Hovedretten i dag på Svanholm Park var ikke tysk "Sauerkraut" eller dansk bøf 1

Hovedretten i dag på Svanholm Park var ikke tysk “Sauerkraut” eller dansk bøf

  • Skrevet af: Jørgen Jønsson

Hovedretten i dag på Svanholm Park var ikke tysk ”sauerkraut” eller dansk bøf men mere mange tyske ”overthrows” og danske syrlige ”drops”. Dette dækker vist meget godt dagens menu på Svanholm Park, hvor det tyske U19-landshold og det danske udvalgte U19-hold fik endnu en god og jævnbyrdig dyst ud af dagen.

De to "Singher" Tysklands J. Singh og Danmarks Monyt Singh mødes på pitchen. Begge blev efterfølgende kåret til som man of the match
De to “Singher” Tysklands J. Singh og Danmarks Monyt Singh mødes på pitchen. Begge blev efterfølgende kåret til  man of the match

Danskerne startede ved gærdet i denne 50-overskamp med Said Alam og Fazan Ahmed, sidstnævnte som var hidkaldt i stedet for en syg Ardeel Ahktar fra Ishøj. Igen forstod Said Alam fra Svanholm rollen om at overleve, selv om man måske ikke fra starten ligner en million points. Said Alam(41) battede helt op til totalen 99 inden han blev grebet. Herefter dannede Monty Singh og Wahab Hashmi en fortræffelig  gærdestand på 142- Monty Singh scorede et fejlfrit Century (101 not out) og Wahab lavede 52 på 68 bolde.

Begge forstod at løbe mange gode points sammen på den svære pitch. Det kan godt være at de ikke diverterede med en gang sprudlende grænseslag, men begge forstod hvordan man spiller på en flad og langsom pitch. Det danske hold endte med 244 for 7. Det var tydeligt at se, at det tyske hold nok ikke er så vant til at spille 50 overs, hvor de i går under Twenty20-kampen spillede med den store gejst, faldt holdet lidt ned i den sidste halvdel af halvlegen, og det resulterede i mange ”Overthrows” i bestræbelse på at få de danske gærdespillere løbet ud.

Wahab Hashmi gribes ud efter en lang gærdestand
Wahab Hashmi gribes ud efter en lang gærdestand

Efter en langsom tysk start ved åbningsgærdet  J. Singh og MN. Daub, hvor Mads Henriksen kastede meget økonomisk- hans første 6 overs kostede kun 6 points- fik især Singh langsomt men sikkert gang i spillet og først ved totalen 131 fik det danske hold det første gærde Daub, som blev grebet af Mads Henriksen efter at have scoret 53. J. Singh, som igen var bedste tyske gærdespiller fortsatte ufortrødent indtil han nærmest gav sit gærde væk til Hasan Sheikh som greb Singh(82) på sit eget kast ved totalen 170.

På dette tidspunkt så det ud som om, at det tyske hold godt kunne gå hen og batte over, den danske træner Aftab Ahmed talte 5 oplagte drop fra de danske hænder på dette tidspunkt, hvoraf 3 oplagte i en over. Men efterfølgende begyndte de tyske gærder at falde i flæng, og i den sidste over skulle holdet lave ca. 18 points. Hele den tyske gærdeside var all out for 231 altså 13 for lidt, i en meget tæt og intensiv kamp, hvor Asad Shah, nærmest blev en lille matchwinner – den rigtige var vel nok Monty Singh med sit Century- da han efter en meget nervøs 1 over i sit andet spell, kom stærkt igen og tog 4 gærder for 36 points.

Asad Shah kaster den sidste tyske gærdespiller ud
Asad Shah kaster den sidste tyske gærdespiller ud
Back To Top