Endnu et brødrepar-Mads og Jonas Henriksen- er klar til World Cup i Malaysia

Endnu et brødrepar-Mads og Jonas Henriksen- er klar til World Cup i Malaysia

  • Skrevet af: Jørgen Jønsson

Siden 1979 har brødretraditionen i DCF foregået 7 gange ved disse mesterskaber

Det startede i 1979 i England, hvor brødrene fra Århus Ole og Jørn Beier Andersen, var de første af slagsen, hvor det danske landshold stillede op med et brødrepar.

Så fulgte i 1986, også i England, Brødrene Tim og Jan Jensen fra Esbjerg til denne lidt utraditionelle skik. Morten og Lars Hedegaard fra Nykøbing Mors var det tredje brødrepar der i 1997 i Malaysia var med til at hjælpe Danmarks farver ved dette mesterskab.

I 2005 i Irland gentog kunststykket sig i form af brødrene Carsten og Michael Pedersen fra Herning.

I 2012 var det brødrene Shehzad og Aftab Ahmed, Glostrup ved World Cup i Malaysia endnu engang, og i 2014 i Singapore var det Rizwan og Kamran Mahmood fra Skanderborg, der førte traditionen videre.

Det er altså kun 4 år siden DCF sidst har haft et brødrepar med til et World Cup-stævne, men dette råder brødrene Mads og Jonas Henriksen bod på, når dansk cricket om en måneds tid tropper op for tredje gang i Malaysia for at forsvare de danske farver ved World Cricket League Division 4.

Med ”faren” for, at blive hængt ud for både nepotisme samt ”Metoo-opstandelsen”, må det være historisk korrekt, også at nævne, at et søstre par Janni og Pernille Jønsson ved kvinde World Cup i England i 1993, var med til at holde traditionen i live.

Begge Henriksen-brødrene vil i fuld vigør være med til at øge de danske chancer i Malaysia

Det danske hold til World Cricket Cup Div. 4 blev som bekendt udtaget i sidste uge, og ser man nøgternt på det, er der kun en, som man måske kan savne, nemlig Oliver Damgaard, og her er meldingen fra landstræneren, at man i denne omgang har valgt at se borte fra Oliver, men mon ikke han kommer i spil til sommer ved Twenty20-World Cup i Holland.

Både Mads og Jonas Henriksen viste i løbet af 2017-sæsonen, at begge indeholder det rigtige potentiale. Mads endte som nummer 4 på den danske gærdestatistik med et gennemsnit på 42,17, og Jonas viste sine evner i de udvalgte kampe, hvor han spillede med et gennemsnit på over 50,0 og scorede sammenlagt 400 points. Når brødrene er fit, er det også en væsentlig forstærkning på kastesiden.

I tiden 5 til 11. april er det danske landshold delt op i to grupper, hvor den ene halvdel tager til Pakistan og den anden halvdel til La Manga i Spanien, inden det endelig går løs i Malaysia i tiden 26.april til 6. maj.

Jørgen Jønsson

 

 

 

Back To Top