skip to Main Content
Glostrup lilleputmester for tredie gang i historien. 7

Glostrup lilleputmester for tredie gang i historien.

  • Skrevet af: Alex Olsen

 

1-lp-finaler-og-landsholdstraening-012

En Ishøjspiller er måske lidt langt væk fra gærdet

 

I 1973 blev der for første gang spillet om de danske lilleputmesterskab.

Glostrup vandt for første gang i 1975, for anden gang i 2002 og nu i 2016 i stævnet i Solvangsparken spillet i pragtfuldt vejr.

Mesterskabet falder på et tørt sted for en klub, der længe har kørt uden ungdomsafdeling.

Nu har Rasmus Koefoed skabt et hold, der vandt i noget, der var ved at nærme sig en gyser, finalen over Ishøj, der startede med beskedne 75 med Asim Khan som topscorer med 29. Hans far spillede i øvrigt samtidigt i landsholdets træningskamp på Svanholm Park og han har to talentfulde brødre. Den ene en lille 10 årig off spinner, der gav Glostrup store problemer.

Glostrup havde mistet seks gærder, da der var tre overe igen (der er kun 9 spillere i denne aldersgruppe) og de to gærdespillere kunne ikke få tavlen til at rulle.

Glostrup manglede på det tidspunkt seks points, da Ishøj fandt frem til en kaster, der kastede fire udenom nærmest på stribe. Heldigt nok for ham fik han pludseligt ondt i armen – og kunne ikke kaste længere. Dommerne var noget i tvivl om, hvad de skulle stille op, men valgte til sidst at tro på hans smerter i armen, der øjeblikket efter ikke forhindrede ham i et perfekt indstik.

Men skaden var sket og Glostrup passerede for 6 gærder.

Flytningen med otte måneder tilbage  for nogle år siden af de danske aldersgrænser til ICCs grænser  har ikke gjort lilleputcricket en tjeneste. De unge mennesker vokser voldsomt i den alder og granvoksne 14 årige drenge (der lige er fyldt 14 efter 1.september) spiller cricket mod små ikke udvoksne 10-11-12 årige.

Glostrup har været så heldige, at flere af deres granvoksne putter lige er født på den rigtige side af 1. september. Så de havde fysikken på deres side – så udpræget at en af dommerne hviskede – vi har fået tilladelse til at citere ham – “de har ikke brug  for præmier, men for en barbermaskine”.

Ishøj havde også en af slagsen i Asim Khan, der blev kåret som “boy of the tournament”, men var for det meste fysisk underlegne.

lp-finaler-og-landsholdstraening-042

Alex Olsen overrækker “man of the finale”-handskerne til Ishøjs Asim Khan

 

Der er meget materiale, der er værd at arbejde med i Glostrup i de kommende år og vi håber at dette kuld giver klubben nyt liv – og at det ikke smides væk som lilleputdanmarksmestrene i 2012.

Svanholm tog sig af broncen efter sejr over AB, der manglede deres to bedste og alligevel stillede op for ikke at ødelægge stævnet – flot.

Mod træneren ordre valgte anføreren at gå i marken, da han vandt lodtrækningen. Det kom han til at fortryde. Svanholm scorede 267 for 4 fald. Musa Mahmood slog Svanholms hidtidige lilleputcricket-scoringsrekord sat af den senere meget kendte tennisspiller Michael Mortensen – nu tenniskommentator- der i 1973 lavede 129 mod Viborg. Musa Mahmood scorede 146.

 

1-lp-finaler-og-landsholdstraening-021

Musa Mahmood fejrer sine 146

Resultaterne:

Semifinaler lørdag.

Glostrup over AB. AB 83. Glostrup 84/0 (Sameer Zeb 43x).

Ishøj over Svanholm.  Svanholm 160 (Musa Mahmood 46, Adyan Hussein 26, Mansoor Khan 3/36, Azeem Altaf 3/38). Ishøj164/5 (Ali Shah 41, Basit Shah 38).

Finaler søndag.

Finale Glostrup over Ishøj. Ishøj 75 (Asim Khan 29, Khizar Iqbal 2/14, Shekeel Zeb 2/1). Glostrup 76/6 .

Kamp om bronce. Svanholm over AB. Svanholm 267/4 (Musa Mahmood 146, Lucky Ali 30, Adiyan Hussain 30). AB 71.

lp-finaler-og-landsholdstraening-064 Glostrups mestre lp-finaler-og-landsholdstraening-056 Ishøjs toere 1-lp-finaler-og-landsholdstraening-050  Svanholms treerelp-finaler-og-landsholdstraening-037Pokalen til Glostrups anfører

SN

 

 

Back To Top