En weekend med regn

  • Skrevet af: Peter Power

LØRDAG (8.juni)

I Elitedivisionen var Albertslund på besøg på Skanderborg, men de blev mødt med synet af en bane hvor der var frit liggende vand efter heftig regn, der fortsatte med forskellige styrke. Udsigten var fortsat regn og banens tilstand gjorde at der ikke kunne spilles lørdag. Kampen blev med “no result” og man vedtog at søndagens T20 kamp mod Albertslund heller ikke vil kunne gennemføres i Skanderborg og lørdag aften fandt man ud af at kampen kunne spilles i Herning, da Herning selv var på Sjælland.

I 1.division blev to kampe spillet i Københavnsområdet som slap for regnen. Herning var på dobbelttur og lørdag var de gæster hos Svanholm og spillede mod deres andet hold. Herning vandt lodtrækningen og sendte Svanholm til gærdet i en kamp over 40 overs. Svanholms halvleg var domineret af Toby Adams (55) og Zishan Shah (78). Zishan holdt den ene ende, mens gærderne faldt i den anden, men det lykkedes Svanholm at nå 190, da det sidste gærde faldt i den sidste over. Hernings svar var domineret af Surya Anand, der med 107 not out en hændigt forsøgte at vinde kampen. Han fik desværre ikke megen støtte fra sine holdkammerater og måtte se, at Herning manglede 12 points, da den sidste over var kastet. Amod Mahajan var bedste kaster for Svanholm med 3 for 33.

På Albertslunds bane mødte KBs andet hold så årets overraskelse Køge. KB valgte at gå til gærdet i en kamp reduceret til 40 overs, hvor hovedpersonen blev Saif Ahmed med 102 og han fik støtte af Abdul Rafeh (31), Hassan Farooq (39), Sami Ahmad (32) og Mohammed Khusdil (30*). KB endte med at score hele 295 på deres 40 overs hvilket er ikke overraskende når Saif scorede sin century på bare 66 bolde. Obeidullah Safi var Køges bedste kaster med 3 for 55. Køges Jamshid Khan er ikke kendt for at fedte ved gærdet og satte kursen med at score 41 på 30 bolde inde han blev grebet. Imal Uriakhail (84) fortsatte kursen og sammen med Simon Sørensen (52) fik løftet Køge til at mangle 115 points men Bilal Aftab med 4 for 32 slog til og køge mistede 5 gærder for bare 11 points og trods Shahidullah Safis 31 endte på 240. Det var Køges første nederlag og derfor må indtil videre overlade første pladsen til Svanholm II.

SØNDAG (9.juni)

I Elitedivision var der søndag en enkel kamp, hvor Glostrup tog i mod Ishøj. Kampen blev spillet på Køges bane, da Glostrups pitch område endnu ikke er klar. Glostrup blev sendt til gærdet i en kamp over 40 overs, og trods indsats fra Dinesh Kannan (25), Hasan Rashid (29) og Vibhor Chaudhary (27) blev Glostrup kastet ud for 134 hvor gærderne blev ligelig fordelt mellem kasterne. Man ville tro at det kunne Ishøj passere uden problemer men Glostrups Shakeel Zeb slog til i starten og Ishøjs anfører Adeel Akhtar (45*) måtte, som han har gjort før, holde den ene ende mens Rabi Tariq (37) og et par andre sørgede for sejren der blev på 4 stående gærder.

I 1. division var Herning på deres dobbelttur i Ishøj og spillede mod deres andet hold. Herning vandt lodtrækningen og sendte Ishøj til gærdet. Det var en god beslutning, da Stig Hedevang fik hurtig succes med to gærder, hvor en sjælden gæst på holdet, nemlig formanden Carsten Pedersen fik en hovedrolle med 4 greb samt to stokninger. Ishøj havde netop problemer med at spille Hernings Raizul Sawmys legspin og med fire gærder for 20 var han med til at Ishøj kollapsede og var ude for 87, hvoraf 16 var ekstra. Stig Hedevang tog det sidste gærde og endte med 3 for 16. Carsten Pedersen viste sit værd for holdet ved gærdet ved at føre holdet til sejr med 44 not out. Han fik nemlig støtte fra anfører Glen Hedevang med 29.

Der var en nøglekamp i Esbjerg hvor Kolding var på besøg. Begge hold lå i bunden af divisionen med en sejr hver så en sejr ville skabe afstand til sidste pladsen. Esbjerg sendte Kolding til gærdet, som var forstærket af Christo Botma var med. Kolding scorede forholdsvis langsomt og både Aziz Ahmad (25) og Christo Botma (17) var med til at Kolding var i vanskeligheder med 5 gærder nede for 67 men Vijaysai Sasitharan (51*) holdt dene ene ende og fik Kolding oppe på 162 for 9 efter 50 overs. Kolding havde til gengæld problemer med at bryde igennem Esbjergs åbningsgærdestand. Først med 106 på tavlen blev Jako Rubin (52) fanget ben for. Men Mbulelo Nkomo (63*) fortsatte og med to partnere fik sejren hjem på 8 stående gærder.

Med weekendens kampe fører Svanholm II nu 1.divisionen som ubesejret med Køge på anden pladsen, mens Kolding og Husum ligger i bunden med bare en sejr.

I ugens løb blev der spillet 2 T20 kampe i serie 1 A. Køge mødte Glostrup som blev spillet i Køge og hvor Køge valgte at gå først til gærdet. De første seks gærdespillere bidrog alle til Køges total på 168 for 7 efter de obilgatoriske 20 overs. Shahidaullah Safi var topscorer med 35. Holdet scorede i alt 8 seksere hvilket er et kendetegn for Køge, der i T20 har scoret 26,6% af deres points i seksere. Glostrup til gengæld scorede kun 3 seksere da de svarede med 103 for 7 hvor Bobby Hussain var bedst med 34. Shakerullah Safi tog ellers 3 for 20 som Køges farligste kaster.
Samme dag mødtes KB og Ishøj i Albertslund hvor Ishøj sendte KB til gærdet. Med Saran Aslam med 30 og Bilal Aftab med 42 endte KB på 147 for 7 på deres 20 overs .Ishøjs Pawan Kumar var farligste kaster med 3 for 27. KBs total viste sig ikke at være nok. Anført af Pawan Kumar (37) og Delawar Khan (49) passerede Ishøjs KB i den 19 over. KB har dog nedlagt protest.

Søndag var der 2 kampe i den anden serie nemlig serie 1 B. Albertslund fortsatte deres weekendtur mod at spille mod Skanderborg. På grund af lørdagens regn i Skanderborg blev kampen flyttet til Herning, men her var der også faldet regn søndag morgen og forsinkelsen gjorde at kampen blev reduceret til 2 x 10 overs. Albertslund gik først til gærdet og trods 5 seksere endte holdet på 79 for 6 efter de 10 overs, hvor Mohammad Ali var bedst med 22. Skanderborg var interesseret i deres koefficient så der var ingen nøleren, men de mistede Monty Singh, der denne gang fik 3 bolde. Torr Turner (28*) og Oliver Hald (26*) sørgede for sejren i begyndelsen af den niende over. Albertslund har dog nedlagt protest.

Videohighlights T20 Skanderborg v Albertslund

Regnen havde også indflydelse i den anden T20 kamp mellem Svanholm og AB spillet i Bagsværd. Her blev kampen reduceret til 2 x 8 overs. Svanholm Scorede 119 for 2 på de 8 overs hvor Hamid Shah med 8 seksere var 72 not out, mens Mads Henriksen scorede 33 not out med 2 seksere. AB kunne ikke matche dette efter Fazan Ahmed (25) blev grebet efter 2 seksere og holdet endte på 64 for 3.

 

Back To Top