Flot Century 1.juledag af den ældste ABer Jørn Finnich

Flot Century ABer Jørn Finnich

  • Skrevet af: Jørgen Jønsson

Flot Century 1.juledag af den ældste ABer og landsholdsspiller Jørn Finnich

Den tidligere elegantier-keeper og gærdespiller samt anfører fyldte 100 år

1.juledag 2018 fyldte den tidligere AB-og landsholdsanfører Jørn Finnich 100 år.
Jørn Finnich, var nok en spiller og cricket-debattør man hurtigt kunne slå sig på. Han havde sine meninger og var ikke bange for at ytre sig. Men man kunne altid regne med sagkundskab, når man var i selskab med Jørn. Undertegnede har haft den oplevelse at have være i clinch med den elegante ABer- både som spiller og tilskuer, når Jørn ytrede sin uforbeholdne mening om tilstandene i dansk idræt.

Således et citat fra ABs jubilæumsbog fra 2014, hvor den tidligere DCF-formand Thomas Kentorp, på en af de ”saftige” , rusfester i sin tale fortalte ” jeg husker, da jeg selv var rus og rykkede op som senior i 1975, hvor nr. 1 på hitlisten det år var Rabalderstræde med Gasolin, og rustaler var cricketspilleren Jørn Finnich, og svartaleren fra de unge var fodboldspilleren Bo Frimann, hvor der blev drukket tæt af snapsen, og hvor det hele endte med, at Finnich gik ”halvstiv” på talerstolen med nogle gamle Nørre Alle-historier og endte med ar sige, at Bo Frimann var en tyk dreng, der skulle se at kommen i bedre form-Derefter gik Pommefrites-mand Frimann på talerstolen og sagde til Finnich, som på det tidspunkt var direktør i Nea Lindberg, og havde været på diverse førstehold og anfører på landsholdet i cricket ”Finnich. Du er en lille mand-”Tissemand”. Det var taler, som ikke helt var Akademisk Boldklub værdig, men sjovt var det, på det tidspunkt” skrev Thomas Kentorp.

Finnich samt mange andre koryfæer som Thomas Provis, Carl Larsen, Carlo Ryhøj, Poul Talbro, Peter Hargreaves, var personer, en kommende anfører for en ung klub som svanholm, hvor jeg som anfører, et par gange blev på ABs anlæg, i tredje halvleg, for at diskutere cricketspillet og alle de mysterier, det indeholdte for en anfører på et alsidigt hold, som ABs ”guldalderhold fra 1954 jo var, med alle de variationer både ABs guldalderhold og Svanholms hold efterhånden var blevet en del af.
Jørn Finnich var desværre født for tidligt til at få en større karriere rent landsholdsmæssig- det blev kun til en enkelt landskamp i 1956, hvor han var anfører for holdet der spillede uafgjort mod Holland i Hjørring, hvor det var flere tusinde tilskuere, og hvor Jørn Scorede 47 points nøjagtig som den gamle landsholdsmålmand i fodbold ”Er du med Ejgil” Nielsen fra KB også gjorde. I denne kamp havde Hjørring 4 spillere på landsholdet- Axel Morild, Erling Krogh, Hartmann Petersen og politimanden Svend E. Petersen. Finnich var sammen med Poul Talbro også dommer i flere år.

Flot Century 1.juledag af den ældste ABer Jørn Finnich 1
De første danmarksmestre i DCFs historie AB, med anfører Jørn Finnich siddende med pokalen

Som nævnt var Finnich en mand med sine meningers mod, og samme år, som han spillede sin eneste landskamp i 1956, udtalte han til Idrætsbladet disse vise ord ” Jeg forstår ikke, at man i dansk cricket ikke gør noget mere ud af markspil, hvor det rent faktisk drejer sig om forholdsvis elementære tekniske træningsmetoder, som alle, uden det store boldøje kan forbedre sig i.” sande ord fra en gammel løve godt brølt.
Stort tillykke gamle dreng, som på dagen havde besøg på plejehjemmet af en gammel ABer Vagn Ludvigsen .
Jørgen Jønsson

Back To Top