skip to Main Content

Herrelandsholdet

Herrelandsholdet trådte ind på den internationale arena i 1922, da MCC for første gang sendte et hold til Danmark. I 1960’erne og 70’erne spillede herrerne hvert år en landskamp mod Holland. I 1989 besøgte de australske verdensmestre Danmark og spillede to kampe, som de begge vandt under stor mediebevågenhed og med i alt 3000 tilskuere på sidelinjen – det største antal hidtil herhjemme.

ICC indførte i slutningen af 1970’erne World Cup-kvalifikationsturneringer. Disse har Danmark løbende deltaget i imens inddelingen i divisioner er blevet udviklet. Siden 2012 har det danske herrelandshold spillet i ICC World Cricket League Division 4.

I den seneste turnering i efteråret 2016 i USA deltog Bermuda, Jersey, Italien, og Oman, foruden værtslandet og de danske herrer, som kom hjem med en flot 3. plads på baggrund af 4 vundne ud af i alt 6 kampe. Så holdet gik kun akkurat glip af oprykning til 3. division.

Gennem årene har flere danske spillere haft en kortere eller længere karriere i engelsk cricket.  I 2017 spiller 4 af herrelandsholdets profiler for engelske klubber.

Landstræner: Jeremy Bray
Assisterende landstræner: Nigel Pyne

"Et stærkt mandskab, der har de ingredienser, et godt internationalt crickethold skal være i besiddelse af."
Back To Top