Herning rydder KB på 35 overs men taber alligevel kampen

Herning rydder KB på 35 overs men taber alligevel kampen

  • Skrevet af: Jørgen Jønsson
Herning rydder KB på 35 overs men taber alligevel kampenKBs gærdespil blev for defensivt men gav sejr i den sidste ende

Småt med godt gærdespil i topkampen i Solvangsparken

Der var lagt op til en spændende kamp i elitedivisionen mellem KB og Herning, der blev spillet i Glostrup.

Selv om det unge Herninghold viste flot kastning og markspil var det alligevel ikke nok til at skabe den helt jævnbyrdige kamp.

Herning vandt lodtrækningen og valgte at gå i marken. En god beslutning, da Oliver Hald Damgaard på sin første bold fik KBs åbner Sarangal med ben for. Siden hen blev Shehzad Ahmed (30) og den spillende træner Keith Dabengwa(39) hængende lidt inden det rigtigt begyndte at gå stærkt med gærdefaldet. Det blev kun 58 points til de sidste 7 gærder.

Det var de to meget oplagte spinnere Raizul Saumy (5 for 33 på 10 overs) og igen kastekometen Nicolaj Damgaard Jørgensen (2 for 28 på 10 overs) der helt tog pippet fra KBs ellers solide gærdespillere, der nærmest lukkede sig helt inde i deres defensive rolle, som ikke mindst tjener de to Herningspinnere Jørgensen og Saumy stor fortjeneste, det var virkelig klassebowling fra de to, der nærmest klædte KBs gærdeside af.

Herning rydder KB på 35 overs men taber alligevel kampen 1
En KBer bliver stokket ud af Daniel Kølbæk

KB scorede 143 for alle på 35 overs-selv om totalen var relativ lille, havde man alligevel sin skepsis med hensyn til Hernings gærdeside kontra KBs gode kasteside. Var Hernings mange unge spillere i stand til at videreføre holdets gode gærdespil fra de to forrige kampe, her hvor holdet ville komme ud for en noget bedre og tættere kastning mod en større variation at kastere?

Amjad Khan satte fra starten skræk i Hernings åbnere, med sine højtsprængende og hurtige bolde, således blev Glen Hedevang ramt hårdt på sin hjelm som gudskelov hindrede en hovedskade. KB havde 6 Herning gærder nede for kun 51 points, og så lignede kampen en afgørelse.

Det var stort set kun Monty Singh (28) der kunne stå lidt i mod KBs kasteside inden han blev dømt ben for på Bashir Shah.

Nyerhvervelsen fra AB Anique Uddin, blev KBs store helt med den fornemme analyse på 6 gærder for 20 på 8,4 overs. KB vandt således kampen med 70 points.

Kampens resultat siger dog ikke det hele. Vi tør godt spå, at Hernings talentfulde hold kommer til at spille med om medaljer i år.

I 1. division blev der spillet 4 kampe i Københavnsområdet hvor AB vandt over Husum med 5 stående gærder, Husum vandt over Ishøj 2 med 5 stående gærder, Kolding over Copenhagen med 7 stående gærder og Svanholm 2 over Kolding med 10 stående gærder, som betyder at Svanholm 2 er ubesejret og fører rækken.

Jørgen Jønsson

Back To Top