Henrik Mortensen måske den bedste nogensinde?

  • Skrevet af: Jørgen Jønsson
Henrik Mortens en af dansk cricket bedste spillere gennem tiderne fylder 75Henrik Mortensen, her ved at gøre sig klar til kamp. Som det kan ses, så var de nuværende trolleytaske et ukendt begreb. En badmintontaske måtte klare opgaven.

Henrik Mortensen en af dansk crickets bedste spillere gennem tiderne fylder 75 i dag

Den tidligere karismatiske allroundspiller og landstræner Henrik Mortensen var aldrig bange for at sige sin uforbeholdne mening både på og uden for banen. Når han trak i det hvide tøj var hans engagement og til tider store temperament med til at sætte ham op til de store opgaver. Det var ikke altid noget der passede hans modstandere, at han som regel altid søgte kampen i kampen, som var med til at sætte ham op, hvor han i 60erne og 70erne både med bat og bold var en af dansk crickets store skikkelser. Han sluttede af som landstræner i 80erne, hvor han udførte et stort og respektfuldt arbejde.

Jørgen Jønsson

Vi har modtaget nedenstående artikel fra Niels Torp Andersen

Kendt sportsmand fylder 75 år på lørdag

En af de bedste cricketspillere herhjemme, Henrik Mortensen, Blokhus, fylder lørdag den 26. maj 75 år.

Henrik Mortensen var generelt en meget alsidig sportsmand, som har prøvet og begået sig på højt niveau i både fodbold (AaB), håndbold (AH og Vadum), basketball (DSI) og senere i pensionisttilværelsen – golfsporten.

Skolelæreren har været på det danske landshold 27. gang og han var en dygtig både som kaster og gærdespiller. Han var medvirkende til, at AaB i 16 år i træk blev danske mestre i cricket, ligesom i et enkelt år vandt DM med naboklubben, Aalborg Chang. Efter den aktive karriere var han et par år landstræner for landsholdet i cricket, og hans seriøsitet kom mange unge spillere til gavn i diverse opgør i ud- og indlandet.

Han opnåede en del fornemme internationale resultater, når han repræsenterede de rød/hvide farver i cricket. I den ”ædle” sportsgren blev han også medlem af den fornemste klub i verden, nemlig engelske MCC, hvilket ”kun” få cricketspillere kan bryste sig med.

Foruden cricket, opnåede han en enkelt divisionskamp for AaB i fodbold, da han debuterede som målmand i Idrætsparken i oktober 1965 mod KB, hvor han blev ramt af en modstander – og båret fra banen med en hjernerystelse.

I håndbold spillede han i en årrække på det bedste hold i AH (Aalborg Håndboldklub) og senere blev han træner i klubben. Derefter var han aktiv i Vadum både på banen og i trænergerning, og med til at grundlægge klubbens senere sportslige succes. Sidenhen blev han også international håndbolddommer på højt plan, hvor han dømte mange Europa-Cup – kampe og ligeledes han også fløjtede ved VM i håndbold.

Henrik Mortensen har altid haft et fantastisk boldøje, og derfor denne alsidighed indenfor sportens verden, hvor hans medfødte talent og vinderinstinkt ofte gave pote i form af sejre. I visse tilfælde kammede vindermentaliteten måske lidt over, og det betød, at han i nogle opgør kom på kant med modstanderne.

Fødselaren spiller stadigvæk golf i Blokhus Golfklub, og ikke ret mange i den aldersgruppe formår at spille med et så fornemt handicap.

Fødselsdagen fejres privat med hustruen, Iben og familien.

Back To Top