Et fyrtårn er gået bort

Et fyrtårn er gået bort

  • Skrevet af: Jørgen Jønsson

1-dsc_0141

Den smukke gamle kirke i Hattstedt, hvor bisættelsen skete

Et sjældent mennesker, en skaber af en kulturinstitution bestående af cricket og kunst, som en far til unge kunstnere og cricketspillere var Buhl, sagde præsten fra De danske menigheder i Slesvig og han – pastor Poulsen –  sluttede sin tale før jordpåkastelsen over Henry Buhls kiste, der var pyntet med Dannebrog og smukke blomster, med at sige: Et fyrtårn er gået bort.

Den store St. Marien-Kirche i Hattstedt var næsten fyldt op og tro til, hvad sønderjyder kan, stemte menigheden virkelig i til de fire sange og salmer, der blev afsunget under højtideligheden.

1-dsc_0145

Efterfølgende var salen i Christiansens gæstgiveri fyldt op til sønderjysk kaffebord og Henry Buhls søn Georg og en række venner fortalte minder om deres samvær med Buhl – og der blev sunget. Til sidst mødtes en række af deltagerne på Mikkelberg – Henry Buhls værk.

SN

1-img_5250

Søren Nissen tv. talte med Henry Buhl om hans planer for Mikkelberg før Buhl købte stedet og frarådede ham det. Buhl fulgte ikke rådet. Han fulgte iøvrigt sjædent råd fra andre. Jørn Steen Larsen, datidens frygtede venstrehåndskaster for Skanderborg, arbejdede i fem år med at forme anlægget på Mikkelberg for Buhl, Lejf Slebsager, Herning spillede der i to år, Jørgen Jønsson en god ven af Buhl og Jörg Krüger har været arbejdskraften på Mikkelberg og for Husum CC i mange år. Slebsager har i øvrigt været  ude for en dramatisk ulykke, hvor han fik et 25 meter højt træ ned over sig, måtte genoplives og flyves i helikopter til sygehuset.  Skønt stadig mærket efter 4 måneders rekonvalesens er han ved at være OK igen og genoptager snart sig arbejde.

Back To Top