Hvad ved forældre om cricket? 1-2 Trænerkursus åbner for bedre forståelse 1

Hvad ved forældre om cricket? 1-2 Trænerkursus åbner for bedre forståelse

  • Skrevet af: Thomas Ren Kronby

 

Der er flere forældre som ikke tør hjælpe til kampe i cricket klubber, fordi de ikke ved nok om spillet. Under weekenden i Horsens 27.februar var over 50% af deltagerne forældre, som vil lege mere cricket. Det er særligt DCF’s Lars Hedegaard virkelig begejstret over.

Trænerkurser udbydes primært i perioden oktober til december under Dansk Cricket-Forbund (DCF) på fire niveauer hvert år. Og dette skyldes, at vi i cricket har spillere som ønsker høj kvalitet og tekniske udfordringer i klubbernes træninger. Og det afskrækker både klubledere og forældre at tilmelde sig trænerkurser. Men kurser er andet end teknik.

Det nyeste kursus fra 2015 er udviklet, så klubberne kan sende hjælpere til at prøve sjove øvelser og lege cricket ind hos de yngste. Derfor er glæder det breddekonsulenterne Lars Hedegaard og Frederik Klokker, når DCF oplever hold med en god blanding af spillere, forældre, søskende. Det giver mange gode erfaringer og skæve ideer til at prøve af sammen.

Hold 2016-1: DCF breddekonsulent Lars Hedegaard (i midten forest) omgivet af sit sidste gode, mix-hold
Hold 2016-1: DCF breddekonsulent Lars Hedegaard (i midten forest) omgivet af sit sidste gode, mix-hold

Lars Hedegaard oplevede en gejst på dette hold 2016-1, hvor særligt forældre viste at de har øje for at tilpasse træningen til på gode og mere talentfulde børn. Lars slutter sin ansættelse hos DCF som breddekonsulent med dette kursus, og vi håber at han i fremtiden fortsat vil få mulighed for at hjælpe nye trænere i gang.

LÆS mere under Konsulenternes hjørne – om forskellen i klubbernes træning, og en løsning på haltider

 

Back To Top