Fordel Svanholm og Ishøj

  • Skrevet af: Peter Power
Saud Munir
Hamid Shah
Century Hamid Shah
Mads Henriksen 6
Sejren er hjemme

Søndag så de første kampe i slutspillet om DM i Elitedivisionen. KB var på besøg hos Ishøj, mens Svanholm var i Skanderborg. For begge kampe var der tale om ren sommervejr med høje temperaturer og det betød drikkepauser hver 10. over.

I Ishøj valgte hjemmeholdet at gå først til gærdet, men fik ikke nogen god åbning. Anfører Pawan Kumar (7) faldt allerede med 18 på tavlen og erstatningen Azim Khan røg på første bold. Det blev ikke bedre, da Mohammed Shah (1) blev grebet hurtigt efter. Først da Adeel Akhtar (34*) og Lovekaran Singh (43) kom der mere stabilitet i Ishøjs halvleg, men KBs Bashir Shah sørgede for at KB kom ovenpå med tre gærder og Lucky Ali fjernede de sidste tre mand. Så 143 stod på tavlen.
KB fik heller ikke nogen god start med begge åbnere væk i de to første overs. Brian Chari (45) blev KBs redningsmand sammen med i første omgang Saif Ahmad (20) og bagefter med Saad Ahmad (31). Med 79 for 3 så det ud til at KB var godt kørende, men efter Saad blev fanget ben for ved 87 begyndte gærderne at falde i den ene ende, mens Brian så på. Det var ikke nogen bestemt kaster, der skabte ravage, men KB faldt helt sammen, og da Brian blev grebet som ottende gærdefald var KB færdig og var ude for 119.

I Skanderborg vandt hjemmeholdet lodtrækningen og valgte at gå til gærdet. Det var en typisk Skanderborg start hvor Nikolaj Damgaard (32) var primus motor, mens Monty Singh (74) var anden violin. Med 48 på tavlen blev Nikolaj grebet og Shangeev Thani (80) kom til og sammen med Monty havde de en gærdestand på 117, hvor Svanholm brugte fortrinsvis deres hurtige kastere, men Monty faldt til Hamid Shahs skruekast. Anders Bülow (33) blev Shangeevs nye partner og de løftede totalen over 200 før Anders blev grebet ud. Michael Pedersen var inde for en kort bemærkning og hans aggressivitet førte til han blev stokket ud. Nu var der kun 11 overs tilbage, så jagten på points betød at gærderne begyndte at falde. Svanholms kastning var forholdsvis præcis og gjorde det svært for de efterfølgende gærdespillere. Ehsan Karimi havde succes med sin left-arm spin og tog 4 gærder hen mod slutningen og Skanderborg var ude for 278 i den 49. over.

Svanholm fik noget af den bedste åbning man længe har set med Musa Mahmood (67) og anfører Hamid Shah (132*). Svanholms gærdespil var vel disciplineret, hvor hovedparten af pointsene var langs jorden. De luftige slag kom i de sidste 10 overs for at øge scoringshastigheden. Skanderborgs kastning var slet ikke farligt for Svanholm. Med kun en åbningskaster i form af Anders Bülow måtte Skanderborg bruge skruekast fra starten af. Her har de dog med Nikolaj Damgaard en god kaster, men der var ingen gennembrud. Da Christian Peck er skadet, måtte man bruge Shangeev som leg-spinner og han var den eneste med succes. Efter en gærdestand på 174 blev Musa grebet i off-siden på Shangeevs kastning, der også tog sig af James Moniz (3) kort efter. Mere succes var der ikke, idet Hamid med endnu en god century og en velspillende Mads Henriksen fik sejren hjem efter 48 overs.

Video highlights Skanderborg v Svanholm

1.division
Søndag så også Husum og Esbjerg spille deres anden kamp på dobbelturen til København. Husum valgte at gå først til gærdet i kampen mod AB i Bagsværd og kom i problemer fra starten af med 4 gærder nede for 13 efter 10 overs. ABs Muhamhad Kiyani skabte ravage og kun Dineth Madurawala (99*) holdt sammen på Husums halvleg sammen med Casper Müller (26) og de fik Husum fra 113 for 8 til 189 for 9. Dineth nåede lige akkurat ikke at få en century, da Husum sluttede på 201 for 9. Muhamad Kiyani endte med at tage 5 for 13 på 10 overs. AB var ikke truet direkte af Husum før man kom til den 38 over, da ABs bedste Usman Ali blev fanget ben for og at AB tabte to hurtige gærder efterfølgende. Men Saim Seed (19*) og Hasnain Kiani (15*) modstod presset og spillede sejren hjem.

Esbjerg var på Peter Bangs Vej og mødte KBs andet hold. KB vandt lodtrækningen og gik til gærdet. Efter en dårlig start med to gærder fik Hamza Qureshi (43) og anfører Mohamed Khushdil (102*) holdet på ret køl indtil 105 da Hanza blev grebet men Mussa Malik (26) fortsatte med Mohamed for derefter Mohammed Junaid (35). Esbjergs Mads Slebsager fik ellers succes med sin blød kastning og tog 6 for 55, mens de øvrige kastere også måtte tage imod, da KB endte på 283. Det gik ikke godt for Esbjerg i starten med gærdefald, men Jakob Rubin (114*) stod fast, først sammen med Narongaj Nielsen (13) og derefter med Ivan Kristensen (64). Desværre blev Ivan grebet som sjette gærde, da Esbjerg havde 203. Dermed gik gassen af ballonen, for selvom Jakob fortsatte kunne han ikke alene med 10 overs igen nå op på KB og Esbjerg sluttede på 242 for 7.

Back To Top