En legende bliver ved

  • Skrevet af: Alex Olsen

50 år i samme klub og stadig aktiv

Hauke Müllers passion for cricket kom som barn og har ikke forladt den nu 58-årige, der fortsat spiller på Husum CCs førstehold i 1. Division.

Husum. Legendestatus er noget, man gør sig fortjent til ved at levere utrolige sportslige resultater, blive ved i lang tid eller spille hele karrieren i samme klub. I Hauke Müllers tilfælde kan man roligt tale om, at alle udsagn passer. Med sine 58 år er økonomichefen i SdU stadig i gang med at spille cricket i Husum CC og det på det 50. år.

Jeg elsker denne klub. Jeg startede som syvårig i 1972 og fylder 58 år nu. Der var jo cricket på fritidshjemmet, hvor Henry Buhl var leder. Jeg kom ind i en lille sal, hvor vi spillede bordtennis, men jeg greb altid boldene, og Henry sagde: »du er en cricketspiller. Vi skal til Aalborg i weekenden og mangler en på lilleputholdet«. Sådan startede det, og det glemmer jeg aldrig, fortæller Hauke Müller.

De første kampe spillede unge Hauke indendørs. Det med at spille kampe udendørs startede først i 80erne, da Müller med herreholdet havde hjemmebane på idrætspladsen bag Husum Danske Skole. Senere hen fik Henry Buhl Mikkelberg Kunst og Cricketcenter med den nuværende flotte hjemmebane op at stå. Et fint klubhus er det ligeledes blevet til, men det er noget andet, der har været udslagsgivende for, at Hauke Müller stadigvæk boltrer sig på Husum CCs førstehold i 1. Division.

Jeg er stadig med, fordi jeg elsker den klub og de personer, der har været med. Det er jo flere generationer, jeg har oplevet, og jeg har altid været gode venner med alle – ung eller gammel. Jeg elsker Mikkelberg Cricket Ground og de faciliteter, vi fik i løbet af 90erne. Jeg kommer stadig sammen med mange af de spillere, jeg har mødt undervejs, siger den rutinerede 58-årige.

Müller læste økonomi i Sønderborg, hvilket gjorde, at han også som studerende kunne fortsætte med at spille i Husum. Cricket spillede altid en rolle, men derudover har Müller også et varmt hjerte for fodbold og Boßeln (frisisk kuglespil). Det var dog ikke sportsarter, der trak Hauke Müller væk fra vestkysten.

Jeg laver ikke noget, jeg ikke kan lide. I første omgang var det sporten, der holdt mig her, og derefter alle de mennesker og relationer, man har fået. Jeg spillede fodbold ved siden af, og jeg er lige så meget bidt af Boßeln, griner Müller, der til stor undren for konen ikke aktivt spiller fodbold længere.

Min kone lærte mig at kende med alle tre sportsgrene og ikke meget tid i weekenderne, så hun var lettere irriteret, da jeg stoppede med fodbold for syv år siden og pludselig var hjemme fredag aften.

Fodbolden er lagt til side, men at stoppe med cricket er ikke en tanke, der har strejfet SdUs økonomichef. Tværtimod var det udsigten til at få en bestemt spiller på holdet, der var drivkraften for at blive ved.

Tanken om at stoppe med cricket har aldrig strejfet mig. Jeg gik rundt med et ønske om at spille sammen med min søn Kasper på førsteholdet. Det er virkelig noget, der gør mig stolt, at jeg for andet år i træk spiller sammen med min søn på holdet. Ud over det er det selvfølgelig også fedt at spille sammen med min lillebror Gerrit, så vi igen har tre gange Müller på holdet, siger Hauke Müller.

Oplevelserne med Husum CC og cricket i det hele taget har været mange for Hauke Müller, der dog især hæfter sig ved sølvmedaljen i pokalturneringen. Holdet bed sig for alvor fast i Elitedivisionen, efter at de var rykket op igen i 2000. 15 år i streg i det bedste selskab fik holdet fra Sydslesvig, og kun én negativ oplevelse kan Müller komme i tanke om.

Der var en oplevelse, hvor vi efter en kamp på Nørrebro blev jagtet med en med et bat. Det var også det eneste negative udfald i mine 50 år, jeg har oplevet.

50 år er en meget lang periode at være aktiv cricketspiller, men det er kun en ting, Hauke Müller fortryder en smule, når han kigger tilbage.

Set i bakspejlet burde jeg have sagt ja til at spille på landsholdet. Jeg havde muligheden at spille for både det danske og det tyske landshold. Det har jeg altid sagt nej til, da jeg tænkte at have nok at gøre med Husum.

Når man er 58 år, er et af de oplagte spørgsmål, hvor længe har man tænkt sig at blive ved. Det smiler Hauke Müller dog lidt over og siger:

Jeg tager det år for år og afgør, om jeg fortsætter, alt efter hvordan kroppen har det.

Sådan som Husum CC med Hauke Müller, der fortsat er en vigtig brik på holdet, spiller, kommer det nok til at tage et par år endnu. For tiden ligger SdU-holdet på førstepladsen i 1. Division og er en alvorlig bejler til oprykningen til Elitedivisionen. Derfor lød svaret på spørgsmålet om, hvad skal der ske for, at han stopper, kontant:

– De lukker klubben, eller når jeg dør.

Timo Fleth/ Flensborg avis og fotos er taget af Tim Riediger

Back To Top