Internationale kampe indendørs

Internationale kampe indendørs

  • Skrevet af: Thomas Ren Kronby
Bla. bla

Samarbejder på tværs af grænser er ikke længere så ualmindeligt. Danske klubber vil tage deres børn på tur til udlandet, men nabolandene Tyskland, Sverige og næsten nabo Holland sender også grupper hertil.

Internationale kampe indendørs 1
Albertslund CC var 8.-9. dec på udlandstur til Sverige. Træneren samler her op på kampe og overnatningens højdepunkter. (Foto T Ren Kronby)

Nu her i december er aktiviteterne godt i gang på trods årsafslutning og familietid. I sidste weekend var to klubber fra Storkøbenhavn i Sverige for at hjælpe den nye cricketklub Älmhult CC i gang med U13 ungdomscricket. Mens en klub fra Stockholm har tilmeldt sig U19 stævnet sidst i december med overnatning i Brøndby.

December camp i Sverige

Den seneste udveksling skete 8.-9. december i Älmhult, hvor Svanholm CC fra Brøndby og Albertslund CC tog de næsten 200 km op i Sverige for at spille, hygge og lære nye mennesker at kende. Værtsklubben Älmhult CC viste stolt ”Ikea”-byen frem. Byen kunne byde på mange gode haller og maden var svensk, selv pizzaerne. Klubbens formand Abdul Wasi Sayed forklarede, at de er vant til at bruge byens muligheder til at give gæster en god dags cricket. De er dog særligt glade for kulturudvekslingen med danske klubber, denne gang. Det er faktisk tredje år i træk, at danske klubber tager over Øresund til stævne. De sidste to år har Lund CC haft en stor og en lille hal til kampe mod Køge, Svanholm og AB, som aktive partnerklubber i Masterklub-netværket hos DCF.

Værtsklubben debuterede 8.-9. dec. med stor forældreopbakning. Og formand Sayed, holdleder Rajan Samal og coach Rahul Gajun var tilfredse: ”We will love to invite Danish clubs again. We can learn from each other on how to organise match formats for kids and other entertainment for kids on camp.” (Foto T Ren Kronby

Kampe lørdag og søndag var en stor ting vores svenske værter. Klubben har i et år trænet mellem 15-20 børn fra 13 år og nedefter, men ikke spillet en eneste kamp mod en anden klub. Så de to danske klubber introducerede de svenske ledere og børn til den bløde ”orange Windball”, som giver bedre muligheder for at spille bolden til siderne og styre bolden forbi markspillerne.

Indendørscricket på 16 meter pitch, og brugen af den orange bold – ikke før brugt hos værtsdebutanterne i Älmhult CC. (Foto T Ren Kronby)

Holland og Tyskland har også klubpartnere i Danmark

De sidste år har flere samarbejder udviklet sig mellem klubber både i Masterklub-netværket og klubber som selv søger sammen om lejre. Oven på to lejre i 2017  med to forskellige hollandske klubber på besøg, så er et konkret formaliseret partnerskab formet sig mellem klubber i Syd-regionen med Hamborg, Tyskland. Husum CCs Jörg Kruger forklarer, at tyskerne vil gerne køre de 150 km og længere op til Esbjerg for at spille månedlige U15 kampe fra 20.januar. Hamborgs børn spiller ligesom svenskerne kun kampe, hvis de møder danske ungdomshold. De har både U13 og U15 hold med børn født i hjemlandet og primært fra England og Sydafrika.

Derved viser det sig, at nabolandene værdsætter cricket muligheder i og med danske klubber.

 

Back To Top