Hattrick til det danske landshold efter sejr over hjemmebane-favoritten Malaysia 2

Hattrick efter sejr over hjemmebane-favoritten

  • Skrevet af: Jørgen Jønsson

Nu er det danske mandskab det eneste ubesejrede hold i turneringen

Det går over al forventning med det danske hold i Malaysia, som nu er det eneste hold der er ubesejret før den meget vigtige kamp mod Uganda i morgen.

Inden vi går i gang med selve referatet, må det være på sin plads-selv om vi her ved dette mesterskab er i gang med et vaskeægte holdarbejde- at fremføre et par vigtige faktorer både før og i selve kampen.

Før kampen havde den danske landstræner og anføreren aftalt debut til den unge venstrehånds-slowbowler Nicolaj Damgaard Jørgensen, som egentlig var udtaget som ”skyggebowler hvis Bashir Shah af en eller anden grund ikke kunne spille. Dette skaktræk skulle vise sig at være genialt. En anden væsentlig faktor var at Mads Henriksen, som nummer 8 fik lagt 32 points på tavlen da det så sort ud, Mads brugte kun 28 bolde til denne vigtige bedrift.

Nu til selve referatet hvor anfører Hamid Shah vandt lodtrækningen for tredje gang, hvor han denne gang valgte at batte først.

Hamid Shah bliver hædret som Man of the match. Bedst med bat – bold og anfører.

Pitchen blev meldt svær at batte på, og at den nok blev nærmest umulig senere på dagen, det var vel nok det, der fik Hamid til at gå til gærdet med sit hold.

Det viste sig da også at pitchen var svær at spille på, og de 179 points til det danske hold, viste sig senere at være en udmærket score under de vanskelige forhold.  Frederik Klokker blev hurtigt bowlet ud, men Zameer Khan blev for tredje kamp i træk stående og lavede 44 på 79 bolde. Hamid Shah, spillede igen upåvirket af sin anførerrolle og lavede 37 på 78 bolde, inden Mads Henriksen sluttede af med de vigtige 32 på 28 bolde.

For os der sidder temmelig langt på afstand, virkede denne total for lille til en sejr. Men med de meldinger der kom derude fra, begyndte kampen at spidse til.

Det danske hold fik Malaysias bedste gærdespiller løbet ud i første over

Vores marktur startede fremragende hvor den lille lynhurtige Shangeev Thas direkte kastede bolden ind i gærdet og Malaysias anfører var ude. Gærdernes fald gav endnu ikke et klart bevis på at vi ville vinde kampen. Men ved 88 for 6, hvor vi hele tiden havde succes med vores slowbowlere, det har vi faktisk haft i alle 3 kampe hvor vores spinnere har taget 19 gærder ud af de erobrede 26. Og i denne kamp var det tydeligt at landstræneren havde set rigtigt med stor brug af de langsomme kastere.

Selv om Malaysia havde 141 for 7 fortsatte vores spinnere med at kaste tæt og det lykkedes kun Malaysia at score 146 for alle.

Vi nævnte i begyndelsen den store kastepræstation af debutanten Nicolaj Damgaard Jørgensen med 2 for 23, men vi skal også rose 50 kamps jubilaren Bashir Shah med endnu et fremragende kasteresultat med 3 for 24 på 9 over og endnu engang bowlede både Saif Ahmad 3 for 37 på 10 overs og Hamid Shah med 2 for 18 på 6 overs meget billigt.

Nicolaj Damgaard klar til hans debut og modtager med tydelig stolthed sin landsholds cap.

Det bliver spændende at følge Danmarks kamp mod Uganda i morgen, Uganda som jo på forhånd er udråbt til at vinde turneringen, om de kan ødelægge vores slowbowlere, som helt afgjort er turneringens mest varierende? Hvis de kan det, får vi det svært, men vi er optimister, det har vi også god grund til. Indtil videre har det danske hold fuldt ud levet op til forventningerne og lidt til. Den danske sejr over Malaysia blev på 33 points.

Jørgen Jønsson

Bashir Shah bliver hædret for sin landskamp nr. 50
Back To Top