European Sub-Regional 2020 World T20 Qualification

European Sub-Regional 2020 World T20 Qualification

  • Skrevet af: Alex Olsen

ICC har ændret vilkårene for værtskabet omkring ICC turneringer. Der er nu åbnet op for at disse indledende kvalifikationsrunder kan spille på kunststof pitch. Det betyder, at mange flere lande nu kan melde sig som værtslande.

Denne mulighed har Dansk Cricket-Forbund valgt at gribe, og derfor har vi netop fremsendt vores oplæg til ICC om at huse en pulje i august 2018.

De kommende par uger vil ICC vurdere de modtagne tilbud og beslutte hvor kvalifikationens turneringen placeres.

Måske ender alle 3. puljer i samme land, måske vælger de at placere puljerne i 3 forskellige lande.

Vores første ambition var at tilbyde alle 3. puljer, men den meget korte horisont muliggjorde ikke dette. Delvist er hotel kapacitet en stor udfordring med denne korte tidshorisont, og ligeledes behøver klubberne mere tid til at kunne forholde sig til et værtskab. Derfor er vores tilbud, at lægge baner til en pulje på fire baner i Københavnsområdet. Det vil i givet fald være første gang, vores senior landshold kommer til at spille på hjemmebane i en ICC turnering.

En pulje består af 6 hold, hvor der spilles alle mod alle. De to højst placerede kvalificerer sig til European Sub-Regional Final der spilles I 2019 på græs. Nr. et i denne runde kvalificerer sig derefter World Cup T20 Qualifier Final, der spilles i senere i 2019. I denne turnering deltager 14 hold. Blandt disse lande er, Irland, Afghanistan, Skotland, Holland, Namibia, Nepal, Kenya, Oman m. f.

Ud af disse 14 hold kvalificerer 6 hold sig til den endelige finale runde i Australien i oktober – november 2020. Sammen med de 6 kvalificerede lande, deltager de 8 stærkeste full members.

Back To Top