Fuld gevinst for KB - Nu med video

Fuld gevinst for KB – Nu med video

  • Skrevet af: Peter Power
Glen Hedevang, Herning kastes ud af Keith Dabengwa

Highlights Herning v KB         Skanderborg v KB

I Jylland var der T20 dag i Herning hvor KB mødte både Herning og Skanderborg. For en gangs skyld var vejret godt med solskin og varme og Hernings bane var grøn og kortklippet.

Herning mødte KB først, der gik til gærdet, mere af nødvendighed, da en af deres biler var punkteret på vejen,  så de var kun 7 ved starttidspunktet. I begge halvlege var der to gærdespillere, der lyste op foran de andre. For KB, hvor de hurtigt mistede to gærder, var det Keith Dabengwa (105*) og Jino Jojo (47), der var med til at give KB en stor total. Herning havde det svært ikke at kaste på Keith Dabengwas legpind og de bolde blev ekspederet ud i træerne. Hele 10 6’er blev det til. Keith sweeper også på længden, hvilket han gjorde ofte med succes. Han gav dog tidligt en chance, som blev smidt, så de kunne være helt anderledes. De mange grænseslag betød at Keith nåede sin century, mens Jino Jojo blev grebet inden han nåede 50. Til sammen havde de en gærdestand på 126 på 11 overs. Derfor ingen undren, da KB endte på 190 for 4 på  20 overs.

Herning gik til angreb fra starten og det var Nikolaj Damgaard (67) og Asad Mangal (35) som lyste op for Herning. Mens de var ved gærdet var Herning med i kampen med en gærdestand på 101 på 11 overs. Men efter Nikolaj blev grebet ud i dybet, gjorde Asad det samme næsten straks efter og de næste Herning spillere smed deres gærder væk. 4 gærder faldt for et points og det var Keith Dabengwas spin (4 for 24) som gjorde skaden. Så var kampen reelt forbi. De sidste gærdespillere fik totalen op på 148 for 8.

Så var det Skanderborgs tur til at møde KB. Igen mødte Skanderborg op med et blandet hold, hvoraf 4 var normale førsteholds spillere. Det er som om Skanderborg ikke prioriterer T20 turneringen så meget mere. På papiret var KB derfor storfavorit. Skanderborg gik først til gærdet. Rizwan Mahmood åbnede med Chr. Peck. Rizwan har problemer med formen i år og det var ikke bedre i dag. Til gengæld lyste Anders Bülow (59) op. Chr. Peck (31) imponerede også med sit spil og var godt kørende indtil han snittede Jojo til keeper Aftab Ahmed. Ja, Aftab kan jo ikke kaste, så han prøvede at være keeper med blandede succes. Manan og Bülow løftede Skanderborg til 102 før Manan blev grebet. Mikkel Skanderup og T Dam faldt med det samme. Chris Rasmussen hjalp Anders indtil han snittede Dabenwga til keeperen. Skanderborg endte på 139 for 7. Keith Dabengwa endte med 3 gærder mere for 18. Så alt i alt havde han en rigtig god dag.

Det samme kan man ikke sige for Aftab Ahmed ved gærdet. Han blev grebet i gully uden at score på en kort bold. Det var faktisk det eneste gærde der faldt. Pawan Sarangal kom ind og gjorde næsten det samme som Keith i den første kamp. Han maltrakterede Skanderborgs kastning med 5 seksere og 9 firer, mange på langs. Said Ahmed spillede anden violin, men nåede op på 54 med 8 firer. KB var bare bedre på dagen. Et par chancer blev smidt, men det ville ikke havde betydet noget hvis de blev holdt. KB var bedre med battet hele vejen ned.

Skribenten havde overvejet om ikke det ville være mere spændende at tage til Kolding, hvor 1. divisions topholdet tog imod Husum. Det var en bedre beslutning at tage til Herning, da kampen i Kolding endte før kl. 15. Husum gik til gærdet først og ændrede lidt på gærdeordenen, men det hjalp ikke Husum meget. Når Husums 4 bedste spillere ikke lave points gøre resten heller ikke. Paul Warming var den eneste som viste modstand med 25 som åbningsgærde ud af 93 all out. Kolding gjorde kort process ved gærdet. Chris Botma spiller ikke tiden ved gærdet. Det er enten eller og i dag var der 5 seksere i hans 59 før han blev grebet, da de manglede 2 for at vinde. Martin Pedersen, der ikke fik gærder som kaster, holdt den anden ende med 32.

I øst i 1 division er Esbjerg på dobbelttur og lørdags mødte de Albertslund. Kort fortalt faldt Albertslunds gærdeorden sammen til Henrik Øres spinbowling mens Dawood, Atif og hr.Ekstra var de eneste med to cifret scorer i Albertslunds 101 all out. Hele 28 ekstra blev det til med 20 udenoms. Det siger lidt om Esbjergs kastning, mens Henrik Øre endte med 4 for 11 på 6 overs. Han blev måske brugt for sent. Esbjergs gærdespil er af erfaring tosidet, enten laver de mange eller for få. Det sidste var tilfældet i dag. Esbjerg endte med at mangle 3 points for at vinde efter en sidste gærdestand på 45 mellem Jakob Rubin (50*) og Tarakhi(3). Resten af Esbjergs hold faldt igennem. Sådan sker det ofte når Henrik Øre går uden at score! Nu må Esbjerg rejse sig igen søndag mod Ishøj 2.

Den sidste kamp i øst var dagens eneste Elitedivisions kamp mellem AB og Ishøj som blev en intens lavscorende affære. AB gik først til gærdet og brugte næsten 46 overs for at score 96 for alle mand. Kumar og Kahn tog tilsammen 6 gærder mens Uddin var ABs bedste med 23. Uddin fortsatte som kaster med at tage 3 Ishøj spillere på sine 10 overs, da Ishøj kom i vanskeligheder med 4 nede for 48. Singh (27) og Singh (14*) var med til at stabilisere Ishøj, men to gærder til sidst lagde pres på holdet, der dog passerede for 7 gærder.

PP

 

A Ahmed c DK Kølbæk b A Mangal 3
S Ahmed+ c I Saumy b MB Kristensen 5
Hernings ny scoringstavle i brug for første gang. Den skal sættes i en kasse på hjul sat højere op. Den har kostet 25.000 kr. som er dækket af en sponsorat fra Nordea Bank givet til netop dette formål. Tavlen kommer fra UK.
Y Iqbal* c G Hedevang b N Damgaard 16
K Dabengwa 6
K Dabengwa 6
K Dabengwa 6 igen i samme over
J Jojo 6
S Ivetic c and b Y Iqbal 9
N Damgaard 4
A Mangal 6
N Damgaard 6
N Damgaard c M Hocking b J Jojo 67
MB Kristensen b J Jojo 0
I Saumy b K Dabengwa 0
Tæt på……..
R Saumy* c H Malik b J Jojo 5
DK Kølbæk 4
Chr.Peck 4
R Mahmood* c S Ahmed b H Malik 8
Anders Bülow 4
C Peck c A Ahmed b J Jojo 31
Anders Bülow 6
M Manan 4
M Skanderup lbw b K Dabengwa 0
Anders Bülow 4
A Bülow c A Ahmed b K Dabengwa 59
Chance….Chr. Rasmussen
A Ahmed+ c M Skanderup b A Bülow 0
S Ahmed tabes i slip
P Sarangal 4
P Sarangal 6
S Ahmed 4

 

Back To Top