Ikke altid efter bogen.... 12

Ikke altid efter bogen….

  • Skrevet af: Peter Power

Det finske cricketforbund FCA er på besøg i Danmark for at spille to officielle T20 landskampe mod Danmark som indgår i ICC’s nye rangliste samt et par kampe mod vores udviklingshold. På forhånd vidste vi og som landstræner Jeremy bray understregede at vi ikke kunne stille med vores bedste hold. Det sene fastsættelse af kampen har betydet at flere spillere ikke var til rådighed. Det har til gengæld givet unge spillere chancen på holdet.

I fredags blev der spillet en kamp mellem Finland FCA og så et DCF hold og hvis man brugte den kamp som rettesnor for lørdagens kampe så skulle DK ikke have nogen problemer med at vinde. Finland kunne kun lave 76 for alle gærder med en mand som lavede halvdelen af pointsene og dem lavede danskerne for bare tabet af 2 gærder.

Så kom den første kamp om lørdagen hvor Finland vandt lodtrækningen og sendte danskerne til gærdet. Anfører Hamid Shah satte sit præg med det samme med et par grænseslag, mens Monty Singh slet ikke kom i gang før han kantede en løs bold uden for off til keeperen. Delawar Khan gik for hurtigt til værks og mis-timede sin drive til deep mid-off. Hamid fortsatte med at score sammen med Malik, men begge faldt ved 48 på tavlen. Hamid fejlvurderede en kort bold og blev kastet, mens Malik faldt på Dandapanis første bold ben for. Aftab Ahmed nåede at slå en klassisk 4’er til sightscreenen før han faldt til en direkte indstik, men Zameer Khan og Oliver Hald gav stabilitet indtil Oliver blev kastet ud af spinneren Huda. Hudas aflevering må man sætte spørgsmål tegn ved, idet han afleverer med bøjet arm, der strækkes og bøjningen er nok mere end det tilladte. Uanset tog han tre gærder, da danskerne faldt sammen til sidst og mistede de sidste fire gærder for 14 points med 9 bolde igen! Zameer Khan løb tør for partnere og var 27 not out da danskerne var ude for 117.

Danskerne satte sig ikke på finnerne fra starten som man kunne forvente. Anfører Collins er uden tvivl deres bedste gærdespiller og han satte sit præg på finnernes halvleg. Overraskende var det Aftab Ahmed som tog det første gærde. Han har sagt han ikke kan kaste, så længe hans problem med albuen ikke var løst, men i dag fik han en over. Godt nok blev han slået til 2 firer, men til gængæld fik han Padhal grebet i mid-on. Kort efter blev Pusthay fanget ben for af Oliver Hald, men Mohan og Collins blev sammen i næsten 8 overs og løftede Finland op til 85. Det konstante pres for at score en point pr bold gjorde at Mohan slog Delawar Khan til Nicolaj Damgaard. Presset gjorde at Sher hurtig blev grebet. Presset lagde meget på Collins skuldre, især da gærderne faldt. Rehman snyd sig til en ener ned til keeperen, men blev stokket da han prøvede igen. Da var 105 på tavlen med en over igen. Collins scorede en firer på den anden bold efterfulgt af en toer, men så blev han grebet på grænsen på den fjerde. Saha scorede en firer på den næstsidste bold, men kunne kun score en ener på den sidste, hvor 3 var nødvendigt for en sejr. Danmark vandt altså med et point i en spændende afslutning.

Videohighlights kamp 1

Den anden kamp fik ikke den samme slutning. Her blev forskellen lidt større i Danmarks favør. Danskerne vandt lodtrækningen og gik til gærdet og fik således en god start uden at tabe gærder før den niende over, hvor Hamid Shah blev grebet ud, men så faldt gærderne hurtigt. Zameer Khan som var Shahs partner blev stokket for 33, mens Malik , Shaheen og Oliver Hald fulgte hurtigt efter. Med Delawar Khans fald som krævede at de to dommere diskuterede hvem der var løbet ud Delawar eller Monty Singh, var danskerne 6 gærder nede for 74. Heldigvis fik Hashmi og Monty stablet 32 points sammen før Monty blev dømt ben for. Hashmi fortsatte med at sable points sammen med Nikolaj Damgaard indtil han blev grebet, mens Nikolaj blev løbet ud på sidste bold (han blev snydt….) Ialt fik danskerne 124 på de 20 overs.

Finlands svar blev på en måde en anti-klimaks fordi anføreren Collins faldt som første mand med 23 på tavlen. Uden ham var der ikke meget tilbage og gærderne faldt regelmæssigt og Finland var ikke nogen trussel på noget tidspunkt. Det skyldtes blandt andet at Bashir Shah kastede sine 4 overs for 14 points og tog 3 gærder, mens unge Shaheen gjorde kål på halen med 3 gærder for 11. Finland var ude for 86 i den nittende over og gav Danmark en sejr på 30 points.

Videohighlights kamp 2

Efter den første kamp uddelte Jeremy Bray præmien Man of the Match til Finlands anfører Collins, mens Bashir Shah fik præmien for sin kastning i kamp nr. 2.

Ikke altid efter bogen....
Hamid Shah 4
Ikke altid efter bogen.... 1
Aftab Ahmed 4
Ikke altid efter bogen.... 2
AW Hashimi+ lbw b N Huda
Ikke altid efter bogen.... 3
Collins i aktion
Ikke altid efter bogen.... 4
AK Mohan+ c N Damgaard b D Khan
Ikke altid efter bogen.... 5
Det lykkedes ikke rigtigt
Ikke altid efter bogen.... 6
Kampenes dommere: Jesper Jensen og S Kuchimanchi
Ikke altid efter bogen.... 7
Man of the Match kamp nr. 1 – N Collins
Ikke altid efter bogen.... 8
OH Damgaard c ST Qureshi b H Dandapani
Ikke altid efter bogen.... 9
T Saha c Z Khan b B Shah
Ikke altid efter bogen.... 10
A Sher 6
Ikke altid efter bogen.... 11
A Sher c H Shah b I Saumy
Ikke altid efter bogen.... 12
H Dandapani b M Shaheen
Ikke altid efter bogen.... 13
Det danske hold fra kamp 2
Ikke altid efter bogen.... 14
Man of the match kamp nr. 2: Bashir Shah
Ikke altid efter bogen.... 15
Finlands hold
Back To Top