Favoritsejre i weekenden

  • Skrevet af: Peter Power
Skanderborg v Glostrup Kamran Mahmood spiller bolden i eget gærde
Skanderborg v Glostrup Monty Singh c †Vijaysai Sasitharan b Shakeel Zeb
Skanderborg v Glostrup Ryan Cartwright 6
Skanderborg v Glostrup Ryan Cartwright spiller med lodret bat!
Skanderborg v Glostrup Shangeev Thanikaithasan c †Vijaysai Sasitharan b Venugopal Nagaraj
Skanderborg v Glostrup Rizwan Mahmood 4
Skanderborg v Glostrup Rizwan Mahmood* lbw b Ahmad Zaman
Skanderborg v Glostrup Kamran Mahmood på vej til century
Skanderborg v Glostrup Aftab Ahmed 6
Skanderborg v Glostrup Kamran Mahmood 6
Skanderborg v Glostrup Aftab Ahmed c Vibhor Chaudary b Abhishek Gupta
Skanderborg v Glostrup Ryan Cartwright kan også appellere uden held.
Skanderborg v Glostrup Hasan Rashid 4
Skanderborg v Glostrup
Skanderborg v Glostrup
Skanderborg v Glostrup
Skanderborg v Glostrup
Skanderborg v Glostrup Taha Ahmed* c Ryan Cartwright b Navdeep Nandrajog
Skanderborg v Glostrup
Skanderborg v Glostrup
Skanderborg v Glostrup Ahmad Wesal Zaman st Shangeev Thani b Kamran Mahmood
Kolding v KB II Sami Ahmed 4
Kolding v KB II Yasir Iqbal 4
Kolding v KB II
Kolding v KB II
Kolding v KB II
Kolding v KB II
Kolding v KB II
Kolding v KB II Vijay Kumar stop
Kolding v KB II
Kolding v KB II
Kolding v KB II
Kolding v KB II
Kolding v KB II
Kolding v KB II
Kolding v KB II Christo Botma slipper......
Kolding v KB II
Kolding v KB II
Kolding v KB II Søren Skov 6
Kolding v KB II
Kolding v KB II
Kolding v KB II
Kolding v KB II

LØRDAG

Elitedivisionen

Lørdag så to kampe i divisionen. Skanderborgs første hjemmekamp var mod Glostrup, mens Husum første hjemmekamp var mod Albertslund.

I Skanderborg var det næsten sommervejr med solskin og masser af små blomster i græsset. Det store samtaleemne inden kampen var, at den nye scoringstavle ikke var til at se. Forklaringen er at Skanderborg vil have tavlen mobilt pga. festivalen og underdelen er forsinket. Forhåbenligt kommer den før sommerferien. Skanderborg måtte undvære Anders Bülow og Omar Hyatt til dagens kamp, mens Monty Singh var vendt tilbage. Glostrup vandt lodtrækningen og sendte Skanderborg til gærdet. Nu er Nicolaj Damgaard taget til Irland, så Ryan Cartwright (73) tog hans plads som åbner sammen med Monty Singh (14). Ryan er ikke som Nicolaj. Han spiller som en åbningsgærde bør gør med lodret bat og kun slår på de skæve. Monty, til gengæld, har ikke en licens til at fiske og fik en hurtig kant til keeperen, men nåede dog at slå en sekser!. Ryan blev krumtappen i starten og fik støtte af Shangeev Thani (24), Rizwan Mahmood (13) og Kamran Mahmood (117). Ryan faldt med 171 på tavlen i forsøget på at være aggressiv fremadrettet. Så overtog Kamran scenen sammen med Aftab Ahmed (47) og de lagde 101 oven på totalen med 9 seksere. Aftab blev grebet, men Kamran fortsatte og scorede century før han selv spillede bolden i gærdet med 317 på tavlen. I de sidste overs faldt gærderne men Skanderborg endte med 331 på 50 overs. Glostrups Shakeel Zeb slap nådigt som kaster og tog 3 for 36.

Ryan fortsatte med at åbne kastningen. Han tager ikke mange gærder, men han kaster præcis og lægger pres på gærdespillerne til at score mere fra den anden ende. Her var det Aftab Ahmed og han tog det første gærde ved 32, hvor Glostrup ellers spillede frisk til sagen. Abishek Gupta (25) og Rayesh Ayyappan (43) fik eller Glostrup oppe på 85 før Abhishek blev grebet, men der var brugt 21 overs. Skanderborgs brug af spinnere lagde mere pres på Glostrup, der kom langt bagefter og gærderne faldt fordelt ligeligt mellem kasterne. Glostrup kæmpede for at holde alle overne og det gjorde de lige akkurat anført af Vibhor Chaudharys 45. Skanderborg endte med at vinde med 123 points.

Video highlights Skanderborg v Glostrup (YouTube)

På Mikkelberg vandt Albertslund lodtrækningen og valgte at gå til gærdet. De mistede hurtigt et gærde, da Husums nok farligste våben efterhånden Casper Müller slog til og lidt senere endnu engang. Atif Jamal (40) var spilleren der holdt sammen om halvlegen, indtil han faldt til Husums spinner Dineth Madurawala som 5 gærde med 108 på tavlen. Dineth kastede sine 10 overs for kun 24 points og tog yderlige to gærder, da Albertslund endte med at blive kastet ud for 140. Husum havde en god åbning på 41 points, der lagde basis for at kunne passere Albertslund for tabet af 3 gærder. Stjernen for Husum ved gærdet var Gerrit Müller (52*) på 51 bolde støttet af Dineth (23*)

1.division

Weekenden betød at KBs andet hold var på Jyllands tur og startede lørdag med at besøge Herning. Herning er stadig uden Surja Anand, der er skadet og også Stig Hedevang. Det betød at veteranen Jacob Larsen var med. Herning vandt lodtrækningen og gik til gærdet, hvor KB startede med Bashir Shahs spin fra den ene ende og Yasir Iqbals outsvingere fra den anden. Yasir fik gevinst i hans første over, mens Bashir slog til i den 6 over og bolden efter blev Phil Mansfield (9) løbet ud. Herning var nu 17 for 3 og holdet kunne ikke forbedre situationen, da Bashir slog til 2 gange mere. Herning var 52 for 6 og Glen Hedevang (25) sammen med Melad Navabi (15) forsøgte at bygge noget op, men Melad faldt ben for og Jacob Larsen blev skadet, så der var ikke meget saft i Herning, der sluttede med 105 for 9. Bashir Shah, der ikke træner så meget, tog 4 for 20. KB behøver kun 18 overs for at passere, men trods alt mistede 3 gærder til Hernings spinnere. Sami Ahmed var stjernen med 65*.

Esbjerg var på Københavner tur og besøgte lørdag Ishøj for at spille mod Ishøjs andet hold. Ishøj vandt lodtrækningen og gik til gærdet. Esbjergs Magnus Brunsgaard var en travl herre, idet efter at han havde kastet sine 10 overs overtog han keeper posten, hvor han endte med 2 stokninger. Hans 10 overs kostede kun 30 points og 3 gærder. Esbjerg var uden Kasper Rubin og det kunne mærkes. Iqrar Ul Haq (39) og Azim Khan (28) var det centrale i Ishøjs 182 all out. Esbjergs gærdeside er afhængig af at de første gærdespillere får lavet points. Magnus som åbner og spiller aggressivt blev fanget ben for med 26 på tavlen, så det var partner Sreeram R som var Esbjergs bedste med 47. De øvrige kunne ikke komme på samme niveau og da de sidste gærdespillere ikke kunne præstere og støtte Jeppe Gaj Nielsen (12*) kunne Esbjerg ikke nå op og var ude for 150.

SØNDAG

Elitedivision

KB tog imod Ishøj på Peter Bangs Vej og her vandt KB lodtrækningen og gik til gærdet. Der er mange store scorer i øjeblikket og denne kamp var ingen undtagelse. Manglen på regn de sidste par uger har gjort at banerne er blevet hurtige og derfor nemmere at score grænseslag. Hos KB var det Lucky Malik (102) og Brian Chari (106), der for anden uge i træk havde en stor gærdestand og i denne kampe scorede de begge century. Så var totalen 247 efter 43 overs så de sidste overs gav 68 points for yderlige 3 gærder. Altså 315 i alt. Ishøj mistede hurtigt gærder, så gassen var gået af ballonen og det blev bare en kamp for at spille alle 50 overs. Azim Khan førte an med 38 på 81 bolde mens Mansoor Khan var 83 bolde om sine 18 points. Det lykkedes Ishøj at blive inde med 146 for 9 efter 50 overs, da Zayan Shams blev grebet på den sidste bold. KBs Bial Aftab var bedste kaster med 4 for 29.

Soraner i Gentofte tog i mod Svanholms første hold og valgte at gå først til gærdet. Svanholms Toqeer Ahmad og Ehsan Karimi sørgede for med 7 gærder at være med til at reducere Soranernes total til 101. Soranernes anfører Naveen Bobburi sørgede dog for med 38 at totalen ikke blev mindre. Aden Aftab (40*) og Abdul Hashmi (52*) sørgede for at passere Soranernes total efter bare 13 overs for tabet af et gærde.

1. division

Esbjergs anden kamp på Københavns turen var mod oprykkeren Hvidovre i en tæt kamp som endte til Hvidovres fordel. Hvidovre valgte at gå først til gærdet og var efter 44 overs kastet ud for 226. Det skyldtes en åbningsgærdestand på 64 mellem Mudasar Iqbal (38) og Yasir Naveed (23) samt Safian Aslams 90 som holdt halvlegen sammen. Sreeram R med 3 for 43 og Jeppe Nielsen med 3 for 41 var Esbjergs bedste. Magnus Brunsgaard gik til fadet som han ofte gør for Esbjerg og scorede 37 ud af 43, da han blev grebet. Mbulelo Nkomo blev Esbjergs krumtappe med 48 og gik som niende gærde, men han fik ikke nævneværdig support nok til at Esbjerg kunne passere. Mudasser Iqbal var Hvidovres hoved skadevolder som kom på som syvende kaster og tog 5 for 28 da Esbjerg var ude for 202. Bemærkelsesværdigt var at fire af gærderne var ben for.

På Svanholm Park tog Svanholms andet hold imod AB. Igen var der tale om høje scorer, hvor Muhammad Salman med 110 og anfører Zishan Shah med 125 not out førte an i Svanholms 323 for 6 efter 50 overs. Af de seks gærder der faldt tog Jawad Ali de 4 for 53. AB gjorde et ihærdigt forsøg på at nå op med Saim Saeed bedst med 68 og Mukarram Hussain med 32, men AB var ude for 232. Amod Mahajan var bedste kaster med 3 for 44.

Dagens mest spænende kamp var i Kolding, hvor KBs andet hold sluttede deres Jyllands tur og vejret var perfekt til cricket på en kortklippet og lynhurtig bane. KB vandt lodtrækningen og gik til gærdet, hvor åbningsgærderne gik frisk til sagen. Gennem hele halvlegen tog KB ofte Kolding på sengen med de hurtigere enere. Til gengæld fik Kolding bolden til at svinge, det gav farlige situationer men også udenoms. Med 47 på tavlen fik Kolding et gennembrud, men det gav plads til Yasir Iqbal (43). Sami Ahmed (42) blev grebet med 84 på tavlen, men Hassan Farooq (97) og Yasir fortsatte med at score points. Yasir var godt på vej til en høj score, da han fejlbedømte Mikkel Sørensens bløde “donkey drops” og snittede til keeperen. Mikkel havde man respekt for og med sin 2 for 40 blev han Koldings bedste kaster. Hassan holdt sammen på KB og sammen med Mohamed Khushdil (34), Moiz Akhter (18*) og Hamza Akher (14) fik KB oppe på 297 for 8 efter de 50 overs. Der var nogen der mente, at det kunne Kolding ikke passere når KB havde et par veteran kastere med, men Kolding gik frist til sagen selvom Bikash gik på anden bold. Aziz Ahmad (54) var særdeles aggressiv og sammen med Vijay Kumar (25) og Christo Botma (60) tikkede scoringstavlen fremad med en vis fart. Da Christo blev grebet var der 174 på tavlen. Steffan Langholz kom dog ikke igang og det gav plads til Malcom Dmello (56) hvis gærdespil kan betegnes med “det bedste forsvar er angreb”. I dag blev det til 6 seksere og 4 firer på 29 bolde som løftede Kolding fremad. Imellemtiden var Andreas Krengel (30) og Søren Skov (13) faldet og da Dmello fejlede ved 269 var det Bharath Madderi (14*) og Mustafa Mayar (15*) som måtte få Kolding hjem. Det gjorde de i den 48 over trods pres fra KB.

Video highlights Kolding v KB II (youTube)

Elitedivisionen efter weekendens kampe har 3 ubesejrede hold, nemlig Skanderborg, KB og Svanholm, mens Glostrup og Soraner er i bunden uden sejre. Kolding fører nu 1 .division med 3 sejre ud af 3 kampe efterfulgt af Svanholm II og KB II. Herning og Esbjerg ligger i bunden uden sejre. Men det kan selvfølgelig ændre sig.

Back To Top