skip to Main Content
Først sidst - to timer senere vinder 12

Først sidst – to timer senere vinder

  • Skrevet af: Nissen
1-Glostrups drengestævne og AB-Ishøj 007
Lidt benarbejde ville have hjulpet. Svanholms åbner Sami Ahmad kastes ud mod AB
Glostrups drengestævne og AB-Ishøj 034
Næsten alle deltagere bortset fra en halv – DCFs fotograf vestpå er bedre end ham østpå.

Glostrups drengestævne er afviklet uafbrudt siden 1970 – så i år var der 46 års jubilæum.

Glostrup har trofast fortsat med at arrangere stævnet i de senere år, selvom klubben ikke har haft noget drengehold med, men nu har et lilleputhold, så Glostrups deltagelse skulle være sikret næste  år.

Men vi tør sige – med sikkerhed – at det aldrig har fået et udfald som i år. Ved 15- tiden blev KB kåret som vinder og blev passende hyldet med præmier og det hele. Ved 17 tiden annonceredes det, at det som nr. sidst i stillingen placerede hold Svanholm var vinder !

Hvordan kan det gå til? Joh – det blev en ren boomerang for AB, der protesterede mod udregningen i den tro, at den var forkert til ABs disfavør, altså at AB burde være vinder.

Da næsten alle var gået hjem, regnede og regnede arrangørerne og fandt to fejl:

1. Når et hold passerer, så tæller kun det løb, som giver “passagen” og ikke de to mere, som AB´erne løb.

2. Ved kvotientudregning skal samtlige overe, som et hold har til rådighed, tælles mod dem – og ikke kun den over, hvor holdet har mistet samtlige gærder. Så KB fik regnet en over mere “imod sig” og AB fik fjernet de to “løbepoints”.

Det var nok til at Svanholms kvotient blev 0,0103 – KBs 0,0 – og ABs minus 0,0103, hvorved protesterende AB blev sendt ned på 3. pladsen i stedet for Svanholm, der med tilbagevirkende kraft blev vinder. Og det kan Svanholm alene takke ABs leder Mikkel Grøn for, selvom han nok ikke havde Svanholms interesse i tankerne, da han protesterede.

Men præmierne – en bold til hver spiller – får KB lov at  beholde, men Svanholm får sit navn i “annalerne”og AB, der aldrig har vundet stævnet, fik en lang næse som treer.

Glostrups drengestævne og AB-Ishøj 027
Glostrups arrangør og bestyrelsesmedlem i DCF- men ikke ansvarlig for udregningen skulle vi hilse og sige – Alex Olsen overrækker Egil Damgård-pokal til Svanholms Musa Mahmood.
Glostrups drengestævne og AB-Ishøj 026
Svanholms formand – og næstformand i DCF Søren Henriksen – forklarer de nedtrykte Svanholm-drenge, hvorfor de tabte. Nu kan han ændre til at forklare dem, hvorfor de vandt.
Glostrups drengestævne og AB-Ishøj 004
Damgård-pokalvinderen Musa Mahmood kaster til en KBer.
Glostrups drengestævne og AB-Ishøj 030
KBerne, der vandt og to timer senere tabte…

Stævnet havde – tragisk – det laveste deltagerantal nogensinde. Kun AB, KB og Svanholm. Ikke et jysk hold ville være med og de resterende københavnske hold holdt ramadan.

Svanholm slog KB, KB slog AB og AB slog Svanholm i de tre 15 overs kampe. Holdene scorede sammenlagt stort set ens points og havde sammenlagt næsten ens points imod sig.

Egil Damgård-pokalen gik til Svanholms Musa Mahmood – og den udpegning holder fortsat stand, så vidt vi forstår.

Back To Top