Hvor Blev De Af? 2

Hvor Blev De Af? Hardy Sørensen

  • Skrevet af: Jørgen Jønsson

 

Hvor blev de af? 1
En gentleman Hardy Sørensen med sit bat  (foto Niels Torp)

Af Jørgen Jønsson

I en kommende artikel-serie vil man kunne læse om en række topspilleres karriere, og hvad blev der af dem?

 Hardy Sørensen AaB:

Hardy Sørensen som i dag er 73 år, var en af de store gærdespillere i tiden 1960 til 1976. Han var i denne periode med til at vinde det danske mesterskab 15 gange.

Et af Hardys mindeværdige højdepunkter var da han på landsholdet var en af de bærende, da Danmark vandt vores første landskamp over Holland på en varm sommerdag på ABs anlæg i 1972.

Her var Hardy Sørensen meget udslagsgivende med sine 92 not out i første innings ud af den samlede score på 251 points, hvor Danmark vandt kampen med 10 stående gærder. Hardy Sørensen spillede 19 landskampe og scorede 811 points med et gennemsnit på 27,97.

” Jeg erindrer kampen mod Holland på ABs dejlige anlæg i et herligt solskinsvejr, hvor kampen gik over 3 dage. Sejren var naturligvis en milepæl for dansk Cricket, da vi aldrig før havde besejret nogle af de lidt stærkere nationer” udtaler Hardy Sørensen til Aalborg Idrætsarkivs blad “Veteranen”.

Hardy var både på og uden for banen en sand ”elegantier”, altid nobel og vellidt af både medspillere og modspillere, og det er vel ikke tilfældigt, at han i en menneskealder, i det private var en meget anerkendt herreekviperingshandler i en af de største forretninger Aalborg.

Hvor blev de af?

Hardy Sørensen var en teknisk nydelse at se på, når han som gærdespiller var i slag  (foto Niels Torp

Da Hardy i 1977 besluttede at stoppe sin glorværdige cricketkarriere, var der mange der forsøgte at overtale ham til at fortsætte, men Hardy kunne med god ret affærdige sine velmenende fortalere med ordene ”jeg holder op medens legen er god”, og det gjorde han efter en sæson hvor han sluttede med 739 scorede points med et gennemsnit på 43,9,

Det var ikke altid lige let at være en del af det meget ambitiøse AaB-mesterhold, men også her var Hardy Sørensen en god repræsentant for holdet, når AaBs modstandere en gang imellem havde fået nok af den meget hårde idrætsmentale linje, der bevidst blev lagt, når dønningerne var på sit højeste.

Hvor Blev De Af? Hardy Sørensen
AaBs suveræne mesterhold fra 60erne og 70erne med Hardy Sørensen helt til højre

Hardy er opvokset ved Hobrovej, hvor skolegangen forgik på Hobrovejens Skole, der lå tæt på AaBs anlæg på Ny Kærvej.  Den gang var der ingen fritidsordning efter skoletid, så man kunne i stedet spille fodbold og Cricket i eftermiddagstimerne.

Hardy var også talentfuld i fodbold, at han som 16-årig fik kniven for struben af AaBs ungdomsleder, da han blev udtaget til udvalgte ungdoms-fodboldhold i JBU, at han blev bedt om at vælge mellem fodbold og cricket. På det tidspunkt var Hardy lykkeligvis for cricketsporten, netop blevet udtaget til det danske cricketlandshold. Og derefter blev cricketsporten et naturligt valg.

” Jeg følger naturligvis stadigvæk cricketsportens udvikling herhjemme, men spillet er inde i en lidt negativ retning, da medierne ikke mere skriver noget om vores herlige idræt. Jeg kan huske, at Pressen Radioavis ved Gunnar Nu Hansen, altid nævnte cricketresultater og stillinger i middags-radioavisen. Uden at være racist, mener Jeg også, at vi mangler nogle flere etniske danskere både i Elitedivisionen og i 1.division” slutter Hardy Sørensen.

Jørgen Jønsson

 

Back To Top