget ansvar så truppen er udvidet til 15 spillere.” Det er også på batter-siden at både Ali og Pawan i enighed må sige, at de vandt med 4 bærende kræfter gennem alle 10 kampe: Delawar Khan (188 point), Jawid Khan (186p.), Pawan Kumar (245p.) og Taranjit “Monty” Singh (165p. i 7 kampe).

Ishøj CC får deres første senior mesterskab og glæder sig over forandringer i egen klub (foto: Sami Ullah)

Oplevelsen af at blive ved med at vinde og vinde alle kampe i T20 fra april til august, har ifølge førsteholdsspiller i over 10 år og tidligere bestyrelsesmedlem, Ali Asghar Akhtar, ændret holdets omdømme som et ”elevatorhold”. Så de danske mestre i den korte og hurtigscorende kampform T20 har behov at forberede sig til 2018, hvor de skal fastholde deres bredde trup med 5 gennembrudsbowlere og 4 battere til de høje scorer, afslutter den lykkelige Pawan Kumar.

Læs også om Ishøj CC i Nyt om klubudvikling (side 2) – en kort diskussion om brug af forældre som holdledere:

 

Back To Top