Gyserafslutning i alle landsdækkende rækker!

  • Skrevet af: Alex Olsen

Status før sidste spillerunde i weekenden 10.-11. september

En lang sæson nærmer sig sin afslutning, men selv før sidste spille runde er der stadig en række forhold i de forskellige divisioner, som ikke er afgjort, og det betyder forhåbentlig, at vi har nogle gode og spændende cricketkampe i vente i weekenden.

Hvem bliver Danmarksmestre?

I toppen af Elitedivisionen skal Skanderborg og KB afgøre guld- og sølvmedaljerne imellem sig. Vinder Skanderborg på søndag d. 11/9 på KB er de mestre. Vinder KB bliver det nødvendigt for Herning og Skanderborg at spille en udsat kamp lørdag d. 17/9[i]. Vinder Herning den udsatte kamp bliver KB mestre, mens der skal spilles en DM-finale søndag d. 18/9, såfremt Skanderborg vinder. Vinderen af en evt. DM-finale d. 18/9 er mestre.

Hvem har hjemmebane i en evt. DM-finale?

Når hjemmebanen for en evt. DM-finale findes vha. Net Run Rate [NRR], er det ikke acceptabelt at vente til d. 17/9 om aftenen med at fastsætte en bane for en DM-finale d. 18/9, så derfor bliver NRR beregnet efter runden d. 11/9 eksklusiv kampene Herning-Skanderborg (d. 17/9) og Herning-KB (d. 21/8)[ii]. Som NRR ser ud lige nu, tegner det til at en evt. DM-finale skal spilles på KB.

Hvad med resten af Elitedivisionen?

Ishøj ender på 4.pladsen, mens Svanholm allerede er sikre på bronzemedaljen, når de på hjemmebane i morgen lørdag d. 10/9 møder AB. AB Skal vinde begge sine tilbageværende kamp (lørdag d. 10/9 og søndag d. 11/9) for at have en chance for at undgå nedrykning, mens Herning ved blot at vinde én kamp mere selv kan sikre sig i Elitedivisionen.

Hvem rykker op fra 1.division?

Med én spillerunde tilbage ligger Nørrebro i spids med to point mere end Svanholm II og Husum. Vinder Nørrebro ude mod Albertslund på lørdag d. 10/9 er de sikret oprykning. Taber Nørrebro, kan enten Svanholm og/eller Husum opnå pointlighed, hvis de på lørdag d. 10/9 vinder (ude mod hhv. Glostrup og Esbjerg). I tilfælde af pointlighed bliver placeringen bestemt vha. NRR – som lige nu også er ganske tæt. Vinder Svanholm II (som ikke kan rykke op) rækken, går oprykningen videre til nr. 2. Der spilles ikke kvalifikationskamp om oprykning til Elitedivisionen.

Hvad med resten af 1. division?

Det står klart, at Glostrup som nr. 8 rykker direkte ud af 1.division. Derimod er der pointlighed mellem Esbjerg, Albertslund og Ishøj2, og de har derfor alt at spille for i sidste runde d. 10/9. Igen er det NRR, som kan blive afgørende for, hvem der ender på 7. pladsen. Lige nu ligger Esbjerg bedst i NRR og Ishøj værst, men én enkelt sejr kan vende op og ned på billedet mellem de tre. Kolding (på en nuværende 4. pladsen) kan ikke rykke op, og er også sikret mod at slutte som nr. 7, medmindre Esbjerg, Albertslund og Ishøj2 alle vinder og forbedrer deres NRR afgørende – men forventes at være en teoretisk abstraktion. Det hold, der efter d. 10/9 ender nr. 7, skal spille en kvalifikationskamp d. 17/9 mod nr. 2 fra 2. division.

Hvem rykker op fra 2.division?

Også i 2. division er spændingen bevaret – ikke bare om hvem der vinder divisionen, men også hvem der bliver nr.2, som giver adgang til kvalifikationskampen d. 17/9. Copenhagen og Soranerne ligger lige på point med én kamp, mens KB2 er to point efter med to kampe tilbage. Lørdag d. 10/9 møder Copenhagen hjemme KB2, mens Soranerne ude møder Hvidovre. Hvis begge tophold vinder er det NRR (der pt. er i Copenhagens favør), der afgør, hvem der vinder 2. division. KB2 kan endnu nå at blande sig, men det kræver nok to sejre, da deres NRR er væsentlig efter de to andre.

Hvad med resten af 2. division?

Hvidovre og Aarhus på en nuværende 4. og 5. plads kan hverken blande sig i top eller bund. Odense ligger pt nr. 8 i rækken og har to point færre end Taastrup (nr. 6) og Aalborg (nr. 7), og alle tre hold har én kamp tilbage, der spilles d. 10/9. Da Odense har det absolut dårligste NRR, er det svært at se, at de kan komme fri af nedrykningen, der følger med 8. pladsen.

Alt i alt er der endnu meget at spille for i den kommende weekend, og stadig spændende kampe at følge rundt om i landet.

God kamp til alle og vel mødt på cricketbanen!

Med venlig hilsen

DCFs bestyrelse

 

[i] DCF har efter dialog med de involverede klubber valgt at bruge §23.1 til at tilsidesætte §14.3.

[ii] DCF har efter dialog med de involverede klubber valgt denne anvendelse af §10.2.

 

Danmark_find_din_klub

Back To Top