Hædringer på repræsentantskabets mødet

  • Skrevet af: Alex Olsen
Ærespræsident Jørgen Holmen dirigerer mødet sikkert.
Formand Umair Butt, leverer bestyrelsens beretning
Morten Hedegaard, modtager Fair Play pokalen på Hernings Cricket Clubs vegne.
Hamid Shah, Årets spiller
Asmat Ullah modtager nålen der bekræfter hans udnævnelse som æresmedlem
Inger Bisgaard modtager nålen der bekræfter hendes udnævnelse som æresmedlem
Ove Dalsgaard modtager nålen der bekræfter hans udnævnelse som æresmedlem
Ove Dalsgaard takker for udnævnelsen og fortæller en anekdote fra gamle dage.
Klaus Buus takker for hans udnævnelse som æresmedlem
Formand Umair Butt, takker Jørgen Holmen for hans rolle som dirigent.
Injam Khokhar der velfortjent modtog Kurt Nielsen pokalen
En nuværende og 3 tidligere anfører på det danske herrelandshold.
Fredensborg Cricket Club modtager den fine hæder for deres ungdomsarbejde

4 nye æresmedlemmer udnævnt af repræsentantskabet i Dansk Cricket-Forbund

I forbindelse med repræsentantskabsmødet lørdag den 25 marts, blev 4 nye æresmedlemmer godkendt af repræsentantskabet efter indstilling fra bestyrelsen.

Vil du gerne læse referatet fra mødet finder du det her: Referat fra rep-mødet 2023

Udover 4 nye æresmedlemmer blev Kurt Nielsen Pokalen – Thomas Provis Pokalen (årets spiller) – Fair Play-Pokalen og F.I.B.’s Ungdomslederpris uddelt.

Kurt Nielsen Pokalen

Injam Khokhar fra KB modtog den fine hæder og modtog forsamlingens velfortjente anderkendelse. Injam modtager denne fine hæder for sit virke og engagement, over en længere årrække for at have gjort ekstraordinær indsats, til gavn for Dansk Cricket og sin forening KB.

Injam har virket på lederplan, i sin klub i en lang periode, ligesom han har siddet i forbundets bestyrelse og i en periode været valgt som turneringsleder.

Injam har allerede, ved sin indsats, sat sig spor i sin foreningens historie og han har udført et betydeligt frivilligt arbejde i sin forening

Stort tillykke til Injam.

Fair Play-Pokalen og F.I.B.’s Ungdomslederpris

Denne hæder går til Fredensborg Cricket Club. Klubben har siden sin start, fokuseret på at udvikle egne spillere og de har efter få år en stor ungdomsafdeling. Klubben har allerede vundet sine første DM medaljer.

Klubbens engagement generelt og særligt deres evne til, at involvere forældre i foreningens arbejde er bemærkelsesværdigt, og bør vække nysgerrigheden hos andre foreningsledere.

Stort tillykke til Fredensborg med denne anderkendelse for deres indsats.

Thomas Provis Pokalen (årets spiller)

Årets spiller er en hæder der tilfalder den herre spiller, der har markeret sig bedst og helt tydeligt har vist stor klasse gennem 2022.

Ikke overraskende går denne hæder til Hamid Shah fra Svanholm. Carsten Pedersen, forbundets næstformand og selv tidligere landsholdsspiller, begrundede hvorfor valget faldt på Hamid. Hamid har været en markant spiller for sin klub, og Hamid leverede særligt flot for landsholdet under sommerens kampe i Canada, en forrygende indsats som holdets bærende gærdespiller.

Det er 4 gang, at Hamid modtager denne pris og dermed har han allerede sat sine spor i Dansk Cricket.

Flot af Hamid og stor applaus fra forsamlingen

Fair Play-Pokalen

Efter afstemning blandt klubberne i Elitedivisionen mod tog Herning Cricket pokalen. Holdet har efter deres konkuranters opfattelse, udmærket sig som elitedivisionens mest fair spillende mandskab.

Stor anderkendelse for denne pris til Herning Cricket Club.

Æresmedlemmer

Formand Umair Butt redegjorde for sin personlige tilgang til processen og sine egne relationer til de 4 udnævntes cricket historie. Umair kunne berette, at han selv jo var meget ung, da de leverede deres indsats for cricket sporten i Danmark. Ja faktisk var Umair ikke født, da de allerede var i gang med at sikre, at der også var en sport til ham når han blev voksen.

Umair begrundede nomineringerne og alle 4 blev med stor applaus godkendt af forsamlingen.

Her er et udpluk af bestyrelsens begrundelser for de 4 kandidater.

Asmat Ullah

Stifter af Ishøj Cricket Club og formand for Ishøj Cricket Club siden klubben blev stiftet i 1976.

Asmat har siden stiftelsen af Ishøj Cricket Club, haft et stærkt fokus på ungdom og han er næsten altid leder af deres ungdomshold når de spiller kamp.

Asmat har altid udvist et stort ansvar for de unges muligheder for at dyrke cricket i trykke rammer. Asmat har prioriteret at skabe relationer i det lokale idrætsmiljø, ligesom han har opbygget et stærkt netværk i det kommunale regi. Asmat nyder stor respekt iblandt andre foreningsledere i Ishøj kommune. Asmat har igennem tiden fået klubbens senior hold til at bevæge sig fra mellemrækken for nu at befinde sig med deres bedste hold i Elitedivisionen.

Det er en utrættelig indsats Asmat har ydet, og han har været en væsentlig faktor til at opbygge Ishøj Cricket Klub til hvad den er i dag.

Inger Toft Bisgaard

Vi havde tilbage i 80erne stort fokus på kvindecricket. Mange kvinder ydede en kæmpe frivillig indsats dengang, både som spillere og leder på klubhold, spiller og leder på landsholdet, og ligeledes udfyldt træner gerninger på forskellige niveauer. Vi burde allerede dengang, have været bedre til at se deres engagement og indsats.

Inger var netop en af disse kvinder. Inger har været tilknyttet Svanholm.

Inger har siddet i DCF’s kvindeudvalg 1987 – 1994. Uddannelsesvalg 1992 – 2000. Bestyrelsen 1994 – 2001

Inger har altid være klar til at give en hjælpende hånd med udviklingen af kvinde cricket.

Svanholm nyder fortsat godt af Ingers indsats, da hun er involveret i de helt unge årgange.

Ove Dalsgaard

Den næste person vi skal hædre, er Ove Dalsgaard. Ove var formand i Cricket Klubben Olympia (Viborg) gennem flere omgange. Kasserer i Olympia og tilhørende støtteforening. Økonomiansvarlig i DCF. Formand i DCF 1976-1979.

Alle dette er jo væsentlig før min tid. Jeg løb ind i Ove første gang, da forbundet gik ind et cricketakademi i Viborg. Ove var initiativtager til Viborg Akademiet og sikrede betydelige økonomiske bidrag.

Ove har været den diskret leder gennem årtier og fortjener vores hyldest.

Klaus Buus

Klaus Buus, er fra 1942, og er en af de gamle kæmper i dansk cricket.

Klaus er ud af en cricket familie i Aalborg og lærte sin perfekte gærdeteknik af faderen Henry Buus. Aalborg Chang var hans første klub.

Klaus flyttede til Hjørring i 1968, hvor Hjørring Idrætsforening fik glæde af ham.

I sin aktive karriere spillede han flere hundrede cricketkampe for Chang, Hjørring og AAB.

Fra forbundets annaler kan vi konstatere, at han i løbet af forbundets første 50 år var den fjerde mest scorende gærdespiller.

I 466 innings gik du not out 94 gange og scorede 12231 point med et gennemsnit på 32,8.

Klaus opnåede at spille 30 landskampe for Danmark – den første i 1961 og din ”finest hour” havde Klaus i 1978, hvor du var anfører for det danske landshold, der på en længere tur til Storbritannien spillede mod MCC på Lords Cricket Ground. Din sidste landskamp i 1983 mod Wales i Viborg.

Det er meget få landsholdsspillere, der som Klaus vælger at fortsætte i lederrollen, og tage ledergerningen i sin lokale klub, hvor Klaus I løbet af 1980erne og op i 00’erne var aktiv på ledersiden Hjørring.

Senere fortsætter Klaus som leder i forskellige sammenhænge i DCF.

Med sin store cricketmæssige erfaring og pædagogiske baggrund, var Klaus en værdsat leder i forbundets uddannelsesprogram og på flere af dets cricketsommerlejre i Nykøbing Mors og Sønderborg.

Alle 4 æresmedlemmer modtog forsamlings anderkendelse.

Back To Top