Ingen afgørelser endnu

  • Skrevet af: Peter Power
Anders Bülow løbet ud

Lørdag

Elitedivision – mesterskabsslutspil

Svanholm var på besøg i Albertslund for at spille deres første kamp i slutspillet, da kampen mod KB i sidste weekend ikke blev spillet på grund af baneforholdene. Svanholm vandt lodtrækningen og gik til gærdet. Holdet mistede hurtigt anføreren Hamid Shah (3), men Musa Mahmood (126) var dominerende ved gærdet og sammen med Abdul Hashmi (18) og Zishan Shah (15) fik holdet på 3 cifre, dog på næsten 30 overs. Scoringshastighed steg og Musa nåede sin century ved at slå en sekser (ud af 7) med 160 på tavlen. Musa blev grebet med 126 til sit navn og blev erstattet af Mads Henriksen (50), der satte turbo på scoringerne sammen med Saud Munir (40*). Da Mads blev grebet i den sidste over havde Svanholm 267 og sluttede på 273.
Albertslund var ellers godt kørende med Aswad Butt (41) og Raja Ali (30). Men da Raja blev grebet som fjerde gærde med 100 på tavlen kollapsede Albertslund takket være Ehsan Karimis venstre hånds kast samt Hamid Shahs offspin og seks gærder faldt for bare 4 points og Albertslund var ude for 104.

Elitedivision – nedrykningsslutspil

Lørdag var Ishøjs første hold på besøg hos Glostrup, hvor Ishøj vandt lodtrækningen og gik til gærdet. Her spillede Ishøj mere på forsigtighed da scoringshastigheden var ikke høj. Efter 22 overs stod der 64 på tavlen efter tabet af tre gærder, men Ali Akhtar (60*) og Adeel Akhtar (44) fik Ishøj på 140 efter 38 overs, da Adeel blev grebet. Herefter kørte toget lidt af sporet for at hente points og det skyldtes bl.a. Glostrups Glen Larsen med sine super slow spin. Da det sidste gærde faldt i den sidste over havde Ishøj 189 og Glen havde taget 4 for 40.
Glostrup mistede hurtigt et gærde og da de ellers var på vej faldt både Abhishek Gupta (16) og Rajesh Ayyappan (25) med 55 på tavlen. Da endnu et gærde faldt var Glostrup i problemer, men anfører Frederik Klokker (67*) som er vendt tilbage efter en lang pause og Shezad Ahmed (50*) afviste alle Ishøjs forsøg og passerede Ishøjs total med 2 overs i behold. Det blev en uafbrudt gærdestand på 125 mellem de to.

Med sejren fører Glostrup nedrykningsslutspillet efter 3 kampe mens Ishøj sidder på sidste pladsen, men intet er afgjort.

1. division

I denne weekend er Herning på dobbelttur på Sjælland og lørdag var holdet på besøg hos Ishøjs andet hold. Her vandt Ishøj lodtrækningen og gik til gærdet. Ishøj løb hurtigt ind i problemer da Stig Hedevang fjernede 3 mand med sin lidt akavet kastning. Phil Mansfield fulgte op med yderligere to gærder. Takket være Rizwan Islam (37) blev det ingen katastrofe, men 6 gærder nede for 78 lugtede man mere blod. Saim Ali (41) sammen med Muhammad Haroon (17) fik dog Ishøj på en bedre kurs, således Ishøj kunne batte alle 50 overs for 160.
Ishøjs pitch er ellers kendt for at være lidt ustabil og det anbefales at spille med lodret bat. Om Herning gjorde dette kan diskuteres, da efter Surya Anand (19) faldt som tredje gærde med 82 på tavlen faldt Herning sammen og var ude for 103. Skadevolderne var Iqrar Ul Haq med 3 for 22 og Anis Akhtar med 3 for 6.

SØNDAG

Elitedivision mesterskabslutspillet

KB var på besøg hos Skanderborg, der var uden deres spinnere Christian Peck og Aqeel Amjad. KB valgte at gå i marken og fik i deres øjne en god start, da Monty Singh igen var ud at fiske og blev grebet. Kort efter var Ryan Cartwright uheldig, da en bold som ramte skinnen skruede baglæns ind i gærdet. Den gode start blev endnu bedre da Rizwan Mahmood også fiskede lidt og Delawar Khan fik sit tredje gærde. Med 3 gærder nede for 14 begyndte Omar Hayat (35) og Anders Bülow (8) at spille sig ud af problemerne, men efter 6 overs fejlbedømte Anders om der var et løb og blev klart løbet ud. Kamran Mahmood (177*) kom til og sammen med Omar kom der mere skik på halvlegen. Omar blev dog kastet ud af Lucky Malik med 89 på tavlen og Kamran fik en ny partner ved Aftab Ahmed (9). Kamran benyttede enhver lejlighed til at slå bolden ud af banen. Aftab prøvede også, men blev godt nappet af Bashir Shah på sin egen kastning. Shangev T (1) fandt ikke melodien og blev hurtigt grebet, så brormand Shaban (25) kom til gærdet. I løbet af 10 overs blev scoren løftet fra 131 til 196. Kamran var aggressiv og ikke alt lykkedes og han gav kun én chance som blev tabt i de sidste overs. Kamran sørgede for at beholde kastningen, således at Adeel Amjad (1*) fik kun 11 bolde i løbet af 9 overs, mens Kamran plyndrede løs. Med 15 seksere og 12 firer blev KBs spinnere maltrakterede og Kamran endte halvlegen på 292 med 177 not out. En imponerende halvleg og han fik det til at ser ud til at være let.
Skanderborg fik en ønskestart i marken, da Lucky Malik forsøgte at slå bolden over mid-off, men Ryan Cartwright er høj og med en elegant spring plukkede han bolden med en hånd. Kort efter forsøgte Brian Chari det samme, men slog bolden direkte i hænderne på Ryan Cartwright. KB måtte i genopbygnings mode med Zameer Khan (28) og Anique Uddin (71) og de fik totalen oppe på 78 før Zameer blev også grebet i mid-off. Skanderborg fik et problem da Aftab Ahmed skulder blev skadet ved en indstik og han måtte opgive at kaste. Shangeev T fuldførte overen og fik Saif Ahmad (18) grebet på en elendig bold. Saad Ahmad (26) kom til og var aggressiv i sit spil. Skanderborg skiftede keeper således Monty Singh kunne kaste. Han lokkede Saif til at tværse og Shangeev T brillerede på stregen med et fibergreb. Uden Aftab måtte Joraij Habib træde til og kaste 10 overs og han fik Delawar Khan ben for. Totalen viste 149 for 6 gærder og det begyndte at knibe for KB, især da Anique Uddin blev Kamrans første gærde. Kamran endte med at tage de tre sidste gærder med endnu to greb af Shangeev T på grænsen. KB nåede op på 204 og dermed gav Skanderborg en sejr på 88 points.

Video highlights (You Tube) Skanderborg v KB

Intet er afgjort i mesterskabsslutspillet, men næste weekend skal Skanderborg til både Svanholm og KB og her kan der falde en afgørelse.

1. division

Der blev spillet tre kampe søndag. Den første og nok den mest besynderlig var kampen mellem AB og Hvidovre. AB bejler til at være en oprykker, men da de blev sendt til gærdet af Hvidovre havde man sine tvivl. Efter 31 overs ar AB ude for bare 72, hvor Hvidovres Shaid Hussein med 6 for 20 var skadevolderen på en pitch, der må betegnes som vanskelig. ABs Zaman Haider (17) var holdets bedste. Så tænkte man nu kan Hvidovre endelig få en sejr for at komme væk fra bunden men nej. ABs Roshan Ahmadzaj pløjede sig gennem Hvidovres bedste med at tage 6 gærder for 8, hvor 5 var kastet ud. Hvidovre kunne åbenbart ikke spille ABs pitch for Jawad Ali med 4 gærder for 4 fjernede det sidste modstand og Hvidovre var ude for 28 hvoraf de 16 var ekstra. Det hele skete på bare 12 overs. Det er ikke til at fatte.

Herning havde sin anden kamp på dobbeltturen mod KBs andet hold men kampen blev spillet på Albertslunds bane. Her valgte Herning at gå først i marken. Igen gjorde Stig Hedevang sig bemærket med at tage 3 gærder i starten så KB var 43 for 3. Men Abdul Rafeh (76) strittede imod og var hovedmanden bag KBs 143. Han fik støtte fra Hamza Quershi (16) og Sohaib Zahid (19). Raizul Sawmy fik 3 gærder med sit spin, mens Surja Anand kom på senere og kastede de sidste 3 mand ud (ja, der var en chance for hattrick). Regnskabet siger at “Abdul Rafeh St Raizul S b Raizul S”. Hvordan kan det lade sig gøre at kasteren stokker gærdespilleren ud? Hvis der er tale om mankad, så ville han være løbet ud, eller er der tale om fejl på keeperens navn?
Herning fandt det tilsvarende svært ved gærdet idet ingen gærdespiller trådte i karakter og holdt sammen på halvlegen. Anfører Glen Hedevang var på vej med 25, men blev løbet ud og Surya Anand, som ellers er god ved gærdet, nåede kun 21. Da det niende gærde faldt manglede Herning 10 points for at vinde, men Stig Hedevang blev hurtigt kastet ud.

Den sidste kamp foregik på Koldings bane, hvor Esbjerg var på besøg. Esbjerg har ikke haft en god periode her efter sommerferien med kun én sejr over KB II mens tre har været tabt. Kolding i samme periode har haft en sejr og et nederlag. Esbjerg havde brug for points for at undgå sidste pladsen, som Hvidovre sidder på. Kolding sendte Esbjerg til gærdet og fik straks to gærder i posen. Kasper Rubin (87) kom til gærdet til Mbuelo Nkomo (127) og de afviste alle Koldings forsøg indtil Mbuelo gav Steffan Langholz et returgreb med 206 på tavlen. Grundstenen var lagt og Magnus Kristensen med 40 på 18 bolde fik Esbjerg på kurs mod en stor halvleg. I jagten på points faldt gærderne og Esbjerg var ude i den sidste over for 318.
Kolding fik ikke nogen ønskestart da Steffan Langholz (16) faldt hurtigt efter at havde scoret to grænseslag og Vijay Kumar holdt til kun to bolde. Men Aziz Ahamad (49) sammen med Bikash Karmakar (33) fik totalen oppe på 94 da Aziz blev grebet, men Andreas Krengel (29) overtog. Da Bikash faldt var der ikke rigtig andre, der tog teten udover Mustafa Meyer (18). Koldings hale kunne ikke holde ved og Kolding denne gang var ude for 203.

Med sejren har Esbjerg nu 8 points på anden sidste pladsen og 4 points foran bundholdet Hvidovre. AB er på anden pladsen og derved ligger til oprykning men Kolding og Herning er 2 points bagefter. Et hurtigt blik på 2. division viser at Køge fører divisionen med 6 points forspring til Aalborg på anden pladsen.

Back To Top