Flot sejr og fornemt gærdespil af det danske hold mod USA 2

Flot sejr og fornemt gærdespil af det danske hold mod USA

  • Skrevet af: Alex Olsen

Berettiget stolte og glade danske spillere efter sejr over USA
Berettiget stolte og glade danske spillere efter sejr over USA

3-gærdestand  Frederik Klokker og Zameer Khan på 166 afgjorde kampen

I en præsentationsvideo op til dette World cup, var det vist USA’s meget hovne træner der udtalte, ”at han ikke kunne se, at de europæiske hold ville udgøre en trussel for hans hold”!

Lad bare dette citat stå et øjeblik. Er der noget der formentlig har sat det danske hold op til kampen, så er det nok en sådan hoven udtalelse.

Et andet noget mere positivt citat fangede undertegnede lige efter kampen, hvor Chris Rawson, vores mangeårige trofaste fan og regnskabsfører, utrætteligt har serviceret de danske cricket interesserede på facebook, og ball by ball har underholdt vores store nysgerrighed i alle Danmarks kampe. ”What a game, that is the best run chace i´ve witnes by Danmark” skrev Chris Rawson begejstret oven på Frederik Klokker og Zameer Khans fantastiske gærdestand på 166 points.

Frederik Klokker lukker op for et coverdrive mod USA
Frederik Klokker lukker op for et coverdrive mod USA

Den danske anfører Michael Pedersen, var af private årsager nødt til at tage tilbage til Danmark, og i stedet tog Amjad Khan over som anfører ved at vinde lodtrækningen og valgte at gå i marken med sit hold. Selv om vi ret hurtigt fik USA’s anfører Taylor, bowlet af Basit Javed, der i forrige kamp havde scoret Century, måtte vi efterfølgende kæmpe hårdt for at holde de hårdtslående USA-gærdespillere nede- ud af de scorede 261 points var der 11 seksere, og deres batsmen fra nummer 2 til 8 var alle to-cifret. Det danske holds billigste bowlere var Omar Hayat, der tog et meget vigtigt gærde(1 for 17 på 5 overs) og anfører Amjad Khan, der i alle kampe har bowlet meget økonomisk (1 for 35 på 10 overs). Men måske mere vigtigt var det, at Aftab Ahmed (4 for 58 på sine 10 overs) godt og grundigt fik ryddet op til sidst, således at USA måtte ”nøjes” med 261 for 9 på de 50 overs.

Zameer Khan hædres som "Man off the match"
Zameer Khan hædres som “Man off the match”

Der rapporteres om stor selvtillid hos USA’s spillere, da de gik i marken-men?

262 var overskriften for det danske hold, da det gik til gærdet. En total, som virkelig ville kræve det vi herinde på DCFs hjemmeside efter Bermuda-kampen havde berørt med ordene-tænk hvis vores gærdeside i USA-kampen ville gå op i en større enhed, vi har jo spillerne- Det var lige det vi havde i denne kamp.  Selv om Aftab Ahmed (17 på 9 bolde), som åbnede sammen med Saif Ahmed, gik hurtigt efter at have lagt nogle kvikke points på tavlen, så fortsatte Saif Ahmed(33 på 31 bolde) med det kvikke spil, indtil han fik en hård bold på benet og midlertidig måtte udgå- ved 54 for 2 mødtes Frederik Klokker og Zameer Khan i en 3-gærdestand, der senere skulle vise sig som værende alt afgørende for kampens udfald. Begge spillede i det helt rigtige tempo, Frederik Klokker udtalte til undertegnede ” efter en god start af Aftab Ahmed og Saif Ahmed, der satte det rigtige tempo, fik jeg og Zameer lov til at køre med den rigtige run rate, da USA begyndte at kaste løst til os i starten, det blev noget sværere, da bolden blev ældre og at kasterne samtidig satte farten lidt ned. Jeg og Zameer fik dog talt godt sammen om at holde vores game-plan til de forskellige bowlere, og det var forholdsvis nemt at rotere med enere og grænseslag på de løse bolde på en rigtig god pitch. Vi talte en del om bare at gøre det simpelt, og køre med de nødvendige 5 pr. over, uden at sætte for meget pres på os selv” sagde en glad og tilfreds Frederik klokker, der samtidig roste sin makker Zameer Khan i større toner ”Zameer spillede som om, han havde prøvet det i mange andre prekære situationer” sluttede Frederik Klokker.

Basit Javed jubler over et USA-gærdefald
Basit Javed jubler over et USA-gærdefald

Frederik gik ved totale 220, medens Zameer Khan med nye makkere, vi måtte bruge 6 gærder for at passere, kørte kampen hjem, med to overs tilbage (262 for 6). Man havde undt Zameer (96 på 119 bolde) sit Century, Frederik Klokker scorede 86 på 88 bolde.

Glade danske spillere modtager de danske vinderes sidste gærdespillere
Glade danske spillere modtager deres sidste gærdespillere med store klapsalver

En stor og flot sejr, der helt sikkert vil give bonus til dansk cricket i ICC-regi, og nu kan Danmark spille sig en division op, ved at slå Oman i morgen. Det store spørgsmål er, hvem er egentlig favorit? Før turneringen startede, ingen tvivl, så ville chancerne hedde 60-40 i Oman-favør, men nu står kampen fifty-fifty, hvor vi tror, at Danmark vil gå hele vejen, det ville være fantastisk for dansk cricket.

Jørgen Jønsson

Back To Top