U19-landsholdet

I løbet af 1960’erne og 70’erne sendte vi næsten årligt et ungdomslandshold til England. Desuden nåede det danske U19-landshold et højdepunkt i 1983 da de  vandt EM i Holland ved at besejre værterne i en dramatisk finale.

Siden U19 VM blev indført af ICC i 1988 har vi haft et dansk U18 landshold, som har kæmpet om at komme med et år før selve turneringen. Det lykkedes da U18-landsholdet kvalificerede sig til VM i Sydafrika i 1997. Efterfølgende har vi kæmpet i europæisk regi om at komme med igen.

Konkurrencen er blevet hårdere fra begyndelsen af årtusindet og holdet har to gange vundet den europæiske division 2. Efter oprykning til division 1 deltog U18’erne i kvalifikationsturneringen på Jersey i 2017.  Det gik desværre ikke helt som håbet, selv om flere af holdets profiler gjorde sig rigtig godt bemærket i statistikkerne.

Seneste deltog U19 landsholdet i VM kvalifikationen på Guernsey i 2022, læs mere om det her

Landstræner: Frederik Klokker

"Ungdomslandsholdscricket er altid en balance mellem resultater og udvikling. Vi skal udvikle vores bedste unge spillere, men vi skal også udsætte dem for det pres som konkurrencen og resultaterne skaber."
Back To Top