Himalayan CC bestiger langsomt det høje bjerg

Himalayan CC bestiger langsomt det høje bjerg

  • Skrevet af: Jørgen Jønsson

Forsidebilledet med to af kampens dominerende spillere Bikash Timilsena fra Himalayan og Henrik Saxe fra Glostrup

Himalayan CC bestiger langsomt det høje bjerg
Er nu nået til toppen af 2. division på andet år

Et godt gammelt sportsudtryk ”der er koldt på toppen”, generer formentlig ikke Himalayan CC.
Historien beskriver, at ”Hima” er lig med sne, og ”laya” er lig med bolig, altså en bjergkæde af de allerhøjeste i verden der ligger i Himalaya.
Selv om der er meget cricket i Nepal, er det nok ikke på Mount Everest og de andre høje bjerge, der ligger i Himalaya, der bliver spillet mest cricket.
De meget ihærdige spillere fra den danske klub Himalayan CC, som skribenten kender som et dejligt og positivt bekendtskab i den danske cricketverden, har allerede store tanker om at bestige toppen-ikke af Mount Everest- men den danske cricketelite i fremtiden.
I dagens kamp mod et ikke ueffent mandskab fra Glostrup, viste Himalayan godt spil og frem for alt gode fighteregenskaber. Det gav en klar sejr på 76 points, og nu ligger holdet, der deler bane med Nørrebro på Kløvermarken, godt placeret i toppen med andre gode hold fra den svundne tid, som Aarhus, Aalborg og Glostrup, der var selvfølgeligheder i den bedste danske række dengang.
Himalayan CC scorede først 225 for 9 med en veloplagt Bikash Timilsena som topscorer med 63 på 87 bolde, næsthøjest var Biplov Agrahari med 52 points. Glostrup stillede faktisk med et udmærket hold med en passende blanding af gode ”gamle” kræfter og nye unge spillere, der skal være med til at holde klubben i live de kommende år. Glostrups bedste bowlere var de unge brødre Shakeel og Sameer Zeb, hvor begge tog 3 gærder for henholdsvis 28 og 30 points på deres samlede 17 overs- for begge gælder, hvis de skal være med på bedre plan på eliteholdene, så skal de skal være mere ”fit” og bowle på den rigtige side af gærdet uden for mange udenoms.

Himalayan CC bestiger langsomt det høje bjerg 1
Bikash Timilsena var den store spiller for Himalayan CC

Kampen blev ikke rigtigt spændende-Glostrup nåede kun 149 på kun 39 overs med K. Shazad som topscorer med 28 og Himalayan CC vandt med 76 points.
Himalayan CCs holdleder på 1. holdet og ungdomstræner Shuwashis Ojha fortæller, at han er i gang med et godt ungdomsprojekt, hvor han i øjeblikket har 8-10 ungdomspillere, som han arbejder med, og på spørgsmålet, om man kunne tænke sig, at han/Himalayan CC og Nørrebro måske kunne forene sig til at stille et mini- og lilleputhold i næste sæson,mente Shuwashis Ojha det ville blive en realitet, hvor begge klubber er blevet lovet nyt klubhus til næste sæson.

Jørgen Jønsson

Back To Top