“Full House” for Svanholm for tredie gang i klubbens 60-årige historie

  • Skrevet af: Jørgen Jønsson

Fuldendte en flot sæson med 4 danske mesterskaber 

Svanholms juniormestre: Stående fra venstre : Zeshan Aslam, Musa Mahmood, Saqib Manzoor, Jonas Henriksen, Osman Safi, Sami Ahmad, Daud Mir, Said Alam træner, Knælende Mohammed Hasham, Muneeb Rehman, Lucky Ali, Saud Munir, Abdullah Mohmood, Wahid Mahmood, Rehman Mahmood.

Efter de sidste 14 dages flotte sejre med et senior-DM samt et drenge-DM, fortsatte Svanholm sin suverænitet i dansk cricket ved at vinde både Junior – og lilleput-DM. Dette har klubben prøvet både i 2006 og i 2014. I Glostrup vandt Svanholms lilleputter finalen over Glostrup. I junior DM var der stor spænding til det sidste i finalen mellem Svanholm og Herning- Herning havde slået KB i lørdagens semifinale medens Svanholm slog Skanderborg.

Herning sendte Svanholm til gærdet på en meget tung bane. Det så ret katastrofalt ud for Svanholm, der havde 4 gærder ude for 18 points. Kun Jonas Henriksen var i starten i stand til at forsvare Svanholms muligheder- efter 17 overs var der 6 Svanholm-gærder ude for 54, hvor Svanholms formand Henriksen så positivt på mulighederne og spåede en halvleg på 140, som man mente var nok på den tunge bane. Svanholm scorede kun en enkelt firer på deres 40 overs.

Hernings sølvmedaljevindere

Jonas Henriksen (29), der ellers så solid ud, tabte koncentrationen og blev grebet af Hernings anfører Oliver Hald Damgaard. Men en heroisk indsats af Saud Munir og ikke mindst de to drengespillere Abdullah Mahmood (26) og Rehman Mahmood (29), som virkelig kæmpede og lavede en meget vigtig gærdestand på 59 points. Svanholm endte med respektable 139 på den tunge bane.

Svanholms Sami Ahmad stokket ud

Selv om Magnus Kristensen (24) for Herning blev stående ved gærdet, røg der jævnligt gærder i   den anden ende. Således var Herning 4 ude for 41 og 6 for 76- en lille god gærdestand mellem Oliver Hald og Earth G. Nielsen på 30, spillede Herning frem til en potentiel vinder position, selv om Oliver Hald Damgaard (26) blev grebet af Saud Munir helt ude ved grænsen, sørgede Earth Gaj for at der stadigvæk var spænding i kampen.

Ved totalen 121 skete der noget meget sjældent. Ingen på Svanholm Park kunne huske at de nogensinde havde oplevet noget lignende- Earth Gaj (36) slog en bold fra Sami Ahmad direkte hårdt fremad og ramte uheldigvis sin makkers bat i den anden ende, hvor bolden ikke havde ramt jorden, og heldig for Svanholm, men meget uheldig for Herning og Earth Gaj Nielsen, lige ind i hænderne på Sami Ahmad, og Earth var grebet ud. Denne episode viste sig næsten at være afgørende for kampen, hvem ved? Mange sad nærmest og ærgrede sig over denne meget mærkelige hændelse, som vel nok kun forekommer hvert 20 år.

Rehman Mahmood batter mod Hernings Magnus Kristensen

Herning endte med 121 for alle på 36 overs, og Svanholm vandt således DM-finalen med 17 points.

Selvfølgelig var det en flok ærgerlige Herning juniorer, der ellers velfortjent modtog deres sølvmedaljer, mange stod faktisk og håbed på, at det var dem, der havde fået guldmedaljerne trukket ned over halsen, men sådan er sporten, når den er meste ubarmhjertig.  Herning havde stor ære af kampen. Sami Ahmad, som bowlede godt, blev bedste Svanholmbowler med 3 for 15, Abdullah Mahmood tog 3 for 27.

Skanderborgs bronzevindere

I kampen om bronze Vandt Skanderborg over KB (Skanderborg 88/6 Saad Sheick 46+ KB 84 Hamza Akhtar 38)

Jørgen Jønsson

Back To Top