Fire spændende dage for dansk kvindecricket i Herning begynder på torsdag

Fire spændende dage for dansk kvindecricket i Herning begynder på torsdag

  • Skrevet af: Alex Olsen

Den danske gærdespiller driver kvindecricket i fokus i denne uge
Den danske gærdespiller driver kvindecricket i fokus i denne uge

Herning Cricket Club arrangør for det store Twenty20-stævne 4-7. august 2016

Det danske kvindelandshold i cricket møder Belgien, Tyskland, Italien, Norge, Frankrig. Det danske landshold har tidligere  været samlet i Berlin og andre  steder i Europa for at skabe de størst mulige begivenheder for kvindecricket. Det har været en spændende udvikling, og nu håber værterne i Herning CC og DCF at det bliver en stor cricket-begivenhed.

Når alle disse cricketspillere samles i Herning, håber kvinderne og DCF at det vil skabe mere synlighed omkring kvindecricket i Danmark. Det er jo ikke særligt kendt, at DCF prøver at skabe rammer for mere end bare herrelandsholdet. Kvinder og børn kan i første omgang godt finde klubber, som har plads til flere spillere.

Programmet i Herning:

13509089_10209860451977731_6877315026721677843_n

Der er i nogle klubber pigespillere som spiller på blandede ungdomshold. De kan nogle gange føle sig lidt alene. Derfor skal de små piger kæmpe ekstra hårdt for at udvikle sig. Katrine Brock Nielsen og andre spillere på kvinde-landsholdet vil derfor prøve at inspirere og fastholde de nuværende ungdomspigespillere. Det kan kvindelandsholdet positivt hjælpe med til, når det endeligt går løs på torsdag.

Der er flere stævner rundt om i Europa, så det giver flere muligheder for små og voksne piger at opleve at rejse i cricket, når de arbejder og træner mange time med deres cricket spil.

Det danske holds sammensætning:

Det danske hold er følgende: Marlene Slebsager, Esbjerg (anfører, Kathrin Brock Nielsen, Esbjerg, Vanessa Flensborg, Esbjerg, Line Leisner, Glostrup, Juliet Christensen, Svanholm, Luise Marie Holmgaard, Fredericia, Anne Østergaard, Fredericia, Line Østergaard, Fredericia, Camilla Østergaard, Fredericia, Shansetha Thanikaithasan, Horsens, Anne Mette Kopperholdt, Aalborg, Kristine Alida Stuk, Aalborg, Maria Lyngby Karlsen, Fredericia.

Pigerne får brug for cuttet i Herning
De danske Piger får brug for cuttet i Herning

Holdets trænere er Per Pedersen of Daniel Klitgaard.

”Jeg glæder mig til at se pigerne i et stort stævne, vi kommer nok ud for hård modstand, så må vi se om de danske piger, som jo ikke er vant til at stå lidt i fokus, om de vil være i stand til at tackle denne nye situation. Min opgave blive først og fremmest at få gejsten på holdet opretholdt i alle fire dage, og så må vi se hvor lang vi kan komme” siger Per Pedersen.

Flot plakat om kvindestænet
Flot plakat om kvindestænet

Herning Cricket Club har virkelig gjort et stort stykke arbejde med dette store cricketarrangement. Nu har alle i arrangørkorpset har kun et ønske, at det bliver en god turnering, hvor man bliver begunstiget med godt spil og flot vejr.

Jørgen Jønsson

 

 

 

 

 

 

 

Back To Top