Kvindecricket

Hvorfor Cricket?

Som kvinde er der mange gode grunde til at prøve kræfter med cricket – også selvom man aldrig har prøvet det før. Der er ikke særlig mange kvindelige cricket-udøvere i Danmark på nuværende tidspunkt, og derfor kan man forholdsvis hurtigt få succesoplevelser og spille sig på landsholdet. I cricketsporten kan man få mulighed for at udfordre sig selv og få nogle unikke oplevelser. Sporten indeholder desuden gode værdier, og fairplay og sportsmanship er i højsædet. Deltagelse på kvindeholdet kan være et sted for personlig udvikling, samtidig med at det kan bidrage med positive sociale oplevelser og nye relationer på et hold med fokus på fællesskab.

Vil du være med? 🙋‍♀️

I Dansk Cricket-Forbund vil vi gerne, at mange flere kvinder spiller cricket, fordi det er en fantastisk sport! Derfor har vi også en landshold der er i rivende udvikling.

Er du interesseret i at prøve kræfter med det, så har flere klubber, der står og venter.

Skriv dig på listen, så kontakter vi dig, når vi har nyt om datoer for de første åbne træninger.

Har du spørgsmål eller andet, så kontakt endelig Carsten via vores kontakt side Eller bare direkte e-mail carsten@cricket.dk.

Hvordan spiller man cricket?

Cricket kan lyde som et kompliceret spil med mange regler, men det er egentlig ikke så svært, når man først lige får prøvet det.

Det, man overordnet bør vide om cricket, er, at der er to hold, som hver består af 11 spillere, og formålet er at score flere point end modstanderholdet.

De to hold skiftes til at være “inde” ved gærdet, hvor der kan scores point, og “ude” i marken, hvor det modsat handler om at forhindre indeholdet i at score point. Banen er rund med en rektanglet pitch i midten. Indeholdet, der i cricket kaldes gærdeholdet, spiller i pitchen, mens markholdet fordeler sig i marken udenom pitchen.

Inde ved gærdet handler det grundlæggende om at score point og blive på banen så længe, man kan. Man scorer point ved at slå bolden – som en markspiller kaster – ud af banen eller så langt væk, at man kan løbe mellem de to gærder, der er placeret i hver ende af pitchen.

For markholdet handler det grundlæggende om at kaste bolde, der er svære at score point på eller som kan få spillerne ved gærdet til at ryge ud. Gærdespillerne kan eksempelvis ryge ud ved, at markspillerne griber deres bold eller ved ikke at nå i sikkerhed, når de løber, før bolden når ind til et af gærderne.

Når begge hold har været inde ved gærdet og ude i marken, slutter kampen, og vinderen er det hold, der har scoret flest point.

Cricket i Danmark

Kvindecricket blev indført i Danmark i 1980. I juli 1989 deltog kvindelandsholdet i det første Women’s Cricket European Championship, som vi også havde æren af at afholde. Siden har kvinderne blandt andet deltaget i World Cup i England i 1993 og i Indien i 1997.

I 2020 har Dansk Cricket-Forbund taget en beslutning om, at der for alvor igen skal fokus på cricket for piger og kvinder, hvorfor vi har meldt ud, at vi vil skabe et landshold, se her.

Til det inviterer vi ALLE, som har lyst til at prøve sig selv af, også selvom du aldrig før har spillet cricket. Der vil løbende komme informationer her på siden om de aktiviteter som planlægges. Men syntes du allerede nu, at det er spændende, så skriv dig på listen herunder og få al info direkte i din inbox.

Hvilke redskaber og udstyr skal man bruge?

I traditionel cricket spilles der med en læderbold og træbat, og spillere tæt på pitchen har udstyr på, så det ikke gør ondt, hvis de bliver ramt af den hårde bold. Disse spillere bærer hjelm med vesir, benskinner, lårbeskytter og handsker.

Nye spillere starter typisk ud med at øve sig og spille med en blød plastikbold og et plastikbat, hvorfor man ikke behøver at bære yderligere udstyr.

DCF er i tæt samarbejde med The Female Cricket Store, som er specialister i cricketudstyr til kvinder. Firmaet er drevet af den tidligere professionelle cricketudøver Lydia Greenway, der har spillet over 100 kampe for det engelske landshold. Klik på logoet for at blive omdirigeret til deres hjemmeside.

Back To Top